Een 6-jarig jongetje die de hele VN top kan ontroeren

Oh Alex. Jouw brief staat precies voor hoe bijna alle kinderen denken: onbevangen en onbevooroordeeld. “Zie ik een mens of dier in de problemen? Dan wil ik helpen.”

Kinderen denken in oplossingen. Ik wil dit en zo ga ik het aanpakken. 

Kinderen zien geen verschillen. We zijn toch gewoon allemaal mensen? 

Zo simpel als dat. 

Zo puur.

Dus toen Alex vorige maand op tv een Syrisch jongetje in een ambulance zag, deed hij dit: 

Dit is wat president Obama erover schreef: 

Alex is just six years old. He lives in Scarsdale, New York. Last month, like people around the world, he was moved by the heartbreaking images of Omran Daqneesh, a five-year-old boy in Aleppo, Syria, sitting in an ambulance, in shock as he tried to wipe the blood from his hands.


So Alex sat down and wrote me a letter. This week at a United Nations summit on refugees, I shared Alex’s moving words with the world.
Alex told me that he wanted Omran to come live with him and his family. He wanted to share his bike, and teach him how to ride. He said his little sister would collect butterflies for him. “We can all play together,” he wrote. “We will give him a family and he will be our brother.”


Those are the words of a six-year-old boy — a young child who has not learned to be cynical or suspicious or fearful of other people because of where they come from, how they look, or how they pray.
We should all be more like Alex. Imagine what the world would look like if we were. Imagine the suffering we could ease and the lives we could save.


Listen to Alex, read his letter, and I think you’ll understand why I shared it with the world. 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: