14 Dingen Waarvan Je Denkt Dat Ze RÁÁR Zijn (Maar Eigenlijk Dus Helemaal Normaal)

Als mama maak je dagelijks de gekste dingen mee. Althans dat denk je, want: ze zijn namelijk hartstikke normaal! Wanneer je een dagje mee zou kijken over de schouder van je collega’s dan kun je zien dat het overal zo goed als hetzelfde gaat.

Welke van deze 14 doodnormale rarigheden herken jij?

 1. De Mount Everest aan was op je bed. De was in de wasmachine en droger doen is 1 ding, maar het dan ook nog eens netjes opvouwen en in de juiste kast opbergen blijft toch altijd een dingetje. Door het op bed te leggen dwingt het je een soort van om het dezelfde dag nog weg te werken. Maarrrrr na een lange dag en de kids eindelijk in slaap kun je wel wat leukere activiteiten verzinnen. En dussssss verplaats je die onbeklommen berg een hele meter naar rechts. Of links. Zolang je maar kunt zzzzzzzzzzslapen…. 
 2. Iedere dag zijn er wel een aantal (heel veel) momenten waarop je zou willen schreeuwen “AAAAAAHHHHHHAAAAAHHHHH!!!! LAMEMETRUST!!!” Bijvoorbeeld wanneer je gewoon even eens een keertje helemaal alleen naar de wc wilt. Of wanneer je nèt lekker ligt te slapen. Of het woordje ‘mama’ op 14/7 repeat staat. Of wanneer de guppies besluiten een gilwedstrijd te houden en niet van plan zijn zich door jou te laten storen of stoppen.
  Oh nee, ik mag niet klagen! Doe nl mee aan de 21 Dagen Niet Klagen Challenge….!


 3. ZE ZEGGEN dat het wat betreft zwangerschapshormonen 9 maanden op, 9 maanden af betreft. En dat het daarna goed zou moeten komen met je geheugenverlies, slechte concentratie, evenwichtsstoornis, hormoonschommelingen, om de vreemdste dingen moeten janken, sterker reukvermogen, vreemde eetgewoontes, etc. Nou nee hoor. Tel daar maar een jaar of wat bij op.
 4. Niemand heeft mij ooit verteld dat haarverlies in de vorm van bóssen per douche- of borstelbeurt heel normaal is na je zwangerschap. Wat ben ik mij de tándjes geschrokken die eerste keren dat ik met megaplukken haar in m’n handen stond!! De kale plekken hebben maanden op m’n hoofd gestaan. Een haarband of hip hoedje was de oplossing. Gelukkig groeit het wel weer terug. Gestaag, maar het gróéit! Met krul en al. En ook dit schijnt dus heel normaal te zijn. Great.
  GELUKKIG groeit het ook weer terug. Al duurde het bij mij wel een jaar voordat het er weer een béétje normaal uitziet.

  Gekruld babyhaar dat groeit op de plekken waar ik kaal was geworden….!!
 5. Op tijd op het werk komen nadat je de kids op het kdv gedropt hebt lijkt zwaar onderschat door de medemens. Waarom je niet dagelijks onder luid applaus (met bloemen en champagne) door je collega’s ontvangen wordt na het leveren van deze prestatie op wereldniveau is mij nog altijd een groot raadsel.
 6. Jezelf afvragen waarom je in vredesnaam nog stofzuigt en poetst in huis wanneer het een minuut of 10 later (op z’n max) toch weer een grote kruimel- en vlekkenbende is. Mijn mantra: “Let it go, let it go.”

 7. Net even iets langer douchen of met de deur op slot naar het toilet gaan dan nodig om te kunnen genieten van dat momentje voor jezelf.
 8. Je kids zo nu en dan voor de tv, laptop of iPad planten om wat rust in huis te creëeren. Zoooooo chilllllllll….. 
 9. ’s Avonds standaard veeeeel te laat naar bed gaan omdat je dan eindelijk wat tijd voor jezelf hebt. Ondanks dat je supermoe bent en over een paar uur alweer op moet staan, wil je zo graag nóg een aflevering OITNB, Suits of Game of Thrones kijken. Of Instagram accounts afstruinen. Of ander heerlijk hersenloos tijdverdrijf…
 10. Wanneer je tijd samen met vriendinnen of je partner doorbrengt zonder kids kun je wel ontplóffen van geluk! Hoeveel je ook van je kids houdt en hoe graag je ook samen met hen bent, het is soms zó genieten om níét te hoeven zorgen. Dat je gewoon je eigen eten op kunt eten voordat het oud of koud is. Dat je ogen even niet op standje ‘Security Cam’ staan.

  Te belachelijk geweldig: 5 dagen zwaaaaaaar genieten op Samos zónder kiddies!!!
 11. Dat je nooit stilte vertrouwd. Dat betekent namelijk zo goed als altijd dat er wat gaande is. Iets niet goeds gaande wel te verstaan. 
 12. Extra lang over in je eentje boodschappen doen. Gewoon omdat het kan. Slenterend door de gangen en rustig aan een beetje inladen wat je denkt dat lekker is en/of nodig te zullen hebben. Niks aan het handje. Ontspannen tot de max.
  Bij de kassa koop je een Tony Chocolonely Caramel Zeezout en die eet je dan nagenietend naast je boodschappen in de auto op. 
 13. Het stiekem eigenlijk ontzettend gezellig vinden wanneer je gup om 21 uur nog niet kan slapen. Samen met mama Holland’s Next Top Model kijken en een een boekje lezen.
  Niet te vaak natuurlijk, maar soms is dat zooooo gezellig!

14. Je KAPOT schuldig voelen wanneer je kind door jouw schuld gewond raakt. Deze kleine Miss Pippa greep met haar handjes in mijn scheermesje en bloedde als een rund. Zelf vond ze het razend interessant en was helemaal in haar nopjes met de pleister. Daardoor nam het schuldgevoel gelukkig in kracht af en kon ik ook weer lachen…

 

 

 

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: