Zwangerschap 1 versus zwangerschap 2 (zoek de verschillen…)

Ik weet nog goed dat mijn schoonmoeder tegen mij zei: ‘Iedere zwangerschap is anders’. En wie weet dat beter dan mijn lieve schoonmoeder, zij heeft 9 kinderen gekregen. (Wat een bofkont ben ik met zoveel leuke schoonzussen en zwagers!) Toen ik zwanger werd van beeb 2.0 vloog deze opmerking door mijn hoofd…

Processed with MOLDIV

En mijn schoonmoeder had gelijk. Zwangerschap 1 is niet te vergelijken met zwangerschap 2.Toen ik weer zwanger werd had ik helemaal in mijn hoofd hoe het zou gaan. Het zou precies zo gaan zoals bij Lauren dacht ik. Toch was dat niet zo. Ik zet een paar verschillen voor jullie op een rijtje. (Onthoud wel, dit zijn de verschillen die ik ervaar en die iemand anders natuurlijk niet hoeft te ervaren).

Die enórme ROZE WOLK tijdens mijn eerste zwangerschap. Zelfs toen ik de eerste paar weken ziek was en boven de pot hing had ik nog een gelukzalige grijns op m’n face die niet weg te poetsen was. Ik was zwanger en zoooo heppie de peppie.. Het overgeven maakte me niks uit! IK was in BLIJDE verwachting en dat mocht iedereen weten ook! Dat was bij zwangerschap 2 anders. Terwijl ik boven de pot hing voor de zoveelste keer en me verschrikkelijke voelde, hing er een klein meisje aan mijn been die besloot gezellig met mama mee te gaan. Intussen ontdekte ze de wc borstel en kon ik nog net op tijd ingrijpen. Of ze stond op de deur te timmeren en mama te roepen. De tablet heeft overuren gedraaid. Niet iets waar ik trots op was maar man hé wat kunnen die dingen soms handig zijn. Gelukkig had ik veel baat bij frisse lucht en fietsten we enorm veel kilometers!

Tijdens zwangerschap 1 had ik aaaaaalle tijd van de wereld. Als ik tussendoor wilde slapen omdat ik moe was, dan deed ik dat gewoon. Wilde ik lekker uitslapen, dan was dat geen enkel probleem. Had ik zin om een dag helemaal niks te doen? NO PROBLEMO! Ook dat is bij een tweede zwangerschap anders. Tussendoor even slapen? Nope…helaas pindakaas. Lekker uitslapen wanneer ik dat wil? Uhm, dacht het niet. Om 06:30 uur begint de dag en maakt Lauren mij weer wakker met haar blije koppie. Een dag helemaal niks doen? ONMOGELIJK. Je hebt een klein meisje dat ook haar aandacht verdient, knuffelen wil (heeeeeerlijk) en wil spelen. En dat is ook fijn!

image

Mijn eerste zwangerschap duurde voor mijn gevoel EEUWIG. Ik keek de dagen en weken voorbij, ging los in mijn zwangerschapsdagboek en kon niet wachten tot ik de volgende week mocht invullen. Het kon me niet snel genoeg gaan! We kregen een dochtertje en wat was ik enorm nieuwsgierig! Mijn tweede zwangerschap gaat veel sneller! WHOOPWHOOP!!) De weken vliegen voorbij en ik  kan niet wachten tot ons tweede meisje er is!! Wat betreft het zwangerschapsdagboek…deze moet ik af en toe een paar weken bijwerken, hihi.

Maar, doordat de tijd zo ontzettend snel gaat, moeten we ook echt aan de slag gaan met alle voorbereidingen. Ook zo’n verschil met zwangerschap 1. Wat waren we snel met alle voorbereidingen. Vanaf het moment dat we het geslacht wisten, stonden we te trappelen voor de winkel met babykamers. De Prenatal werd leeg getrokken en ik ging los op allerlei super hippe webwinkels. Ook het geboortekaartjes was zo gefixt! Misschien moet ik nu toch echt maar eens een lijstje gaan maken met alle dingen die we moeten gaan voorbereiden voor beeb 2.0. (oepsie…) Gelukkig presteren wij altijd prima onder druk en heb ik al wel goed nagedacht over hoe en wat dus het gaat goed komen!

Wat vooral anders is, is de beleving van mijn zwangerschap. De eerste keer was alles nieuw en spannend. De eerste 20 weken vond ik doodeng. Stel je voor dat… Oh jee, wat gebeurt er nu… Wat voel ik? Is dit wel normaal? Is dat wel okay? Wat was het een spannende tijd. Nu is dat anders. Geen angst en veel meer vertrouwen. Nu bij een tweede zwangerschap kan ik al veel meer een plaatje maken van ons gezin. Hoe geweldig is het, over een tijdje hebben we gewoon 2 meisjes!! Wat kijken we daar naar uit.

Inmiddels komt de bevalling ook steeds meer in beeld. Omdat deze hele zwangerschap tot nu toe zo anders is dan mijn eerste zwangerschap, ben ik heel benieuwd hoe het zal gaan. Zal ik het hetzelfde ervaren of juist anders omdat ik nu weet wat ik kan verwachten? We gaan het meemaken!

Hebben jullie ook verschillende ervaringen wat betreft jullie zwangerschappen?

Processed with MOLDIV

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en hoopt eind februari 2017  te bevallen van een tweede dochtertje. Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

Disclaimer:

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: