Geboekt: Enkele Reis Amsterdam – Kaapstad….

EINDELIJK. EINDELIJK. EINDELIJK.
Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen: Op 28 juni 2017 vliegen wij weg. Ver weg… En we blijven daar lekker lang. Ruim een jaar zullen wij doorbrengen in het land waar wij 4 jaar geleden SMOORverliefd op zijn geworden.

Deze blije aapjes stappen binnenkort het vliegtuig in voor een enkele reis naar…… Zuid Afrikaaaaaaa!!!!!

img_8590

Voor degenen die ons ook maar een beetje kennen komt dit niet als een complete verrassing. Voordat we kids hadden woonden/werkten/studeerden we beiden al eerder in het buitenland (Thaddeus in Noorwegen en ik in Spanje en Canada), reisden we als een malle de wereld over en deden ook regelmatig vrijwilligerswerk op scholen en voor Turtle Conservatory Centers. Ook tijdens de zwangerschap(pen) en nu beide meisjes er bij zijn is reizen en vrijwilligerswerk nog steeds iets wat ons heul heul heppie maakt. Maar de twee reizen waar we wel het meest blij van zijn geworden waren die van tweemaal een maand al cruisend door Zuid-Afrika. De eerste keer nog pre-kids (9 maanden later werd Jools geboren ;-)) en de tweede keer toen Jools ruim een jaar was en kleine Pippa zo groot als een ananas (7 maanden) in mijn buik zat. Iedere keer wanneer we in Zuid Afrika waren voelden we ons zo ‘home away from home’ en spraken we tegen elkaar uit dat we hier nog wel veel langer zouden willen verblijven. Dat was en bleef toch echt wel een droom van ons!

Maar HOE maken wij van deze droom werkelijkheid?

Dromen doen we waarschijnlijk allemaal, maar om dit ook daadwerkelijk waar te maken heb je een plan nodig. En moet je actie ondernemen. En doorzetten. Maar wanneer je het echt graag wilt dan gebeurt dat met een lach.

Geïnspireerd door o.a. The Bucket List Family en The Zapp Family wisten we dat de belangrijkste stap zou zijn om te beginnen.

En begonnen zijn we! 

Ons stappenplan + ontwikkelingen so far:

STAP 1: Spreek uit tegen elkaar dat je het echt graag wilt en voor hoe lang.
(= CHECK >>> een jaar is precies goed, want we willen wel graag terug naar NL ivm onze dierbare familie en vrienden + mijn te gekke baan + NL = een fijn land om te wonen)

STAP 2: Onderzoek de mogelijkheden om ruim een jaar weg te blijven uit Nederland (hoe zit het met je werk, huis, inboedel, financiën, leerplicht, etc)
(= veel héle CHECKs
 –ik mag een jaar verlof nemen van mijn werk! YEAH! + Jools hoeft nog niet persé naar school en slaat groep 1 in NL over = prima- + nog aantal halve CHECKs)

STAP 3: Zodra de (on)mogelijkheden in kaart zijn gebracht >>> Onderneem actie. Wat kan ik NU doen? Wat zal ik later moeten regelen? Wie kan mij hierbij helpen?
(= hele CHECKs + halve CHECKs -3 bezichtigingen voor ons huis deze eerste week dat het te koop staat! YEAH!-)

STAP 4: Onderzoek de mogelijkheden om een jaar in Zuid Afrika te kunnen verblijven >>> Wat gaan we doen? Waar willen we verblijven? Willen we op 1 plek zijn of rondreizen?
(1 fijne CHECK: Accommodatie voor de eerste maand is geregeld > Huis met 2 slaapkamers in hartje Kaapstad, op loopafstand van V&A Waterfront en bushalte voor de deur. Kunnen we rustig aan op zoek gaan naar een auto om te kopen en andere dingen te regelen. En gewoon lekker genieten van alle pracht en praal van deze wereldstad en surroundings… De rest van het jaar hebben we nog openstaan voor wilde of minder wilde plannen.)

STAP 5: Het nieuws naar buiten brengen. (= CHECK!)
Een kleine groep mensen wist al tijdens de eerste, tweede, derde of vierde stap dat ‘IT GIET OAN’ en het was heel bijzonder om te merken hoe verschillend iedereen reageert. Onze goede vrienden en lieve familie reageerden zo goed als allemaal hetzelfde:

Wat ontzettend gaaf voor jullie! Wat een tof avontuur en wat stoer dat jullie het gewoon echt gaan doen.

Want: Ze denken met ons mee, kennen ons, weten dat wij van avontuur houden, dat wij (zo goed als!) niet aan stress doen, dat het altijd goed komt én we hier goed over nagedacht hebben.

En stellen vervolgens allemaal vragen over hoe/wat/wanneer/waar, etc.

Maarrrrr… Er zijn/waren ook mensen die heel anders reageren. Vanuit hun eigen perspectief. Of en waarom zij dat zelf wel of niet zouden doen, of we ‘hier en daar’ wel over nagedacht hebben en waarom wij het niet of wel zouden moeten doen. Ook: Waarom we in vredesnaam zoiets gaan doen met twee kleine kinderen en hoe dom het is om huis en haard achter te laten voor een jaar. Meestal is dat heel lief bedoeld, want dit kan uit bezorgdheid komen, maar soms is het niet zo gezellig. Wat verder geen probleem is, want deze reacties horen er gewoon bij. Niet iedereen kan zijn persoonlijke gevoelens of emoties (even) on-hold zetten en beseffen dat het overnemen van zo’n gesprek onprettig is wanneer een ander een voor hem of haar heel belangrijk nieuwtje deelt.

Jools en Pippa hebben al een stuk of 40 keer de film ‘Casper en Emma op Safari’ bekeken en Jools vertelt aan iedereen die het maar (of niet) wilt horen dat wij naar Zuid Afrika gaan verhuizen. Natuurlijk vertelt ze er steevast bij dat daar leeuwen, olifanten, giraffen, dolfijnen en zelfs haaien wonen. Nog voordat wij het aan de grote klok gehangen hadden, had zij het al aan haar juffies op het kinderdagverblijf verteld. Deze lieve ladies checkten aan het einde van de dag bij ons wat er nou precies waar was van dat vreemde verhaal!

Dat we ons huis gaan verkopen en dat poes Mexx niet meegaat op reis is Jools iets minder enthousiast over, dus daar hebben we het de komende tijd maar niet te vaak over.

casperenemmaopsafari-22649-640-640-640-640-640_1

Wat we precies gaan doen tijdens ons jaar in Zuid Afrika?
Daar zijn we rustig mee bezig en wordt nog lekker over gebrainstormd (DIT IS ZOOOOO LEUK!!!). Wel weten we dat ik vrijwilligerswerk op scholen wil ga doen (Teacher Training Sessions geven uit naam van Harvard’s Project Zero + geld inzamelen om benodigd materiaal aan te kunnen bieden), dat het tof zou zijn wanneer Jools ergens naar een kleuterschool kan en Pippa naar een Nursery. Het gebied in en om Oudtshoorn vinden we gaaf, maar ook Stellenbosch of iets daartussen in de buurt van de Garden Route. Het liefst een huis met een tuin waar de kids veel buiten kunnen spelen. We zijn in contact met een aantal Safari Lodges om Social Media en Marketing werk te doen in ruil voor accommodatie. Ook hebben we een directe link met African Conservation Experience, aangezien dit project in handen is van de ouders van mijn Zuid Afrikaanse collega. Een beetje vaag nog allemaal, maar dit is iets waar we de komende maanden verder over na gaan denken. We willen in ieder geval niets vastleggen (zeker niet voor langere tijd) waar we niet volledig achterstaan.

Het belangrijkste is om veel samen te zijn in een prachtige omgeving en daarvan te genieten. 

Wij kijken ontzettend uit naar dit avontuur met ons gezin. Een heel jaar lang samen dit mogen beleven is voor ons een droom die uit gaat komen. Een bizar cadeau! Maar we genieten ook van het hier en nu. De tijd die we nog hebben in ons prachtige huis waar we als gezin in zijn gegroeid en ons zo blij in voelen. Alle leuke dingen die iedere dag gebeuren. En we genieten van het proces. Het proces waarin we zoveel leren over en van elkaar. We springen in het diepe en dat voelt goed. We voelen ons dichterbij elkaar en sterker dan ooit. En ja, er zullen heus dingen anders lopen dan we misschien gedacht hadden. Maar zolang we het Afrikaanse motto ‘Alles Sal Reg Kom’ erin houden dan komt het ook echt goed en kunnen wij samen alles aan. Linksom, rechtsom, rechtdoor, achteruit, vooruit of stilstaand. It’s alllll good. We denken niet in problemen, maar in oplossingen en dat is het verschil tussen stress & no stress. 

En wat we gaan doen wanneer we terugkomen? Dat zien we dan wel. Een fijne zekerheid is dat ik half augustus 2018 weer mijn eigen baan op ISA terug zal krijgen. Wat betreft de rest hebben we nog heeeeel lang de tijd om rustig over na te denken. Dat zijn ook geen dingen waar we nu echt mee bezig (willen) zijn, want je weet nooit hoe je daar over een jaar over denkt.

Oh en het bloggen gaat NATUURLIJK door. We nemen jullie gewoon mee op avontuur!

We houden je op de hoogte van alle verdere ontwikkelen.

 

Liefs,

Annette

& Thaddeus, Jools, Pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3) en Pippa (1,5) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

DCIM103GOPRO

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

7 reacties op ‘Geboekt: Enkele Reis Amsterdam – Kaapstad….

 1. Lieve mensen,

  Wat prachtig voor jullie om straks je droom te mogen gaan leven.

  Wij wensen jullie dan ook heel veel plezier, geluk, kracht en liefde om deze uitdaging waar te maken.

  Angelika & Ernst

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Annette,

  Een hele andere vraag. Gaat over je schutting. Kan jij mij missc mailen, zodat ik je daarover een vraag kan stellen?

  Mvg Eva (ook Zuiderpoort bewoonster).

  Like

 3. Heel stoer! Nog een aantal maanden en dan gaat het gebeuren! Alvast super veel plezier toegewenst. Ik neem overigens aan dat de bakfiets mee gaat naar Kaapstad?! 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: