Samos = Het Nieuwe Ibiza (maar dan betaalbaar!)

Jeetje, wat hebben wij toch belachelijk genoten van onze 5-daagse mama-me-time trip naar Samos. Eén ding is zeker: Hier komen we nog eens terug!

Via Eliza was here verbleven we in een prachtige villa in Eleonas Votsalakia Village. In principe hadden we de luxe villa niet eens hoeven verlaten om heerlijk vakantie te vieren aangezien we een privé-zwembad inclusief fantastisch uitzicht hadden, maar dat had zonde geweest aangezien het eiland Samos zoveel moois te bieden heeft.

5 redenen waarom Samos zo’n fantastische vakantiebestemming is:

  1. De natuur: WOW. Dat is wat we maar uit bleven kramen wanneer we om ons heen keken. WOW. Op het strand, vanuit de auto, onder water (neem duikbril en snorkel mee!), vanaf de boot, tijdens de hikes. Samos is zo, zo mooi!
    Ontbijt met een view
  2. De mensen: Overal waar je komt word je supervriendelijk en met oprechte lach verwelkomd en geholpen. Hartverwarmend!
  3. De prijzen: Wanneer ben je voor het laatst met z’n tweetjes voor E27,50 uit eten geweest? Voorgerecht, hoofdgerecht, karaf wijn, fles water en kopje koffie toe. We like!!! Ook zijn de bedjes en een parasol op het strand bijna overal gratis. Nice!
  4. Het eten: Ohhhhh wat is dat Griekse eten toch heerlijk. De groenten en het fruit smaakt zoveel lekkerder dan in Nederland.
  5. Avontuur: Er valt zoveel te beleven op Samos. Wij hadden echt wel langer willen blijven om alle leuke dingen die ons aangeraden werden te beleven. Dussss we moeten nog maar een keer (of meer) terug!

De absolute TO DO’s van Samos: 

Potami ‘Waterfalls’

Watervallen staat tussen aanhalingstekens, aangezien het niet echt spectaculaire watervallen zijn. Heel filosofisch gezien gaat het ook hier niet om het eindpunt, maar om de tocht er naar toe. Die is er eentje van heel bijzonder soort. Alsof je in door soort waterpretpark loopt. Belangrijk is om goede schoenen aan te trekken die je ook in het water kunt gebruiken. Nadat je bij de trappen bent gekomen moet je namelijk door het water heen om bij de kleine ‘waterval’ te komen. Hier zou je op kunnen klimmen (best lastig), maar je kunt ook de trappen nemen om bij hetzelfde punt uit te komen die je naar het volgende ‘parcours’ brengen. Wanneer je via de trappen gaat kom je bij een restaurant waar je je tas achter zou kunnen laten om verder door het water te waden. Het water komt tot aan je kin te staan en je hebt beide handen nodig om de rotsen op te klimmen. Het is niet ontzettend moeilijk, maar je moet wel van een beetje avontuur houden.

Tijdens de tocht hadden we steeds het gevoel in Costa Rica, Panama of Bali te zijn. Je loopt door het water met prachtige rotswanden en bebossing om je heen. Super, super mooi!

DCIM101GOPRO
Dit is de ‘grote’ waterval. Wij hadden op dit moment nog niet door dat we DE grote waterval bereikt hadden. Je kunt hier met een touw naar boven klimmen, maar er is eigenlijk niets meer te doen vanaf daar. Wij namen dezelfde weg weer terug.
DCIM101GOPRO

Hippy’s Beach Bar – Potami

Na de toffe tocht door de mooie natuur hadden we wel zin in een lekker hapje en drankje. Via Instagram waren we door de eigenaar van Hippy’s Beach Bar uitgenodigd en nieuwsgierig als we zijn gingen we hier graag op in. Dat was maar goed ook, want dit is DE place to be op Samos. Wat een sfeer, wat een oog voor detail, wat een service en wat een heerlijk eten en drinken. Helemaal ons ding!

 

We werden erop gewezen dat je prachtige hikes kunt maken bij Mikro Seitani, wat links van Potami ligt. Ze zeiden dat dit nog mooier was dan de wandeling naar de watervallen. Die bewaren we voor de volgende keer!

Boottochtje met Captain Ouzo

Toen we op vrijdagavond dineerden bij Nick The Greek dat aan het begin van Votsalakia ligt, kwamen we in gesprek met een wel heel bijzondere meneer. Wat zijn ware naam is zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar hij gaat door het leven als Captain Ouzo. Een boottochtje langs de kust van Samos leek ons fantastisch en dat is precies de Captain’s specialiteit. Voor €30,- per persoon mag je de hele dag mee op zijn bootje, stop je in een prachtige verlaten baai om te snorkelen in het kraakheldere water, krijg je op een ander strand waar enkel en alleen zijn huisje staat een topmaaltijd en is je glas nooit leeg.

​​​​https://youtu.be/9zTOcyvnsgk 

Op en top genieten!

Chesters on the Beach

Eigenlijk hebben we niet één keer niet lekker gegeten op Samos en was bij alle restaurants de sfeer erg leuk. Er is zoveel keus in alleen Votsalakia al. Weer een goede reden om terug te komen en al deze toko’s uit te testen!

Om een restaurant uit te lichten die wij zouden aanraden: Bij Chesters in Votsalakia hebben we een topavond gehad. Dat kwam mede doordat we zo gezellig hebben gekletst met de Nederlandse eigenaresse Jo en haar Canadees-Griekse man, maar vooral door de heerlijke hapjes. Ohhhh die schaal met voorgerechtjes…. Smullen!!!

img_3349

Overdag kun je bij Chesters ook genieten van hapjes en drankjes in het restaurant of op het strand. Kinderen kunnen er leuk spelen, de bediening is super en de sfeer is erg fijn.

 

Conclusie: Samos moet je gewoon beleven!

Oh, wat was ons zwembad fijn! 
Ons nederige stulpje inclusief huurauto
Blij ei in het kwadraat
Onze favoriete vakantiebezigheid: Mooie stenen zoeken. Welke verzameling is van de meisjes-mama en welke van de jongens-mama???

De lokale wijn van Samos smaakt top op het strand….

Ook met Eliza was here naar Samos? Wij verbleven bij Eleonas Votsalakia, maar hebben van mede-Eliza-vakantiegangers supergoede verhalen gehoord over de andere idyllische accommodaties op het eiland. Hier zijn wij ook wel heel nieuwsgierig naar geworden… 

Wat wij zo fijn vinden aan Eliza? 

  • De met zorg en liefde uitgekozen accommodaties. Altijd topkwaliteit en toplocatie, maar weg van de massa. 
  • Dat een huurauto inclusief is. Zo verken je op gemakkelijke manier de nabije omgeving. 
  • De leuke tips in de blogs op elizawashere.nl én de handige Eliza app. Deze hulp voelt heel persoonlijk en kwam handig van pas. 

Liefs, 

MOMspiration & Eliza was here 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening. 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘Samos = Het Nieuwe Ibiza (maar dan betaalbaar!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: