Waar is die De Graaf gebleven???

Ja sorry. Echt sorry. Wat een stilte op MOMspiration! De afgelopen weken kregen wij de allerliefste berichtjes van lezers en lezeressen binnen die zich afvroegen waar alle blije, minder blije, gekke en inspirerende blogs toch bleven. Dat is een hele duidelijke vraag en heeft ook hele duidelijke antwoorden.

Zoals jullie weten is Tessa ruim 2 weken geleden bevallen van haar tweede dochtertje (ZOOOOO CUTE!). Dus dat is wat ik al zei behoorlijk duidelijk: bloggen komt dan natuurlijk even op de 10e plaats.

Hoop om volgende week heerlijk te gaan knuffelen met Tessa, Lauren en baby Pippa! (oh en Henk natuurlijk!)
Jools en onze eigen Pippa kunnen niet wachten en knutselen er lustig op los voor het allerleukste naamgenootje.

Dat geknutsel is natuurlijk niet DE reden dat het zo akelig stil is op bloggebied. Alhoewel we ontzettend genieten van het samen spelen en volledige aandacht hebben voor elkaar zonder telefoon, iPad of computer ertussen.
In Huize Knops-de Graaf is het vooral voorbereiden voor DE reis wat de klok slaat. Die voorbereiding is onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Ons huis verkopen. (CHECK!!!!)
 • Alle spullen in ons huis categoriseren = Bepalen wat we willen weggooien, weggeven, verkopen, 14 maanden opslaan en meenemen. (1/50 CHECK….)

  IMG_7819
  Links = weggeven op Koningsdag (donaties gaan naar Kinderfonds MAMAS) en rechts = foetsie weg.
 • Bedenken wat voor soort visum we nodig hebben. We willen eigenlijk niet teveel aan een bepaalde plek vastzitten en een door anderen besloten schema hebben, dus vallen een werk- en vrijwilligersvisum af om achteraan te gaan. Het wordt een reizigersvisum wat we van 3 naar 6 maanden zullen verlengen. Dit zal betekenen dat we op 28 december Zuid-Afrika moeten verlaten en minimaal 1 buurland verderop behoren te betreden om daarna weer 3 maanden met verlenging naar 6 in ZA te mogen verblijven. Hoe we dit in gaan vullen weten echt nog niet. Misschien een maand of 2 naar Bali? En dan terug naar ZA? Of ergens anders heen? Nieuw Zeeland? Argentinië? We zullen het zien….!
 • Plannen maken met Kinderfonds MAMAS. Binnenkort ga ik bij dit prachtige fonds op bezoek op hun kantoor en daarna zul je op MOMspiration en Social Media meer lezen over de mooie samenwerking die wij aangaan.
 • Plannen maken met Label Orange Agency in Kaapstad. Dit ‘meer dan’ marketing bureau met Hollandse roots is de motor achter Restaurant Week Cape Town, organiseert en faciliteert fotoshoots voor o.a. (Nederlandse) bedrijven die hun zomercollectie in de Zuid Afrikaanse decemberzon willen schieten (ivm omgekeerde seizoenen), regelt de sales en marketing van allerlei Zuid Afrikaanse en Nederlandse merken ennnnn nog veel meer! Wat? Dat ga ik allemaal ontdekken en meemaken. Creative Director Marcelle en ik hebben in ieder geval al bedacht dat we interessant voor elkaar zijn 😉 Heb er nu al zin in om meer te leren in en van dit vakgebied!
 • Onbetaald verlof officieel maken. (=CHECK!)
 • Naar vriendlief luisteren en proberen mee te denken over zijn plannen op het gebied van sport- en manuele fysiotherapie, CrossFit, mindset, buitensport, lesgeven, etc.
 • Onderzoek naar school, zwemles of een leuke (sport)club voor de meisjes. We weten nog niet zeker hoe lang we in de buurt van Kaapstad zullen blijven, dus ergens inschrijven is niet heel handig. Oriënteren kan altijd! Het is natuurlijk wel heel leuk voor Jools en Pippa wanneer zij ook in contact komen met andere kinderen. Zag al dat er net als in Nederland binnenbaden zijn waar ze peuter- en kleuterzwemlessen organiseren. En anders oefenen we zelf wel hier:

SeaPoint-Swimming-Pool

What else is up??

OH EN daarnaast werk ik ook nog ‘gewoon’ 4 dagen op de Internationale School van Amsterdam haha! Deze en de komende weken staan voornamelijk in het teken van geobserveerd worden en beoordelingsgesprekken. Best spannend, maar vooral heel tof. Onze Head of School en Assistent Head of School zijn zulke geweldige en inspirerende vrouwen; daar kun je ontzettend veel van leren. Ze zijn altijd enorm positief en denken probleemoplossend met je mee wanneer dat nodig is. Na deze periode van observatiegesprekken heb je zoveel zin om onmiddellijk met alle nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Een echte boost geven zij ons! Wat een geluk om hier op deze fantastische school te mogen werken en leren.

OH EN we zijn ‘gewoon’ 24/7 ouders van Jools en Pippa hihi! We proberen tijdens de niet-werk-tijd volledig te genieten van quality time met elkaar en daar hoort blogs schrijven niet bij. DUH!
Zie hier wat we de afgelopen weken uitgespookt hebben! (het snowboarden bij SnowWorld Zoetermeer staat er nog niet bij, daarover volgt soooooon een blog ;-))

 

OH EN Pippa wordt 31 maart 2 jaar. Aan een megafeest doen we niet, want daar wordt niemand blij van. We gaan vrijdag de 31e lekker uit eten met ons gezinnetje en wie er nog meer mee wilt en waarschijnlijk gaan we op zondagochtend ponystappen bij Stal ’t Kabel in Nieuw Vennep. We nodigen onze ouders, broer, zus + aanhang uit en that’s it. Lekker overzichtelijk en tijd om met iedereen te spelen of kletsen. Van die hoofdpijnverjaardagen zijn we compleet afgestapt ;-).
Samen met m’n Zaanse vriendinnen zullen we de 2e verjaardag van Pippa en haar vriendinnetje Bo op een leuke locatie vieren ergens in april of misschien wel mei. Vorig jaar was dat zo leuk bij Johanna’s Hof in Castricum!
Wat wel enorm veel tijd kost is het maken van Pippa’s fotoalbum van haar tweede levensjaar. Dit heb ik tot nu toe voor beide meiden nog precies bijgehouden en is ook nu weer in de maak. Voor het eerst ben ik van de HEMA Fotoservice afgestapt (al een paar keer enorme fouten in het eindproduct en een moeilijk raar gedoe om dit te corrigeren of opnieuw afgedrukt te laten krijgen zonder allerlei dubbele bladzijden en weggevaagde/verkleurde foto’s, dus daar zijn we beetje klaar mee) en werk nu met Albelli. Tot nu toe gaat het goed, hoop dat het uiteindelijke album dat ook zal zijn!
We bestellen 3 albums per keer, omdat we er eentje aan de opa’s en oma’s cadeau geven als dank voor al hun hulp het hele jaar.

Screen Shot 2017-03-09 at 16.22.57.png
Sneak Preview!

OH EN ik probeer ook nog wat tijd voor mezelf vrij te maken. Variërend van 15 minuten tot een paar uur: Iedere dag zorg ik ervoor dat ik even alleen voor mezelf zorg. Of dat nu yoga, fanatiek sporten, een boek lezen, koffie drinken of een heerlijk bad is: die tijd is ZO belangrijk. Even op standje UIT. Daarna weer energiek aan voor iedereen die mij nodig heeft.

OH EN die allerliefste, mooiste, slimste boyfriend van mij verdient volle aandacht. Dat is soms wat lastig wanneer de meiden erbij zijn (je denkt toch niet echt dat onze guppies ons een normaal gesprek laten voeren), maar ook wanneer ze net op bed liggen. Dan is het zo fijn om even op dat relaxte standje UIT te staan en gewoon domweg een tv-serie kijken of door Instagram zwerven. Of dat fotoalbum af proberen te maken. Of poging 20 te wagen een blog te schrijven (er staan al 10 concepten in de wachtrij om afgemaakt te worden).
Gelukkig hadden we vorige week een heerlijke lunch bij Panini met z’n tweetjes. Zo waardevol om samen helemaal weg te zijn. Dat moeten we echt vaker organiseren! Zo belangrijk om zonder afleiding fijne gesprekken te voeren en de volle aandacht voor je geliefde te hebben.

OH EN m’n broertje en (aanstaande) schoonzus gaan over 2 maanden trouwen. En ik ben de ceremoniemeester. En getuige. En organiseer het vrijgezellenfeest. LOVE it!

Ok, jullie zijn weer helemaal up to date! Ik ga gauw nog even een rondje rennen om m’n werkhoofd te legen en wat heerlijke frisse (Amsterdamse) Bosgeur op te snuiven en dan de meisjes ophalen van het kinderdagverblijf. Zin om met ze te knuffelen!

 

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_5887

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: