Zie wins kom de hobo uit Panne wi aan

Ja hoor, we zitten er helemaal in. Sint voor en Piet na. En wat vind ik het heerlijk! Dat klinkt misschien logisch, maar dat was het een week of wat voordat de hele show begon nog niet zo.

img_6468

Nu Jools 3 jaar is krijgt ze zoveel meer mee van het hele Sinterklaasfeest dan vorig jaar toen ze nog geen kritische vragen kon stellen. Wat ze nu dus wel deed en doet. En wanneer dat over iets gaat waarbij ik over het antwoord moet ‘liegen’ en dingen spannender maken dan dat ze in werkelijkheid zijn; dan voelt dat toch best raar:

“Hoe kan Sinterklaas hier dan binnenkomen vannacht?” = Hij heeft een sleutel van de deur.

“Komt het paard dan ook hier in de woonkamer om de wortels op te eten?” = Misschien wel!

“Als je door de schoorsteen gaat, krijg je dan schmink op je gezicht?” = Nou, dat heet roet en dat komt door het vuur dat heeft gebrand in de open haard.

“Doen alle mensen dan wel het vuur uit voordat de Pieten door de schoorsteen gaan? Want anders verbranden ze zich nog.” = Dat hoop ik wel ja!

En zo door en door en door en door en door.

Maar we zien die pret in haar ogen en Thaddeus en ik hebben afgesproken dat we het gewoon lekker het op z’n beloop laten gaan zonder het al te gek te maken. We kunnen inmiddels aanvoelen wanneer het ‘te spannend’ is, want dat vindt ze al best snel wanneer er verklede mensen in de buurt komen. En dat het paard over het dak zou lopen kunnen we toch niet bij haar verkopen, want “dat kan toch helemaal niet, gekkie!”.

De rest van het verhaal leeft ontzettend bij Jools en de rest van de fam gaat daar heerlijk in mee. Pippa is nog maar 1,5 en speelt, zingt, leest, geeft, krijgt, deelt, kijkt en eet gezellig mee met alles dat het Sinterklaasfeest te bieden heeft. En onderschat de volwassen helft van het viertal niet! Papa Thaddeus bakt met alle liefde pepernoten terwijl hij een Pietenmuts draagt en helpt mee om verlanglijstjes te maken.

De Roze Storio Max stond bij Jools bovenaan haar lijstje en deze heeft ze inmiddels al gekregen in haar schoen. Misschien een nogal groot schoencadeau, maar dan valt het in ieder geval niet ‘in het niet’ wanneer ze op Sinterklaasavond een zak vol cadeaus krijgt.

Ze is er ontzettend blij mee en laat aan al haar vriendjes zien hoe haar speel- en leercomputer werkt. Het Finding Dory spelletje is te schattig en papa en mama spelen vrolijk mee.

Deze Ruige Rockstar wilde Pippa graag hebben en zat afgelopen weekend in haar schoen. Nou eigenlijk lag hij er bovenop, want erin paste natuurlijk niet!

179023_product

De Giraffen Gitaar is een idioot groot succes. Pippa neemt hem overal mee naar toe en ook Jools mag zo nu en dan een deuntje spelen.

 

Te schattig toch! Kun je het van jezelf nog herinneren dat je al maanden van te voren alles uit de speelgoedgidsen omcirkeld had????

Zitten jullie ook al helemaal in hogere Sintsferen?? En genieten jullie net zo hard als de kids? Dit gezellige filmpje doet nog een schepje bovenop het feestgevoel!

Liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_2497

 

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: