Waarom mama’s (en papa’s!) met hun telefoon naar de wc gaan

Klinkt misschien gek uit de mond van een blogger, maar ik heb echt een onstuimige haat-liefde verhouding met de mens & hun telefoon. Even helemaal niets doen zonder mobiel in je hand lijkt geen optie meer. Overal waar je maar bent zie je mensen druk typen, gluren, swipen, lezen en bellen. Overal. Zelfs op plekken die in de verste verte geschikt zijn voor het gebruik van deze masjientjes:

  • In een restaurant (lekker gezellig voor je tafelgenoot)
  • In een bar (lekker gezellig voor je vrienden)
  • Thuis (lekker gezellig voor je partner & kids)
  • In de auto (gevaaaaaarlijk!)
  • Op de bijrijdersstoel in de auto (lekker gezellig voor de chauffie)
  • Op vakantie (lekker gezellig voor je reisgezelschap en zonde van alle prachtige dingen die je niet ziet)

Maarrrrr…. Deze masjientjes zijn niet voor niet onze beste vriendjes geworden. Het is zoooo nice om te zien hoe het bijvoorbeeld met onze koters gaat bij de oppas, om op buienradar.nl te checken of het strand een goed idee is, om de eerste stapjes van je dreumes vast te kunnen leggen omdat je snel je telefoon erbij kon grijpen, om op Facebook te checken hoe de blind-date van je maatje eruit ziet (niet echt een blind-date meer dus) of dat je even snel kunt bekijken hoe duur een vliegticket naar de zon is.

Ook is gluren op je telefoon (naar wat dan ook) een soort van ontspanning geworden. Je kijkt een flauw filmpje, een schattige kattenfoto, ziet dat je vroegere buurmeisje een kind heeft gekregen en nog meer dingen waarbij je je verstand even op nul kunt zetten. Of juist niet: Van veel online artikelen kun je ook leren. Razend interessant wat er allemaal gepubliceerd wordt en zo fijn hoe gemakkelijk je hier toegang toe hebt dankzij je masjientje.

In het leven van een een mama (& papa!) zijn deze momenten alleen op een dag maximaal op 1 hand te tellen. Of je bent aan het werk, of je bent bezig met je kids, of je bent het huishouden aan het (proberen te) organiseren. Dus wat doe je dan? Je gaat lekker lang naar de wc. Met de deur op slot en je telefoon in je hand. Even ontspannen……

Oke, even terug naar waar we mee begonnen. Die haat-liefde verhouding. Wat kunnen we daaraan doen? Hier zijn 6 tips om je telefoongebruik gezond en leuk te houden: 

TIP 1: Laat je telefoon in een restaurant of café in je tas. Wanneer je echt iemand moet bellen of een belangrijk berichtje moet sturen, excuseer je dan even.

TIP 2: Zet alle meldingen van WhatsApp, Social Media en mail uit. Zo voorkom je het dat je telefoon een dominante rol gaat spelen tijdens een IRL gesprek met iemand.

TIP 3: Kies 1 á 2 momenten op je dag uit om je Facebook of Instagram tijdlijn te bekijken en WhatsApps te beantwoorden. Dit zorgt voor veel rust voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.

TIP 4: Spreek met je partner af dat je thuis de telefoons niet gebruikt, behalve voor belangrijke (werkgerelateerde) zaken. Praat weer eens gezellig met elkaar! Vraag wat je partner deze dag heel leuk gevonden heeft. Lees ontspannen een boek of een magazine. Dat geeft toch een heel andere sfeer dan wanneer je allebei in je telefoon gedoken zit.

TIP 5: Zet je telefoon in de auto op auto-stand. Download de speciale app van Interpolis die helpt om je telefoon met rust te laten op de weg. Wel zo veilig!

TIP 6: Koop een ‘echte’ wekker! Dan hoeft je telefoon dus ook de slaapkamer niet meer in. Gezellig!!!

Deze bijvoorbeeld:

Bedside-Baris-560x420
Wekker en koffiezetapparaat in 1!

Offfff:

9200000015023024
De Philips HF 3505 Wake Up Light

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Waarom mama’s (en papa’s!) met hun telefoon naar de wc gaan

  1. Ik ben ook te vaak met mijn smartphone bezig op de momenten die je noemt. Nu ja, wij allebei eigenlijk. Soms wel vervelend inderdaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: