Hoeveel invloed het hebben van kinderen op je relatie heeft…

Vroeger, toen we nog geen kinderen hadden, zeiden we tegen elkaar: “Als wij later kinderen (mogen) krijgen dan zal dat geen invloed op onze relatie hebben hoor. Het wordt vast alleen maar leuker! We blijven gewoon spontaan gezellige dingen met z’n tweetjes doen, daar gaan we echt geen agenda’s voor trekken ofzo. Dat moet je gewoon sowieso iedere week blijven doen.”

Dat ‘vroeger’ is zo’n 3 jaar geleden, maar voelt soms als 30. Halleluja wat is er veel veranderd. Twee kids en een heleboel rimpels en grijze haren later komen we keihard terug op bovenstaande uitspraken. We zijn compleet andere mensen geworden. Het positieve en ‘The Sunny Side Up’ is er zeker nog steeds, maar we durven ook toe te geven dat het soms/regelmatig/vaak gewoon best heftig is. Of we nu willen of niet: Dat is nu eenmaal part of this deal.

De eerste tijd, toen we ‘nog maar’ 1 kiddie (Jools) hadden ging het tijd voor jezelf en elkaar vrijmaken nog best goed. De nachtelijke voedingen of knuffeltroostuurtjes deden we vol passie en liefde. Het slaaptekort lachten we vrolijk weg of haalden we tussen de middag in wanneer Jools ook sliep. Zeker eens per maand brachten we Jools naar familie of vrienden zodat we met z’n tweetjes eropuit konden.

Maar toen baby girl #2 (Pippa Mae) geboren werd veranderde er veel. Dubbel zoveel zorgen, dubbel zoveel en lang slaaptekort en dubbel zoveel verantwoordelijkheid hakt er best in. Op je humeur, je energie en je lont. Wanneer de kids ’s avonds eindelijk allebei slapen ben je blij dat je even helemaal niets hoeft te doen en plof je al zwijgend naast elkaar op de bank voor hersenloos tijdverdrijf zoals tv kijken, Netflix, Facebook of Instagram. Een goed gesprek of iets anders? Pffff geen puf meer voor!

Je relatie MOET ijzer-, ijzer-, ijzersterk zijn wil het dit alles ‘overleven’. Enkel en alleen als team kun je dit aan.

Dit zijn de dingen die een uitdaging (kunnen) zijn: 

  • Zó vaak zul je niet op 1 lijn zitten, maar zul je toch -door te geven en te nemen- hierop terecht moeten komen.
  • Zó vaak zul je midden in de nacht als heks uit de hoek komen omdat je ZO moe bent, maar toch zul je dit moeten leren incasseren en relativeren.
  • Zó vaak zul je je eigen wensen aan de kant moeten zetten omdat de kinderen nu eenmaal voor gaan, maar toch zul je hier (met liefde!) aan toe moeten geven.
  • Zó vaak zul je het gevoel hebben geen energie meer op te kunnen brengen om ook maar een beetje lief voor je partner te zijn, maar toch zul je tijd en aandacht voor elkaar vrij moeten maken.
  • Etc, etc, etc, etc.

Er is geen protocol geschreven over hoe je dit ‘hoort te doen’, maar wellicht kunnen deze tips jou en je lief helpen om zo gezellig en sterk mogelijk vooral die eerste jaren door te komen. Samen vind je wel jullie weg, zolang je maar:

  1. Met elkaar blijft praten. Communicatie is ZO moeilijk wanneer je 100.000 andere dingen te doen hebt, moe bent, moeite hebt te concentreren en onthouden. Zoek samen een manier waarop je dit kunt verbeteren.
  2. Om de idiote situatie leert te lachen. Tja, daar sta je dan midden in de nacht. De 1 met een huilend (letterlijk) zeiknat kind in de armen en de ander die als een malle een matras staat te boenen en probeert in een recordtempo een schoon bed op te maken. (dit waren wij vannacht….)
  3. Regelmatig met z’n tweetjes iets leuks gaat doen waarbij je elkaar de welverdiende aandacht geeft. Dat kan variëren tot een diner voor 2 aan de keukentafel (telefoons UIT!) of een heerlijk weekendje weg. Regel het!
  4. Goed voor jezelf blijft zorgen. Niemand wil een slons als partner. Neem vaker een goede douche waarbij je heerlijke verzorgingsproducten gebruikt. Ga regelmatig naar de kapper en de schoonheidsspecialiste. Ga minstens 2 keer in de week sporten (kan ook gewoon thuis of in de tuin) en trek leuke kleren aan. Heb je die niet? Regel het! Ohhhh die smile op het gezicht van je partner wanneer jij er mooi uitziet en straalt!!!

 

Wanneer je goed aan deze punten blijft werken gaat het jou en je partner lukken om samen sterk te staan en optimaal te genieten van elkaar en je gezin. Dat kunnen jullie!!!!

img_1309
Foto gemaakt op 25 december 2012 in Knysna Elephant Park, Zuid-Afrika, net voordat ik zwanger raakte van Jools. Hoe symbolisch is deze foto nu?!?! Kids gaan gewoon als een olifant in je relatie staan! En daar kun je maar beter op de juiste manier mee omgaan 😉

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: