Waarom ik na 2 (zo goed als) slapeloze nachten nog steeds stráál?!

Jeetje. Ik zit me toch een potje lekker in m’n vel. Zelfs zeurende kids, slapeloze nachten en files kunnen daar geen verandering in brengen. Hoe dat komt? CHECK it out:

 • IK KIES er heel bewust voor om mensen met een positieve vibe om mij heen te verzamelen én die mij inspireren. Dat werkt zo aanstekelijk!
  Voorbeeldje: Vanochtend (toen ik eindelijk een beetje in slaap gevallen was nadat Pippa de hele/halve/weet-ik-veel nacht ons wakker had gehouden – en oh ja, Jools ook nog) ging ‘de Pippa Wekker’ (= MAMMAAAA WAKKER WORDEN!!! KAN NIET KIJKEN!!!) om 6 uur (of ergens daarvoor of daarna) en mompelde ik tegen vriendlief Thaddeus dat ik mij een soort van half-dood voelde. Waarop hij reageerde met: “Maar dan ben je gelukkig ook nog half-levend.” Haha, heerlijk toch!
 • IK KIES er heel bewust voor om in oplossingen te denken in plaats van problemen. Gaat het niet zoals het hoort/moet/verwacht? Nou, dan doen we daar toch wat aan! Aanpakken die hap.

  LEES OOK HET ARTIKEL >KIES JE ZORGEN< 

 • IK KIES heel bewust voor less = more. Onze avonden en weekenden houden we zo vrij mogelijk, zodat we lekker veel tijd hebben voor elkaar en de dingen waar wij op dat moment zin in hebben. Ondanks dat iedereen altijd denkt dat wij het altijd druk hebben, voelt dat voor ons absoluut niet zo. “Alleen sukkels hebben het druk” luidt het boek van Tony Crabbe en I LOVE IT. Wij doen echt alleen maar wij met ons hart voor kiezen en dan voelt alles wat we doen als een cadeautje. Tja en de dingen die nu eenmaal moeten? Daar maken we ons gewoon lekker niet DRUK om.
 • IK KIES heel bewust voor momenten waarop ik niks doe. Samen met vriendlief of in m’n up. Even de boel de boel laten en ALLE apparaten uit. Dit werkt zo verfrissend en zorgt vaak onbewust voor inspiratie en stimulatie.
 • IK KIES er heel bewust voor om een risk-taker en een life-long learner te zijn. Heeeeel toevallig is dit ook precies waar de school waarop ik werk voor staat. Practice what you preach is dus helemaal van kracht!

aaeaaqaaaaaaaascaaaajdrhmta2mjg1ltgwytytndmxmc1iytawlwzhzdy1nzq4zgjkmw

 

 • IK KIES er heel bewust voor om goed voor mijn eigen lijf te zorgen. Iedere dag (even) sporten heeft voor mij een enorm verschil gemaakt in zowel m’n lijf als hoofd. Ik voel mij sterk, heb zin om gezond te eten en drinken en heb zoveel meer energie! Iedere dag sporten hoort er nu gewoon bij en houden we er lekker in.
 • IK KIES er heel bewust voor om dankbaar te zijn voor wat ik heb. Simple as that. Iedere dag.
 • IK KIES er heel bewust voor om een goed voorbeeld te ZIJN voor onze dochters. En voor de kinderen in mijn klas! Kinderen die zien dat hun ouders (of leerkracht) van het (gezonde) leven genieten, risico’s durven te nemen, weten dat fouten maken er ook bij hoort, in momenten op kunnen gaan, hun liefde en respect naar elkaar tonen, goed voor zichzelf zorgen en lekker gek kunnen doen is naar onze mening essentieel. Nog veel belangrijker dan vertellen hoe ze moeten zijn is om te laten zien hoe wij zijn en hen zelf (bewust of onbewust) dit over te laten nemen.

84a4f24043f422dd49eab4fa6b6b8e20

Om zo bewust in het leven te staan en te proberen om iedere dag m’n allerbeste zelf te zijn is ZO fijn. Natuurlijk lukt het niet altijd en heb ik ook m’n cranky moments, maar dat is ook oké. Zolang je je eigen brein blijft trainen komen deze momenten steeds minder vaak en minder lang voor.

Zo fijn ook om dit mee te maken met en door te geven aan de mensen om je heen. Groeien als individu = ook groeien als partner, groeien als moeder, groeien als (schoon)dochter, groeien als zus, groeien als vriendin, groeien als collega en iedere andere rol in je leven. Het werkt zo heerlijk aanstekelijk! 

Ter inspiratie is hier nog een lekkere lading blije quotes!

Fijne dag lieve allemaal!

Liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_7889

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: