Sta jij wel eens helemaal uit?

Beantwoord bovenstaande vraag maar eens voor jezelf. Kun jij dat überhaupt? Wel eens geprobeerd? En doe je het regelmatig?

Maar wat betekent het eigenlijk, standje uit?

 • Je hoofd en lijf zijn in totale rust
 • Je hebt even geen idee waar je bent
 • Je valt (net) niet in slaap
 • Je laat je door niets of niemand afleiden
 • Je denkt even helemaal nergens aan
 • Je geniet To Tha Max en bent zo Mindful als maar kan

Voordat wij kinderen hadden, had ik hier heel veel moeite mee. Altijd ging er wel iets door mijn hoofd: boodschappen, lesideeën, zorgen over anderen of mezelf, welke klerencombinaties leuk zouden zijn, wat we aankomend weekend zouden gaan doen, of er nog ergens een feestje was waar we bij móésten zijn, etc. Altijd was er wel reuring in m’n kop. 

Wanneer we dan naar de sauna gingen of een heerlijke massage kregen lukte dat ‘uitstaan’ zelfs nog niet. Hoezeer ik daar m’n best voor deed, ik kon niet compleet ontspannen. Misschien was dat het probleem ook wel en had ik minder hard moeten proberen, maar gewoon leren loslaten. Dat was toen makkelijker gezegd dan gedaan!

Wanneer je mij toen had verteld dat mij dat ooit wel zou lukken, had ik je waarschijnlijk niet geloofd.

Dat ‘ooit’ is nu gekomen. EINDELIJK kan ik het wel! En hoe!?!?!

Nu we (kleine) kids hebben is tijd voor jezelf zo schaars. Dat hoort er nu eenmaal bij en je hoort mij daar helemaal niet over klagen. Onze kids zijn hebben ons leven op zoveel manieren verrijkt en we zijn smoorverliefd op ze. Maar áls je dan eens tijd voor jezelf hebt (gemaakt), dan voelt dat 100.000 keer fantastischer dan voordat de kids er waren. Om je te laten meebeleven wat ik gisteren in de Sauna van Egmond mocht ervaren heb ik geprobeerd om te beschrijven wat er met mij gebeurde toen er 4 hele uren Just Me, Myself & I tijd was (excuses voor m’n messy hair & no-make up don’t care look én spraakverwarring/taal-+stijlfout: hoofd uit elkaar ontploffen… kán toch niet! oeps…):

Wat 4 uur ME-time met een mama kan doen…..

Tas inpakken met handdoeken, badjas en slippers just for me én met een heerlijk vooruitzicht. (YEAH) Alleen in de auto met muziek die IK leuk vind én met een heerlijk vooruitzicht. (YEAH) Een warm onthaal door de receptionist van de Sauna van Egmond. (YEAH) Kleren uit en badjas aan, klaar voor ME-time. (YEAH) De (TOP)schoonheidsspecialiste die mij helemaal in de watten legt en voor MIJ zorgt. Ik hoef even 85 minuten niet, maar dan ook helemaal niets te doen. Die uit-knop gaat vanzelf keihard uit. (YEAH) Haar handen die over mijn gezicht gaan en mij op een strand op Bali doen wanen. Thanx Romy. De Cinq Mondes Global Kobido Facial was AH-mazing. You ROCK. (YEAH) Oh en sorrrrry voor mijn kleinzerigheid bij het epileren van de wenkbrauwtjes (AUWWW) Een Texels Bockbiertje in de ene en een boek in de andere hand terwijl m’n voetjes verwarmd worden door knisperend haardvuur. (YEAH) Een heel bord eten just for me. Niemand links of rechts naast me die door mij gevoederd dient te worden. Niemand links of rechts naast me die op schoot wilt zitten. Ik mag helemaal zelf m’n eten opeten en daar idioot van genieten op mijn eigen fijne tempo. Iedere beweging is heerlijk sloom en ieder hapje smaakt goddelijk. (YEAH) Oogjes dicht in het bubbelbad en weer de uit-knop aan. (YEAH) Zweten als een malle in een sauna met regenwoudgeluiden = Costa Rica en Panama deja-vu. (YEAH) In de magisch verlichte tuin 4 emmers ijskoud water over m’n kop. (AHHHHHHH) Daarna met een tintelende huid in een chille stoel de oogjes dicht. (Zzzzzzzz)

img_1558

Mensen. Dit was niet normaal. Dit fantastische gevoel is maar een klein beetje te beschrijven, maar hopelijk is het toch zo goed als overgekomen. Het contrast met hoe ik tijd voor mezelf nu ervaar in vergelijking met het pre-kids tijdperk is bizar.

Je moet het echt zelf ervaren om het te kunnen begrijpen. Gun dit jezelf. Het is niet egoïstisch om deze tijd voor jezelf te maken, het is juist heel goed. Je batterij wordt weer opgeladen en je bent daardoor een veel leukere partner en mama.

BIG SHOUT OUT VOOR DE SAUNA VAN EGMOND

Al jaren kom ik ontzettend graag bij de Sauna van Egmond. Alleen, met een vriendin of met Thaddeus. Van alle sauna’s die we bezocht hebben (best veel) is dit onze all-time favoriet. Heel anders dan de massale en overbelichte sauna-complexen; hier is de huiselijke en persoonlijke sfeer de motor. Bij binnenkomst krijg je gelijk al het gevoel écht welkom te zijn. Het personeel méént wat ze zeggen en doen en het komt recht uit het hart. Zij genieten wanneer jij geniet en doen er alles aan om dat zo optimaal mogelijk te laten gebeuren.

Zelden maakte ik ook zulke professionele én vriendelijke schoonheidsspecialisten mee. Ze nemen uitgebreid de tijd voor je en weten precies wat ze doen en waar ze het over hebben. Die ‘uit-knop’ weten zij précies te vinden. Wat een toppers!

Oh en ook fijn: Je krijgt nooit het gevoel dat je na je beauty behandeling producten voor thuisgebruik ‘moet’ kopen zoals dat helaas vaak wel elders gebeurt. Er wordt je letterlijk en figuurlijk niets aangesmeerd. Wanneer je dat zelf zou willen kan dat natuurlijk wel, maar je voelt je nooit verplicht. I like.

En nu jij!

Enthousiast geraakt door dit verhaal? Gun jezelf ook zo’n heerlijke ochtend, middag, avond of zelfs hele dag. Verwen jezelf door je sauna-bezoek te upgraden met een heerlijke behandeling. Sauna van Egmond heeft regelmatig leuke aanbiedingen die je in de gaten kunt houden op hun FB pagina en website.

De Cinq Mondes Kobido Facial Treatment van 55 minuten kost normaal gesproken E65,-, maar is deze maand E45,-. Ohhhh die sensaties van massagetechnieken en geuren… Zo fijn!

screen-shot-2016-10-07-at-13-47-43

Met wie ga jij binnenkort hiervan genieten???

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Sta jij wel eens helemaal uit?

 1. Kom regelmatig in sauna van Egmond.
  Het is daar zo anders als zoals ik ze noem de sauna fabrieken, deze zijn zo koel en kil.
  Honderden tl lampen en alles zo sterriel wit.
  Bij sauna van Egmond kan ik geen tl lampen en witte muren vinden alles daar heeft sfeer.
  Vaak doe ik alleen de sauna, maar als ik wat extra geld heb doe ik een maand behandeling.
  En ja hoor 17 Oktober mag ik weer, sauna en de maandbehandeling.
  Wou dat als ik nu ging slapen dat het als ik wakker wordt al 17 Oktober is.
  En o ja het eten en drinken is daar ook perfect.
  Om een bepaalde tijd wordt er zelf een rondje gelopen met een gratis snackje.
  Ga zo door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: