Van 24/7 voor je klaar staan tot de meest fantastische spelletjes. Grandparents ROCK! Serious, THEY DO!

 

Soms heb je van die dagen. Dagen dat je er doorheen zit, je mega moe bent, alles even tegen zit en ‘the Sunny Side Up’ even ver weg lijkt te zijn. Vandaag was zo’n dag. Terwijl ik in mijn meest NIET sexy badjas met hartjes rond waggel met mijn geitenwollensokken aan, gaat de bel. En wie staat daar voor het raam te zwaaien? Mijn moeder, mijn reddende engel op deze dag! Lauren blij, ik blij! Mijn moeder komt Lauren ophalen om gezellig te komen spelen. Grandparents Rock! Serieus, THEY DO!

image

Terwijl ik mijn bed weer in kruip om nog wat slaap in te halen, voel ik ons kleine meisje draaien en schoppen. Zooo leuk vind ik dat! Ik besef me dat ook dit kleine meisje straks boft met een lieve opa & oma en pake & oma. Maar laten we eerlijk zijn, zo vanzelfsprekend is het niet. Niet iedereen heeft zijn of haar ouders om de hoek wonen en niet iedereen heeft even goed contact met zijn of haar ouders. Ook niet iedereen heeft zijn ouders nog. Wij zijn gewoon enorme LUCKY BASTARDS.

Ode aan de opa’s en oma’s!! Waarom? Opa’s en oma’s zijn tegenwoordig niet meer zo oud en grijs als ik vroeger als jong meisje altijd dacht. Ze springen bij op de momenten dat het hard nodig is, passen op als mommy en daddy moeten werken, verschonen, geven flesjes, lopen trots achter kinderwagens. En iedere keer weer zie ik happy faces wanneer onze dochter, neefjes of nichtjes opa en oma zien. Hoe mooi is dat! GRANDPARENTS ARE AWSOME!!

Niemand houdt zoveel van je kind als oma. Oma heeft zoveel geduld, zingt en neuriet je kiddo in slaap, knuffelt wanneer je kind om wat voor reden dan ook verdrietig is. Oma leest eindeloos boekjes voor, over and over again. Wanneer je denkt ‘serieus, weer Nijntje?’ leest oma het boekje gerust nog 6 keer voor. En wanneer oma het boekje al heel vaak heeft voorgelezen dan is daar opa. Samen op de bank lezen ze het boekje gewoon nog een paar keer. En daarna? Dan klimmen de kleinkinderen op opa zijn rug en gaan ze paardje rijden. Hoe gekker hoe leuker! Spelen op de grond, op het kleed, kruipen, klimmen, opa doet het allemaal. Oma cijfert zichzelf met alle liefde weg. Lauren kan uuuuuren bij oma op de arm op de bank slapen. Ze loopt naar oma, doet haar armpjes in de lucht, kruipt op schoot en valt in slaap. Moet oma naar de wc? Dan wacht ze totdat Lauren wakker is. Als dat geen liefde is… Een onverwachte afspraak of spoed tussendoor? Ja hoor, de kleinkinderen zijn welkom. Blijven slapen? No problemo. Lauren heeft zelfs een eigen kamertje en ledikant bij opa en oma. Mee eten? PRIMA, oma trekt haar pannen uit de kast en maakt een heerlijke maaltijd waar de kids van smullen. Opa’s houden ook van lekker eten. Wanneer opa de keuken in gaat en Lauren hoort een krakende zak, dan weet ze niet hoe snel ze de keuken in moet komen. Er valt lekkers te halen! Bij opa is niks te gek.

En als klap op de vuurpijl? Oma houdt ook mij in de gaten. ‘Gaat het wel goed met je? Trek je het allemaal nog een beetje? Slaap je wel voldoende? Als ik wat voor je kan doen…’

image

En dan heb ik het nog niet eens over de FANTASTISCHE spelletjes die ze bij opa en oma doen. Het kan niet gek genoeg zijn. Bij deze mijn top 5:

  1. Alle kussens op de vloer gooien en daarna vanaf de bank in de berg met kussens springen. My goodness, het dak gaat eraf!
  2. Met z’n allen op het kleed gaan liggen en opa of oma trekt het kleed door de woonkamer. Gegarandeerd BIG FUN!
  3. Een bak met kranten in de woonkamer zetten en eindeloos scheuren tot de hele woonkamer vol ligt. Daarna de hele boel weer aanvegen. Dikke pret!
  4. Schilderen. Nee niet zomaar schilderen natuurlijk. Schilderen op je dikke buik, of schilderen op oma haar gezicht. Een waar feestje!
  5. Een speurtocht door het huis. Oma hangt overal briefjes/geeltjes op met vragen en opdrachten, de kinderen voeren het uit. Hoe gekker hoe leuker natuurlijk!

Waar zouden we zijn zonder onze ouders. Ook dat mag wel eens benoemd worden toch!? 🙂 Processed with MOLDIV

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en hoopt eind februari 2017  te bevallen van een tweede dochtertje. Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 Disclaimer:

Annette en haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

. image

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: