Moulin Des Jarasses – Perfect Voor Grut & Groot

Het is alweer een half jaar geleden dat we bij Moulin Des Jarasses verbleven met ons gezin, maar we kijken met een grote glimlach terug op de ontzettend fijne week die we hier hebben gehad. Beelden zeggen meer dan woorden, dus in dit filmpje kun je zien hoezeer wij genoten hebben:

 

Moulin Des Jarasses – in het Groene Hart van Frankrijk en op 8 uur rijden van Utrecht- krijgt een dikke 10 voor kind- én oudervriendelijkheid. Waarom???

 • Er zijn twee leuke zwembaden: eentje voor de allerkleinste kids en een groter bad voor de wat grotere zwemfans. Tijdens de speciale Peuterweken zijn de zwembaden extra verwarmd.
 • Er is een grote trampoline met een beschermnet eromheen. Goed voor uren springplezier! Daarnaast staan stoelen en tafels onder een prachtige boom.

DSC_0259

 • Ook zijn er andere leuke speeltoestellen voor de kids, zoals houten speelhuisjes en een trein gemaakt van wijnvaten.

 

 • Het sanitair is schoon en mooi. Er zijn zelfs 2 familiedouches die beiden 2 rain showers hebben, een aankleedkussen en een babybadje.

DSC_0299.JPG

 • De camping staat nooit helemaal vol, dus je hebt altijd het gevoel van rust en ruimte.
 • Er zijn een wasmachine, droger en vaatwasser. Lekker luxe!
 • Je hoeft je nooit ‘schuldig’ te voelen wanneer je kind ’s huilt/krijst/schreeuwt. Er zijn heel veel gezinnen en iedereen begrijpt het wanneer je kind even niet in z’n hummetje is. Of dat nu aan tafel, bij het zwembad of ’s nachts is: het is voor alle ouders herkenbaar. Hele opluchting!
 • Er wordt 6 avonden in de week heerlijk voor je gekokkereld. Dit heet ‘table d’hôtes’. Je kunt op de dag zelf aangeven of je ’s avonds aan wilt schuiven of dat je lekker zelf gaat koken. Allemaal goed! Voor de kinderen worden speciale gerechtjes bereid en er is zelfs 1 avond in de week een speciale kinderavond waarbij de kids eerst samen eten en daarna een film gaan kijken. Hierdoor kunnen de ouders later (een soort van) rustig zelf eten.

DSC_0255

 • Wanneer de kids in bed liggen kun je ervoor kiezen om nog een lekker drankje te drinken met de andere gasten. Gezellig!
 • Je kunt kiezen om met je eigen tent of caravan te kamperen, in één van de safaritenten of in een gîte. Voor ieder wat wils! Voor de echte avonturiers: De safaritenten die langs het beekje in het bos staan zijn echt heel gaaf. Maar alle anderen eigenlijk ook….!
 • Je kunt een dag van te voren vers brood voor de volgende ochtend bestellen. Stokbrood, chocoladebroodjes en croissants smaken toch het allerlekkerst in Frankrijk. Ennnn heerlijk buiten ontbijten = echt vakantie!
 • Zo goed als wekelijks komt boswachter Rob naar Moulin des Jarasses om op Natuurtocht te gaan met de kinderen. Zo mooi om te zien hoe geïnteresseerd alle kinderen (en ouders!) zijn in de flora en fauna om zich heen. Er valt zoveel te beleven, zolang je je ogen en oren maar goed openhoudt. Het was leuk om te merken dat de kinderen de rest van de week nog steeds erg bezig waren met het bekijken van insecten.

 

DSC_0058.JPG

 • Er zijn kippen, hanen, konijnen en katten voor de kids die gek zijn op dieren. Het lijkt net een kinderboerderij!
 • Er is een leuk zwemmeertje op ongeveer 20 minuten rijden, genaamd La Naute. Je kunt er fijn spelen, zwemmen en lekker eten.

DSC_0081.JPG

DSC_0089.JPG

 • Wat wij zo leuk vonden om in de maand juni bij Moulin des Jarasses te verblijven, was dat er voor onze dreumes en peuter allemaal vriendjes en vriendinnetjes van dezelfde leeftijd waren. Tijdens het hoogseizoen is Moulin des Jarasses zo goed als volgeboekt, dus een tip van ons is om vlak voor of na de Nederlandse schoolvakanties te gaan wanneer je die mogelijkheid hebt.

Extra informatie over de PEUTERWEKEN:  In het voor- en naseizoen van de zomervakantie 2017 zijn het ‘Baby-en Peuterweken’. Ouders kunnen zich dan laten verwennen en ’s avonds aanschuiven bij de table d’hôte waar kinderen tot en met vier jaar gratis mee-eten. Er zijn speciale peuter-eettijden en het zwembad is die weken extra verwarmd zodat het voor de kleintjes altijd comfortabel is. 

img_7958

> Normaal gesproken zouden wij niet zo snel terugkeren naar eenzelfde vakantieoord, maar voor Moulin des Jarasses zouden we zomaar eens een uitzondering kunnen maken. Zozeer als we onze kids hebben zien genieten en wij zelf ook een fantastische week gehad. <

Echt een aanrader!

 

Volg Moulin des Jarasses ook op Facebook om het hele jaar door het Franse gevoel te houden!

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen.

Disclaimer

Annette blogt alleen over dingen die ze zelf meemaakt of producten die zij zelf (heeft) gebruikt. Zij geeft hierover ‘slechts’ haar persoonlijke mening. 

img_6222

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Moulin Des Jarasses – Perfect Voor Grut & Groot

 1. […] Wij zouden niet zo snel meer voor een camping kiezen waar geen zwembad is. Bij Camping Natura Pyrenees en Camping Indigo Noirmoutier en l’île was dit niet aanwezig en we merkten dat de kids het echt wel misten. Natuurlijk hebben ze zich ondanks dat gemis goed vermaakt en waren er talloze andere mogelijkheden die dit compenseerden, maar een zwembad op de camping heeft echt veel voordelen. Niet alleen zorgt het voor waterpret, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek voor families. Vooral Jools had het erg leuk gevonden om op de laatste twee campings vriendjes te maken. Dikke vette tip: Bij Moulin des Jarasses in het Groene Hart van Frankrijk was naast een leuk ‘diep’ zwembad ook een echt peuterbadje. Wil je meer lezen over deze toffe camping waar ze naast staplaatsen ook compleet ingerichte safaritenten aanbieden? Lees MOMspiration’s blog ‘Moulin des Jarasses – Perfect voor Grut & Groot&#821… […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: