Van Blij naar Boos naar Doodmoe naar Dolenthousiast in 30 minuten = #lifeofamom

Een huis gevuld met kids staat voor een hoofd dat dagelijks gevuld wordt met 1001 verschillende gedachten en gevoelens. Emoties wisselen zich in een razend tempo af. Mocht je jezelf afvragen hoe het komt dat je je vaak moe voelt en weinig energie hebt, dan volgt hier een voorbeeldje van wat jouw hoofd tijdens een doodgewoon half uur op een doodgewone dag geacht wordt te doorstaan. Daarna begrijp je misschien dat het héél normaal is dat je het gevoel hebt aan het eind van de dag opgeraapt te kunnen worden….!

Zomaar een half uur uit het leven van een mama (zodat je weet dat je niet de enige bent en misschien zelfs kunt leren lachen om de gekheid van de situatie(s)):

12.00 uur: euforisch – Yessss!!! WHIEHOOEEE! De kids zitten op hun stoel en lunch is geserveerd. I did it!

12.01 uur: enthousiast – Smakelijk eten, smakelijk drinken. Hap hap hap, slok slok slok. Etc. Etc. Je kent het.

12.02 uur: verward – Maar je zei dat je ham op je brood wilde?! En nu lust je opeens geen ham meer? En je moet huilen omdat ik je brood in te kleine stukken heb gesneden? Damnnnn….

12.03 uur: aanmoedigend – Kom op kids, pak een stukje brood en stop het in je mond. Het is heeeeeerlijk. Kijk, ik neem ook een hap: yummmmm.

12.04: gefrustreerd – Neeeeeeeeee!!! Niet je bordje op z’n kop keren wanneer er nog eten op ligt…..

12.07: bezweet en voldaan – Pffff gelukt: de 10.000 hageltjes zijn opgeruimd

12.10: blij – Goed gedaan kiddies! Bijna alles opgegeten en gedronken. Ja ach. De helft is ook bijna.

12.15: bezweet en voldaan – Alle bordjes, bekers, kruimels en melkvlekken aan kant. Yessss…. I did it! En dat zelfs met 1 kind hangend aan m’n been die jengelt en moe is.

12.18: verliefd – Ohhhh wat is dat knuffelen voor het slapen gaan toch heerlijk. Te cute wanneer ze in m’n armen al bijna in slaap valt.

12.19: opgelucht Yesssss I did it. Gup 2 slaapt. Nu wat gezelligs doen met gup 1.

12.20: met de handen in het haar en boos – Gup 1 is met nogal wat lawaai de trap opgeklommen waardoor gup 2 wakker is geschrokken. Doordat ik gup 2 een strenge uitleg (lees: uitbrander met heel veel ge-shhhhh) gaf huilt (lees: krijst) zij nu ook.

12.21: spijt – Ohhhhh had ik maar rustiger gereageerd…. Knuffeldeknuffel. Kom we gaan lekker samen naar beneden. Welk spelletje wil je spelen? Nee, Netflix is geen spelletje.

12.25: schaamte – Ohhhh nu laat ik haar alweer een filmpje kijken. Ze heeft gisteren ook al 4 Peppa Pig afleveringen gezien.

12.28: berusting – Ach. Kan mij het schelen. Heb ik ook even een chill-momentje.

12.30: relaxen en genieten – Met z’n tweetjes met een blankie over ons heen op de bank. Zij een babycino en ik een latte machiato. Mijn armen om haar heen en zij met haar hoofd tegen mij aanleunend. Samen lachen we om gekke Daddy Pig en Miss Rabbit die alle mogelijke banen in de stad lijkt te hebben. Heerlijk dit. We laten de boel even de boel. Over een half uurtje (ofzo) komen we wel weer in actie.

Peace Out Y’All! 

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: