Speedy SightSeeing in Kopenhagen

Ren mama, ren. Dat is hoe ik vaak letterlijk en figuurlijk rol. Achter de kinderwagen aan gevuld met 2 enthousiastelingen die de weg wijzen of lekker licht in m’n up. Door het bos, de duinen, een park: where ever + whenever. Oh dat maakt mij zo, zo, zo blij. Maar het allergaafste? Speedy SightSeeing in een stad die ik nog niet ken. Half verdwaald de tofste hotspots tegenkomen en amper voelen dat je er al heel wat kilometers op hebt zitten:

I LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE IT!

Een maandje geleden mocht deze lucky bird op hoge snelheid Dublin ontdekken…..

En afgelopen weekend was het tijd voor…….

Kapot Mooi & Leuk & Lekker Kopenhagen!

Eerder heb je al op MOMspiration.nl kunnen lezen wat ik allemaal beleefde zónder sporty outfit aan in het blog ‘Met Gierende Banden Naar Kopenhagen’. Nu is het tijd om je te laten beleven hoe je op een andere manier deze stad kunt ontdekken….

Zondagochtend eerst heerlijk rustig ontbeten in AC Hotel Bella Sky Copenhagen en aan de hand van m’n time to momo reisgids + tips van locals een route uitgestippeld voor m’n run. M’n must-sees waren SOWIESO Nyhavn en de Kleine Zeemeermin. De rest van de route zou ik mij laten leiden door m’n ogen en gevoel. Waar is het mooi? Daar ren ik naar toe. Wel op voorwaarde weer terug te komen op de plek waar ik mijn rugtas in bewaring had gebracht. De ene keer is dat een restaurant, dit keer een hotel. Gewoon lief vragen en dan mag dat!

Ohhhhh en wat een kleurrijke run werd het zeg…. Weer als een malle genoten. En: Zonder dat ik het echt doorhad 15 kilometertjes op de teller! Zo grappig is dat steeds achteraf.

De half-way-there stop werd de Kleine Zeemeermin. Door lieve Instagram-volgers werd ik gewaarschuwd dat je er zo voorbij zou kunnen rennen, aangezien het maar een klein beeld is, maar door de VELE toeristen was het onmogelijk om te missen…!

img_5779
Ik HOU van m’n The North Face Thermoball jasje. Heel, heel veel!

Highlights van deze run (naast de ontmoeting met m’n nieuwe BFF natuurlijk):

  • Het kleurrijke Nyhavn….. Zo, zo, zo mooi!
img_5674
Ik HOU van m’n nieuwe Kari Traa sportoutfit. Heel, heel veel! 
  • De schattige speeltuintjes die overal te vinden zijn. Wat ik als moeder dan weer TE leuk vind is dat er ook gewoon speeltjes in de zandbak liggen…. Zoet! (op dat moment miste ik de meiden zoooooo…!)img_5853
  • De ontzettend vriendelijke inwoners van Kopenhagen die met alle liefde je tas bewaren + bewaken en je blij gedag zeggen tijdens hun eigen run, wandeling of fietstocht. Zoals deze blije Babboe Bike papa en zijn kids.

img_5846

  • De toerist-vriendelijkelijkheid is zo hartverwarmend. Overal staan dit soort bordjes of activiteiten die je uitdagen de stad te leren kennen. Spin the wheel om je volgende bestemming te laten bepalen!

img_5849

  • Het groene gevoel terwijl je midden in de stad bent. Er zijn een aantal prachtige parken en in de regio waar mijn run plaatsvond waan je je het ene moment middenin de stad en het andere in een prachtig groen park (botanische tuinen) waar je het stadse gevoel helemaal kwijt bent. Wanneer je de time to momo reisgids gebruikt is Route 2 (Frederiksstaden & de Kleine Zeemeermin) echt een aanrader!

Na inspanning komt keiharde ontspanning. Yeahhhhh.

Och och och, wat bofte ik weer dat er een luxe spa in mijn hotel was. Maar onderweg daar naar toe kwam ik ook een fitnesszaal tegen waar ik niet kon laten om toch nog even een WODje te doen voor de bikini uit de tas werd getoverd.

img_5743-2
Uhhhhh ik begrijp dit apparaat niet….

Geen slechte plek om te chillen op je blije billen.

Deze laatste foto maakte ik met het hartje van de organisatie Reis met je Hart. Zij zamelen geld in om reizen mogelijk te maken voor mensen die daar de financiële middelen niet voor hebben. De lieve travel-trendwatchers van Cherry Lab vroegen mij of ik tijdens één van m’n reizen een foto wilde maken met daarop het ‘Reis met je Hart’ hartje om deze prachtige organisatie een groter podium te geven. NATUURLIJK wil ik dat. Met heel veel liefde! En NATUURLIJK heb ik ook gedoneerd. Ieder beetje helpt en het verrijkende reisgevoel gun je iedereen.

Toen was het aan het eind van de zondag tijd om weer naar huis te gaan. Niet voordat ik m’n laatste Deense Kronen besteedde op het vliegveld aan sushi en cadeautjes voor m’n liefsten. 

De kers op de taart was toch wel de terugvlucht naar Amsterdam. Niet het feit dat de piloot nog even liet weten dat er windkracht 8 met stoten van 9 in Nederland gaande waren, maar wel dat we recht over Amsterdam heen vlogen en daar het allermooiste uitzicht over hadden….

img_5811-2

De slagroom op de kers op de taart waren deze 3 koppies die mij op stonden te wachten… Zoooo blij om ze weer te zien! Weet niet of zij blijer waren om mij te zien of het feit dat mijn thuiskomst altijd gepaard gaat met een cadeautje?!?!

 

What’s Next?? Lissabon it issss. Nog minder dan 4 weken en dan gaan we met z’n viertjes genieten in Family Resort Martinhal Cascais. Hiep Hoi, Hiep Hoi!

Maar tot die tijd lekker onderdompelen in de Sint en ook al een beetje kerstsferen. Gezellige kneuterigheid: hou durvan!

 

Liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_2497

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: