Hardlopen: Met of zonder muziek??

De laatste tijd staat volop in het teken van experimenten. Het begon met het ’21 Dagen Zonder Te Klagen’ experiment, daarna de ‘Work It Out Every Damn Day’ (die nog steeds van kracht is btw) en vandaag kwam daar iets nieuws bij. Iets wat voor zoveel mensen helemaal normaal is, maar voor mij dus niet: Harlopen mét muziek. 

Zo vaak heb ik mensen horen praten over de ‘hardlopers-flow’, waarbij ze helemaal ‘uit’ kunnen staan en dus nergens meer aan denken. Zelf heb ik dat nog maar 1 keer mogen ervaren (tijdens m’n 1e en -tot nu toe- enige halve marathon), maar daarvoor en daarna nooit meer. Een (lange) run voelt bijna altijd als een soort marteling waar ik mezelf doorheen sleep. Tijdens het rennen vraag ik me bijna altijd af waarom ik dit in vredesnaam aan het doen ben en probeer mezelf af te leiden van deze negatieve gedachten. Zooooooo moeilijk is dat! Achteraf geef het wel een heerlijk voldaan en trots gevoel. Toch maar weer volgehouden.

Wie weet kan die muziek uitkomst bieden. Laten we dat vandaag eens proberen. Hop Hop, chop chop, aan die sportkleding!

Zo gezegd, zo nog niet gedaan. Want, om te hardlopen met muziek heb je toch wel echt wat leuke deuntjes op je telefoon nodig. Op zich is hieraan geen gebrek wanneer je de tracks vanuit de oren van een 3- en 1-jarige beoordeelt, maar om nu op K3, Dirk Scheele, Koos Konijn, Bollo, Monique Smit en Disney liedjes een lekker rondje te gaan rennen…. Mwah….

Thank goodness vond ik nog ergens een album met sportmuziek in m’n cloud en leek mij K-Otic ook een goed idee om op de RUN playlist te zetten. Telefoon in m’n ieniemiezakje van hardloopbroek gepropt, oortjes door vriendlief professioneel door shirt heen geregen ennnnn goooooo!

Het eerste stuk hobbelde best lekker met die beat eronder. De gemiddelde snelheid lag ook een stuk hoger door de uptempo liedjes, maar zonder dat ik dit merkte. Toch ging het me na 2 km al tegenstaan. Het klopte voor mijn gevoel niet om zo midden in de natuur die muziek in m’n oren te laten pompen. Ik miste de rust en de fijne geluiden van de natuur om mij heen.

img_1825

Dussssss UIT met die oortjes!

Daarna voelde het hardlopen stukken beter en kon ik de geluiden van de natuur nog meer waarderen dan tijdens andere runs. Misschien juist wel goed om dus nu het contrast meegemaakt te hebben!

Conclusie: Harlopen zónder muziek is meer mijn ding! Hoe zit dat bij jou?? Met of zonder?? En wanneer je het liefste met muziek rent, waar luister je dan graag naar?

img_1826

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (32 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (2,5) en Pippa (1) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening.

img_4118

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: