Yesss, I did it..! Ohw no, I really did it..!

Yasssss! I did it!! Maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik denk ‘Ohw noooo, I did it!?’ Het is nu 7 weken na mijn bevalling en ik heb het gewoon gedaan. Wat heb ik gedaan!? Nou, ik heb me ingeschreven voor de Zeebodemloop. Een hardloopevenement bij ons in de polder. Hartstikke leuk! Maar in mijn enthousiasme was ik eeeeven vergeten dat ik niet meer zo sportief ben als een tijd geleden…

Maar believe it or not, ik ben er heppie de peppie mee. Want het mag eindelijk weer!! Lekker sporten natuurlijk! Fit worden, meer energie krijgen en die zwangerschapskilo’s lozen. En ooooohw daar heb ik zin in!! Whihooooo! Door me in te schrijven voor dit evenement weet ik dat ik moet trainen. Een stok achter de deur. Een doel om naar toe te werken. Let’s do this!

IMG_6163

Voordat ik zwanger werd van Lauren sportte ik graag en veel. In mijn top periode liep ik vier keer per week hard en ging ik meerdere keren per week naar de sportschool. Ik liep mee met wedstrijden en genoot daar enorm van. En zoals Annette ook altijd schrijft, krijg je er enorm veel energie van! (Jaaaaa, Annette is een gróót voorbeeld voor mij wat betreft sport en fit zijn!) Ik voelde me zo fit! Toen ik zwanger werd van Lauren sportte ik gewoon door maar wel onder begeleiding. Iedere week ging ik naar ZwangerFit en sportte ik onder begeleiding. Oh dat is trouwens echt een aanrader! Wil je blijven sporten maar wel onder begeleiding dan is ZwangerFit super fijn. Anyway, ik genoot er enorm van.

Toen werd Lauren geboren en tja toen kwam daar het ‘weinig tijd’ excuus om de hoek kijken. Okay, ik werkte in de avonduren, de nachten waren kort en ik was druk met m’n gezin maar laten we eerlijk zijn, dat was en is Annette ook. En zij bokst het toch ook voor elkaar om lekker te sporten en actief te zijn. Wanneer je echt wilt sporten dan heeft dat prioriteit.

IMG_6158

Na zes weken pakte ik het sporten weer op met een vriendin en met wallen tot onze knieën sleepten we onszelf twee keer per week naar de sportschool. Maar ja, die zwangerschapskilo’s hè…ik zag de teller op de weegschaal nou niet heel gestaag dalen ofzo. Oepsie…echt motiverend was dat niet.

En toen was ik weer zwanger! Fantastisch natuurlijk! Maar deze zwangerschap liep een beetje anders dan de vorige zwangerschap. Door medische redenen mocht ik niet sporten. Dat was een behoorlijke bummer. Ik zag mezelf met m’n dikke belly wel weer op de loopband waggelen, los gaan op de crosstrainer en scheuren op m’n fiets. Maar helaas pindakaas. Ik had er dan ook echt wel even tijd voor nodig om me erbij neer te leggen. Ik zou goed opletten op wat ik zou eten tijdens mijn zwangerschap en ná de zwangerschap weer vol aan de bak gaan. En dat deed ik, al was dat nog knap lastig want ik hou nogal van lekker eten én snaaien. De stroopwafels in de voorraadkast riepen regelmatig ‘eet mij!’

Maar. Nu dan. Eindelijk. Is het weer zover! Ik mag weer! Whoop Whoop! Vol enthousiasme heb ik me twee weken geleden in mijn hardloopbroek gehesen (of moet ik gepropt zeggen?) en heb ik m’n geweldige knalroze hardloopschoenen weer uit de kast getrokken. En, het viel me niks tegen! Na twee zwangerschappen kort op elkaar wil ik nu weer ‘mezelf’ worden. En natuurlijk is mijn lijf veranderd na het dragen van twee prachtige wondertjes. En dat is het allemaal waard! Helemaal zoals het was zal het vast niet meer worden. Maar weer lekker fit worden en veel energie krijgen, daar kijk ik naar uit!

Gaat het me lukken om weer een redelijke conditie op te bouwen voor de Zeebodemloop? Gaat het me lukken om de zwangerschapskilo’s eraf te krijgen? Gaat het me lukken om weer in shape te komen? Ik ga er in ieder geval hard aan werken! En met een inspiratiebron als Annette kom ik vast een heel eind! Oh en ik wil toffe sportkleding. De sportkleding van Kari Traa vind ik echt té cool! Shoppen is ook een sport op zich toch? 😉

IMG_6161

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: