Doe jij mee met onze challenge? 21 Dagen Zonder Te Klagen!

Misschien herinner je het nog? Voor mijn 33e verjaardag in augustus kreeg ik van vriendlief een heel bijzonder cadeau: hij ging meedoen met de 21 Zonder Te Klagen Challenge. Geïnspireerd door zijn vriend Kevin die er toen net mee van start was gegaan, was ook hij heel nieuwsgierig naar wat dit experiment voor hem en ons zou betekenen. Het idee deed mij een heerlijk gek vreugdedansje doen! 

Ennnn toen kon ik natuurlijk niet achterblijven! Net als Kevin en vriendlief Thaddeus deed ook ik een bandje om mijn pols dat symbool zou staan voor het aangaan van DE challenge:

Je doet een armbandje om een van je polsen, en dan is het 21 dagen:

•Niet klagen

•Niet schelden

•Niet negatief praten over iemand die er niet bij is

Wanneer je één van de regels breekt -bijvoorbeeld op dag 8.- dan wissel je het bandje van pols, en begin je terug op dag 0. De challenge is klaar als je een onafgebroken reeks van 21 dagen haalt.

Twee extra regels die Kevin heeft geïntroduceerd tijdens zijn challenge zijn:
– Als je een discussie hebt of iets wel of geen klagen is, is het altijd klagen. Punt.
– Je mag iets vervelends wel benoemen, als je direct met een oplossing komt.

Voorbeeld: Ik stond vanochtend weer een uur in de file, dus ik ga morgen met het openbaar vervoer.

Meer over Kevin’s ervaringen met en gedachten over zijn 1e Challenge lees je hier.
Wist je bijvoorbeeld dat mensen gemiddeld 73 keer per dag klagen?-

Kevin én Thaddeus hebben al eenmaal 21 dagen onafgebroken niet geklaagd, gescholden en geroddeld. Knapperds!!! Zij vonden het beiden een bijzondere, regelmatig pittige en vooral ook positieve ervaring die heeft bijgedragen aan een nog prettigere kijk op en manier van leven. Kevin is zelfs alweer met zijn tweede poging gestart. Gekscherend reageerde ik al klagend op zijn blog, maar er begon tegelijkertijd wat te kriebelen. Zou ik het ook weer proberen? En het dit keer WEL volbrengen? De vorige keer ben ik een paar keer tot de 5-7-12 dagen gekomen, maar ik merkte dat af en toe even een keiharde F*** of ongeneerd klagen voor mij soms zooooo bevrijdend voelt! (😬) En voor het gevoel had ik die challenge niet nodig om niet of weinig te klagen. Dat negatieve gedinges zit sowieso niet erg in mijn aard.

Maarrrrr… toen kreeg ik dit berichtje van lieve vriendin Elles gisterochtend:

Ga jij ook de uitdaging aan? Samen of alleen? Tag degene met wie jij dit samen wilt doen in het bericht hierover op Facebook of Instagram. 

Elles en ik hebben dag 1 succesvol voltooid. En daar zaten gelijk al wat interessante uitdagingen bij voor mij: een korfbalwedstrijd + een liedje wat vriendlief in de auto afspeelde met daarin een soort van scheldwoord. Ik durfde dat woord niet hardop mee te zingen om te voorkomen dat het armbandje naar links zou moeten!

IMG_8464.JPG

 

Helemaal klaar voor dag 2 met m’n lieve waterratjes. Gezellig samen ontbijten op de bank in de speelkamer met een boekje erbij (juf Jools legt alles uit) en dan….. Hup hup de auto in: naar het zwembad!

IMG_8485.JPG

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s
Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_9339 2

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

4 reacties op ‘Doe jij mee met onze challenge? 21 Dagen Zonder Te Klagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: