To Tent Or Not To Tent

Over 2 weken is het al zover. Dan start MOMspiration.nl On Tour Summer OhSixteen. Maar nog steeds (nog stééds) hebben we nix, noppes, nada vastgelegd. Dat komt puur doordat we onze perfecte verblijven nog steeds (nog stééds) niet gevonden hebben. Het enige waar we wel uit zijn is dat we naar Frankrijk en Spanje willen. Met de auto. 

Wat niet echt iets voor ons is. Bijna altijd ‘pakken’ we het vliegtuig naar verre oorden en reizen we daar een relaxte slag in de rondte. Ook nu we kids hebben bleven we dit gewoon lekker doen. 

Dit jaar blijken we beiden zin te hebben in Frankrijk en Spanje (lees: wijn & tapas). Dan is reizen met onze eigen auto toch wel het gemakkelijkst. Oké, dan hebben we in ieder geval íéts bedacht. Yeah. 

Wat de accommodaties betreft komen we niet uit. We kunnen maar geen knopen doorhakken wanneer en hoe lang we waar zullen verblijven. We komen de schattigste b&b’s, hotels, resorts en vakantieparken tegen, maar tot nu toe is het het allemaal nét niet… Op ééntje na dan: we zijn zwaar fan Moulin des Jarasses in het Groene Hart van Frankrijk. (Thanxxxx voor de tip Kristel van Studio Sproeten!) 

Om het allemaal nog een tikkie ingewikkelder te maken…. Vanmiddag is er iets met mij gebeurd:

We zouden bij Decathlon heel even kijken naar een klein en simpel op te zetten tentje waar we eventueel 2 nachtjes in zouden kunnen slapen met z’n allen. Lekker knus! Maar… Terwijl we met z’n vieren alle tenten in Decathlon van binnen en buiten testten, begonnen er opeens vlindertjes rond te fladderen in m’n buik en ging mijn hart een beetje sneller slaan. En bij de meiden gebeurde (denk ik) hetzelfde! Wat zou dat tof zijn om gewoon écht te gaan kamperen! Met zo’n toffe tent met een tafeltje, stoeltjes luchtbedden, lampjes; alles d’r op en d’r an! 

Mensen die mij goed kennen denken dat ik ziek geworden ben oid. Dit is eigenlijk zoooo niet mijn ding! De meiden waren dolenthousiast en de tenten niet meer uit te krijgen! Het was echt te schattig. 

Ja. Ik heb er al zin in en zie het voor me. Maar it takes 2 to tango, dus er moet nog even over vergaderd worden…. Wie heeft er nog goede redenen vóór? Of juist tegen?? 

What to do, what to do???? 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

6 reacties op ‘To Tent Or Not To Tent

 1. Als het weer goed is dan vinden wij de tent de ideale verblijfplaats. Heerlijk veel buiten, slapen in de frisse lucht (bij grote warmte is airco natuurlijk wel lekker dus die moet je missen). Maar de grootste plus vind ik altijd het gewoon lekker keuvelen in en rond de tent met zijn 4en. Het avontuur voor de Kids begint letterlijk “voor” de (tent) deur. Ik zeg dus doen!!! ( nog even een kleine tip, rond 8 uur aankomen op een camping en dan nog een tent moeten opzetten en bv eten koken is meestal iets minder relaxed. Die tent opzetten duurt meestal net iets langer dan gedacht de eerste paar keer. Wij proberen altijd rond 4 uur aan te komen. Kids kunnen lekker spelen, wij zetten de tent op. Mmmmm krijg er zelf helemaal vakantie kriebels van ;-)) succes met beslissen!

  Like

 2. Doen doen doen!!!! Zó te gek kamperen, met kindjes helemaal!!! Op de mooiste plekjes, met een wijntje in de hand en voetjes in t gras! En kindjes die de hele dag buiten kunnen/willen spelen!
  Over 4 weken rijden wij naar Italië!! Love it😍

  Like

 3. Voors, heerlijk spelen voor de kids, makkelijk mensen ontmoeten, en gewoon lekker kneuterig afwassen en douche in toiletgebouwen, heerlijk!
  Tegen: onze dochter slaapt alleen als het donker is, geluiden door de tent heen, dus ook om 2 uur ‘S nachts vanuit de tent, als het koud wordt in de tent erg lastig met goede nachtkleding voor de kids.

  Maar verder doen! Wij gaan het volgend jaar met 2 kids ook gewoon weer proberen. Vorig jaar was niet geslaagd. Dus dit jaar bungalow.

  Roses in noord Spanje echt een aanrader!

  Succes

  Like

 4. Nou, ik snap helemaal de status waarin je verkeert…ik heb er ook last van. En mijn man niet. Nee, die is nuchter en zegt mij langer te kennen dan vandaag en brengt de toilettroef in. Tja, das het enige minpun(tje), ja ok en de douche. Dus….voor alle goede argumenten die ik in de strijd kan gebruiken lees ik even mee 🙂

  Like

 5. En toen kwam Saint Paul le Marseillais in the picture: ook met hele kleine kids, een klein paradijsje. Een heerlijk zwembad, een kampeerterrein met ook prachtig ingerichte tenten tussen de wijngaarden (eigen badkamer voor iedere familie), vlakbij het strand, een speeltuin, lieve knuffelezeltjes, een boomhut, en pure verwennerij voor paps en mams: gezelligheid, verwenontbijtjes, een verse muntthee uit de moestuin, de onvermijdelijke cappu aan de rand van het zwembad, wijntjes, met en zonder verse oesters, onder de moerbeibomen en natuurlijk een onvergetelijke tijd voor klein en groot! Vous etes bienvenue :-))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: