>Kies je zorgen< 

Ken je het Engelse gezegde ‘Pick your battles?’ Dat wordt vaak gebruikt om je na te laten denken over welke strijd het waard is om aan te gaan. Bijvoorbeeld of je ervoor kiest om voet bij stuk te houden dat je kind zijn groenten op moet eten of wanneer je het niet eens bent met een collega over de titel van een hoofdstuk in een presentatie. ‘Pick your battles’ en vraag je af wat je ermee opschiet wanneer je de strijd aangaat. Op welke manier dan ook.

Er is nog een ander soortgelijk gezegde dat minder vaak gebruikt wordt (misschien heb ik het ook wel zelf bedacht?!), maar wat voor mij persoonlijk HET verschil maakt tussen gelukkig en ongelukkig. Rustig en onrustig. Blij en chagrijnig.

Dat gezegde luidt:

Pick your worries.’ = KIES JE ZORGEN 

Ik kies mijn zorgen heel zorgvuldig uit. Daarbij ga ik deze checklist in mijn hoofd af:

  • Kan ik er iets aan doen/veranderen? (Nee =suck it up & let it go – Ja = Doe er wat aan)
  • Is het echt zo erg? (Nee = stel je nier aan – Ja = stel een plan van aanpak op: Wat kan ik doen om het minder erg te maken?
  • Over zorgen over de toekomst –> Hoe reëel is het dat dit gaat gebeuren? (Heel reëel = Bedenken hoe ik het risico kan verkleinen – Kleine kans = Maak je niet druk, het komst vast goed)

Samengevat: Denk in oplossingen in plaats van problemen!

Wanneer je je eigen brain dagelijks op deze manier traint, dan zul je zien dat je een veel relaxter mens bent. Stressen is zooooo 2016.

En nu jij.

disney-hakuna-matata-lion-king-motto-favim-com-884728

Geef jezelf een week de tijd om te ervaren hoe het voelt wanneer je heel bewust kiest om je over bepaalde dingen geen zorgen te maken. Om in oplossingen te denken in plaats van problemen. Voel wat zo’n week met jouw hoofd kan doen.

Laat je ons weten hoe het gegaan is?

c93790d7dac5a0dd12904c6739f8601e

Liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_9426

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: