En toen was ze opeens 3!

Aan de ene kant voelt het alsof ze altijd al bij ons is geweest. Veel langer dan 3 jaar. Een leven zonder en vóór haar kunnen we ons simpelweg niet meer voorstellen.


Aan de andere kant is 3 jaar nog helemaal niets. Wat zijn nou 3 jaartjes? En wat er 3 jaar geleden gebeurde weet ik nog als de dag van gisteren. Nou, dat is eigenlijk niet helemaal waar dankzij Mr Morfine die mij 3 jaar geleden door Hell On Earth heen sleepte. Daar gaan we het verder niet over hebben btw, want het is FEEST!

Jools was zaterdag jarig en is nu al (of pas) 3 jaar! Zelf voelt ze zich superduperoud en stoerder dan ooit tevoren. Ook geen luier meer ’s nachts en geen speentje meer tijdens het slapen. (Dat was nog wel even een dingetje, maar het is in 1 keer gelukt!)

Wat hebben we het goed en gezellig gevierd. Zaterdagochtend eerst met z’n viertjes in bed met liedjes, cadeaus en kaarsjes in de soesjes (daar was Jools gelukkig wel voor haar bed uit te krijgen om 9 uur…) 

Ze kreeg van ons nieuwe schoenen (Adidasjes), een Leren Lezen spel (se is een ijverig aapje) en een Princess Sofia clip-armband. Zusje Pippa kreeg dezelfde armband en ze waren er allebei helemaal mee in de Gloria. Dat is nog eens een leuk cadeautje voor 29 cent!

Daarna kwamen de opa’s, oma’s, ooms, tantes, en 2 neefjes. Heeeeeerlijk knus.

Van opa & oma de Graaf kreeg Jools een GEWELDIG poppenhuis van Bandits & Angels en van mijn oom en tante kreeg ze daar een poppenfamilie bij. Pippa kreeg een Roze Pony in een tasje inclusief speciaal door oma Marijke gebreid dekentje met Pippa haar naam erop. Cute!!! Jools haar eerste Baby Born pop (de B’day Girl versie!) kreeg ze van ome Mies, tante Cindy & neefje Mason. Tante Anouk & neefje Moos (ome Sander moest korfballen) brachten een Aankleedpop Magneetspel mee waar Jools niet kan wachten om mee te spelen. Overgrootoma Corry uit Noord-Brabant en overgrootoma Nelly uit Krommenie stuurden een prachtige kaart op en opa & oma Knops hadden naast allerlei kleuren PlayDoh, een haarband en een nieuwe fietsbel ook een andere verrassing: Ze gaan op 9 oktober samen naar het Kindercircus in Warmond en daarna zelf chocolaatjes maken. Leuk zeg!

Tussen de middag lag de ene helft van de familie lekker op 1 oor, terwijl Jools en ik ruzie maakten met het poppenhuis. Behoorlijk wat bloed, zweet, tranen en uren later stond ‘ie dan eindelijk in elkaar. Toch wel trots dat ik niet opgeven heb. Het scheelde namelijk niet veel of dat middelste stuk dat nog onderin de doos lag -terwijl het bovenste en onderste deel al in elkaar gezet waren- was het raam uitgevlogen.

Traditie: Op iedere verjaardag van onze meiden geven we een fotoalbum van dat jaar cadeau aan de opa’s en oma’s. Gelukkig was Jools haar ‘The Third Year’ album precies op tijd klaar!

IMG_0503.JPG


Rond borreltijd (waar ik op dat moment zeer zeker aan toe was na een paar uur lang mezelf overschat te hebben) kwamen onze lieve vrienden en hun boys feesten. Een klein kluppie en topcombi van mensen en kinderen.

IMG_0545.JPG

Dat was leuk spelen zondagochtend met al die gave cadeaus! (een beetje minder gaaf was toen Jools paarse PlayDoh klei in de mond van Baby Born propte…. Na een precisie-operatie van papa Thaddeus kwam ze er gelukkig weer puntgaaf bovenop.)

En zondag was het kinderfeestje. Appels plukken, appelsap drinken en spelen bij de Olmenhorst in Lisserbroek. Wat boften we met het weer! Het was ONTZETTEND gezellig en Jools is ONTZETTEND verwend! Benieuwd ook wat iedereen met de kilo’s appels gaat doen…. Taartjes? Moes? Sap? Mmmmmm…..

Appels plukken is toch best vermoeiend….

En nu? Nagenieten! Wat was het fijn zeg. Zo blij dat we dit jaar lekker gesplitst hebben waardoor we de meeste mensen en kindjes welverdiende aandacht konden geven. En alhoewel het er met de cadeautjes tijdens het kinderfeestje behoorlijk hard aan toe ging, weet Jools denkt nog precies te weten welk cadeautje ze van wie gekregen heeft: Het konijnenhok van Jin, knutselkaarten van Miya, een piccolo met koffers en Play-Doh klei van Daniel & Annabel, de Playmobile boerderij en poezenvrouwtje van Tess, Bo, Liz, Cas en de Saense Maiden, waterkleurmat en ijsjesklei van Wes & Mads, Takkie dropjes en een Hema bon van Moos, de dierentuinbon en boerderijknutselboek van Dex, Hamertje Tik van Fenna, Play-Doh van Jayson & Serah, een verrassing van Sophia en pizzaklei en een Eenhoorn knuffel van Norah & Jolie. Zelfs Pippa kreeg cadeautjes: Een toverstaf van Wes & Mads en een stickers en klei van Norah & Jolie. Superduperthanx! We gaan er KEIHARD mee spelen haha!

img_0702

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “En toen was ze opeens 3!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: