Goede Voornemens? Die vind ik STOM.

Tijdens zo ongeveer ieder gesprek dat gevoerd wordt de dagen voor en na de jaarwisseling gaat het erover: Goede Voornemens. Leuk hoor om te horen hoe de medemens van plan is om vastgelopen projectjes op te gaan pakken, te stoppen met roken, positiever in het leven te willen staan en met stip op 1: gezonder eten en méér sporten. 

Om heel eerlijk te zijn: Ik kan hier dus niet tegen. Het roept een soort allergische reactie in mij op wanneer het gaat over ‘in het nieuwe jaar ga ik het allemaal anders doen’ of ‘in januari ga ik er écht mee beginnen.’ Ik vind het RAAR dat je niet al op de dagen voor 1 januari gaat werken aan de dingen die je wilt veranderen in je leven als je dat toch al van plan bent. Wat maakt een datum nou uit??

Natúúrlijk begrijp ik heus wel dat zo’n datum als een stok achter de deur kan werken. Natúúrlijk zie ik in dat wanneer je zo’n voornemen hardop zegt tegen mensen het vaak ook gemakkelijker is om je eraan te houden (omdat je er door hen aan herinnert zult worden en je niet wilt falen). Natúúrlijk vind ik het top dat mensen ín zijn voor verbetering en bewust de tijd nemen na te denken over:

Wat wil ik anders en beter in mijn leven?

Maar mijn punt is…..

….dat ik het nogal weinig vind om hier maar 1 keer per jaar zo bewust mee bezig te zijn. Wanneer jij iets anders en beters wilt in je leven, dan kun je daar ook op 3 maart of 16 november mee beginnen. Op het moment dat jij denkt dat er iets niet pluis is en toe bent aan verandering, dan start je daar toch à la moment mee?

Waarom zou je niet jezelf iedere dag van het jaar uitdagen om je allerbeste zelf te zijn?

sidebar-header.png

Note to self: Be my Best Me every single DAY!

 

Maar ook:

14482312_1233037126746708_8883832791679107072_n

Leg jezelf voor het invoeren van je veranderingen geen FBI-waardige druk op. Wanneer je die goede voornemens (op ieder moment van het jaar) écht gaat doorvoeren is het ook oké wanneer je er eens een keer even geen zin in hebt. Wanneer je zin hebt om eens even lekker negatief te zijn of een broodje ongezond te eten.

Weet je? Doe gewoon lekker waar jij je goed bij voelt. En voelt het niet goed? Dan doe je het toch wat aan? Right here, right now. 

Regel het.

Je hebt niet maar ieder jaar een nieuwe kans, maar op ieder -door jou gekozen- moment! 

9d3b0603ab0ecf406436e39912bacf8b.jpg

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_7319

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Goede Voornemens? Die vind ik STOM.

  1. Dit heb ik nou ook! Scheitirritant vind ik dit om precies dezelfde redenen die jij hier zo mooi hebt verwoord, al dat gezwets over goede voornemens per 1 januari, maar dit jaar gelukkig maar een paar mensen over gehoord. 😃

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: