KIJK! Mijn poep lijkt op een worst!

>>> Het is 16.00 en het is bedtijd. Qua tijd op de klok duidelijk nog lang niet, maar wat opgebrande kaarsjes wel. De lontjes zijn kort en de kontjes dwars.

Afijn. Je kent het.

What to do? What to do?

De iPad-tijd heeft al lang z’n max bereikt vandaag, dus je zult toch wat anders moeten verzinnen om de komende minimaal 3 uur door te komen. Een flink bord fruit it is. <<<

Tussen deze snack-time en het diner door werkten een puzzel en wat tekenplezier als redelijk oké tijdverdrijf, maar het ijs bleef dun. Ieder ieniemieniedingetje dat één van de meiden niet zinde was reden genoeg om de waterlanders rijkelijk te laten vloeien.

Deze lijn voltrok zich zeer vastberaden tijdens het avondeten.

Als een ware Buddha probeerde ik met al m’n krachten zo zen mogelijk te blijven, afleiding te bieden, grapjes te maken, vermoeide lijfjes te knuffelen en tegelijkertijd ook streng doch rechtvaardig te blijven.

Pippa liet zich gelukkig vrij rustig naar bed brengen en viel na een paar uithalen in slaap. 1 girl down = check! 

Jools maakte er een potje van met heel veel drama, tranen en gekrijs. Ze wilde niet op het potje, ze wilde haar pinguïnpak niet uit, ze wilde natuuuuuurlijk niet tandenpoetsen, ze wilde haar elastiekje niet uit, ze wilde dobbelstenen mee naar bed, ze wilde nog een puzzel maken, ze wilde papa (die aan het werk was) een kusje geven, ze wilde Mexx de kat nog even aaien, ze wilde haar allerfavorietstelievelingsknuffel hebben die we al een week kwijt zijn, ze wilde helemaal geen cadeaus van Sinterklaas, ze wilde mij nog even knuffelen, ze wilde helpen met de was, lalalalalalala. Zeer creatief, maar na een uur was ik er wel meer dan klaar mee.

Na voor de zoveelste keer het gekraak van haar bed, het klikkende lichtknopje en de naar beneden gaande deurhendel te horen terwijl ik als zijnde topsport de stapel was te lijf stond te gaan, stormde ik naar haar kamer toe. Helemaal klaar om haar eens flink de les te lezen dat ze nu echt moest gaan slapen omdat ik anders Sinterklaas zou gaan bellen dat we dit jaar geen feest konden vieren omdat ze geen lief meisje was geweest en dat zo jammer zou zijn omdat iedereen daar zoveel zin in heeft en dat als ze nu zou gaan slapen ik hem niet zou hoeven bellen.

Stond ze daar. Mijn kleine guppenkop in haar blote billen en alleen nog een pyjamajasje aan met de neus tussen de vingers geklemd en haar ene arm door de andere gestoken:

Kijk mam, ik kan de olifant! En KIJK! Mijn poep lijkt op een worst!

Ok. Je kunt begrijpen dat het me toen minstens 10 minuten kostte om bij te komen van het gieren. Helemaal toen ze daarna geirriteerd vroeg waarom ik haar ‘aan’ zat te lachen, ze opeens ontzettend pijn in haar enkel had en er een ‘sloddervos’ omheen moest (ze bedoelde voodoo floss, wat haar papa eerder die dag om mijn verstuikte enkel had gebonden).

EINDELIJK ging ze slapen en kon je mijn ‘oh oh oh’ gepuf op verschillende manieren interpreteren: “Oh oh oh, wat is het toch hard werken om moeder te zijn.”, “Oh oh oh, wat ben ik blij dat beide meisjes slapen.” en “Oh oh oh, wat hebben we toch heerlijke hilarische kinderen.”

Life of a mom = in ieder geval NOOIT saai!

 

img_6630
Eerder vandaag voor de zwemles begon. Wat een heerlijke aapjes zijn ze toch ook….
img_6582
De beroemde voodoo floss aka Sloddervos 😉 Dokters Jools & Pippa regelen het wel samen. 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_2497

 

Zoek je ons op Instagram? Wij zijn @lieve_lauren & @annette.nico 🙂

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: