Hoe maak je van baby’s en peuters echte dolFIJNtjes? 

Al tijdens de zwangerschap van Jools (die nu bijna 3,5 jaar is) hadden we research gedaan naar het hoe/wat/waar over Baby-Peuter-Kleuter Zwemmen. Bij vriendinnen met kinderen hadden we al gezien hoeveel voordeel het biedt wanneer je kindje zich vanaf jonge leeftijd vrij en veilig voelt in, om en onder water. Maar vooral natuurlijk: hoeveel plezier je samen kunt beleven tijdens deze leuke lesjes! 

Iedere maandagochtend is het weer feest. Dan gaan we met z’n drietjes (Jools, Pippa -die eind maart 2 wordt- en ik) naar BPK Zwemmen bij juf Aline in het Sportcomplex Koning Willem Alexander. De zwembandjes mogen af wanneer we in het doelgroepenbad liedjes zingen, dansjes doen, van de kant en de mat afspringen, als een aapje langs opzij klimmen, drijven op je rug en buik, spetterbenen maken, als giraffen, kikkers of krokodillen door het water bewegen, door het gat duiken en ringen van de bodem rapen. Wanneer we in een ander zwembad of op vakantie zijn, dan vormen de meiden meestal een ware bezienswaardigheid vanwege hun watervrijheid.

 

En vandaag mochten de meiden samen met hun zwemvriendjes hun kunsten laten zien tijdens de speciale BPK Diploma Zwemles. Wat deden ze het goed! Allemaal kregen de kanjers na afloop van juf Aline een echt diploma (Pippa BPK 2 + 3 en Jools 4) én een schattig badeendje. Iedereen was supertrots!

img_3659

Ook kregen deze bofkontjes na afloop nog een koekje én een Roodkapje ijsje van Leon van First Place (de horecagelegenheid in het SKWA). En moeders kon ondertussen even bijkomen met een heerlijke Latte Macchiato. Yummmmy.

Om vervolgens nog een keer of 50 van de glijbaan te racen. As one does op maandagochtend!

PS: Volgende week wordt er op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend 6,7 en 10 februari tijdens de BPK zwemles een Disco Feest georganiseerd! Daar hebben we nu al zin in! 

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_2948

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: