21 Dagen Zonder Te Klagen: Kun jij dat?! 

Dit jaar kreeg ik het meest bijzondere cadeau EVER van vriendlief. Naast een prachtige bos bloemen met daarin ‘Birds-of-Paradise’ (als herinnering aan onze Costa Rica Trip) kreeg ik een een experiment cadeau. Een experiment dat hij gaat doen. Voor mij!

img_6648

Eerst even een beknopte voorgeschiedenis: Onze natuurlijke manier van op dingen reageren is analytisch, kritisch, altijd op zoek naar verbetering (hij) en “ach joh, maak je niet druk, het komt allemaal wel goed, er zijn belangrijkere dingen om je druk over te maken” (ik). Tja, dat kán wel eens botsen. Ik, die de dingen waar hij zich aan kan storen zonde van de tijd vindt en hij die mijn te laksheid en ‘don’t worry be happy‘ style liever wat strenger, strakker en doordachter georganiseerd zou zien.

Omdat je elkaar in een relatie toch ergens in het midden moet meeten om een zo smooth mogelijk leven samen te leiden (ipv lijden), bracht 1 van vriendlief zijn favo schrijvers en #1 inspiratiebron, genaamd Tim Ferris, hem op een idee. Tim Ferris (The Four Hour Work Week, The Four Hour Body, The Four Hour Chef) deed een tijdje geleden een experiment deed waarin hij 21 dagen niet mocht klagen. Tim was zelf geïnspireerd geraakt door Will Bowen, die al jaren wereldverbeterend werk doet met zijn Complaint Free programma.

En nu doet mijn lief dat experiment dus ook! Zo tof!

Oké, het gaat zo:

  • 21 dagen lang mag je niet klagen, schelden en roddelen
  • Op het moment dat je dit voelt dit te gaan doen, probeer je er geen aandacht en kracht aan te geven
  • Een armbandje of elastiekje om je pols helpt je hieraan herinneren
  • Wanneer je de fout in gaat begin je weer opnieuw (op dag 1) en doe je het armbandje of elastiekje om je andere pols
  • Op deze manier train je je brain om positiever in het leven te staan en oplossingsgericht te denken ipv in de zeurmodus te blijven hangen

Toen Tim Ferris zijn experiment startte hield hij het eerst 11 dagen vol, toen een paar keer 3 á 4 dagen en na 3 maanden had hij voor het eerst de volle 21 dagen gered. Daarna had hij het armbandje niet meer nodig en was zijn manier van denken én zelfs zijn leven compleet veranderd.

En dat is wat hier in huis na 1 week ook helemaal merkbaar is. We gaan zoveel relaxter met elkaar om, hebben een veel langere lont en zoveel meer energie. Onze krachten gaan niet meer verloren in gezeur over nutteloze zaken en de wel belangrijke dingen worden oplossingsgericht aangepakt.

De sfeer is TOP!


I LOVE it! (Pippa iets minder….)

En ondanks dat ik van nature een behoorlijk positief persoon ben, ben ook ik afgelopen woensdag gestart met het experiment. Hoe dat tot nu toe is verlopen?!?! Daar houd ik je de komende tijd van op de hoogte!

(Kleine preview van hoe het gaat: Heb m’n bandje al 2 keer van arm moeten verwisselen…. Oeps!!! Vind het dus toch best lastig!)

Doe jij ook mee???

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

3 reacties op ‘21 Dagen Zonder Te Klagen: Kun jij dat?! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: