I have a confession to make…

Ja. Ik moet iets bekennen. Het zit me niet echt dwars ofzo, sterker nog, ik vind het eigenlijk ontzettend leuk! Maar het wordt tijd dat ik het nou eens ga toegeven. Daar komt ie… Ik ben verslaafd. Enorm verslaafd. Nee niet aan eten, shoppen of iets in die geest. Nee, ik ben verslaafd aan foto’s maken. De gemiddelde toerist bij de toren van Pisa is er niks bij!

Yep, ik ben zo’n irritant figuur die de héle dag met haar telefoon in haar hand loopt en o-ver-al foto’s van maakt. Maar dan ook echt overal van. Foto’s tijdens etentjes, foto’s tijdens feestjes, natuuuuuurlijk foto’s van onze girls, foto’s van de bouw van ons nieuwe huis, foto’s van werkelijk alles. Gewoon, omdat ik het leuk vind. Omdat ik graag de gewone dingen wil opslaan en wil vastleggen. Vroeger maakte men alleen foto’s met verjaardagen, Kerst, Pasen of tijdens feestjes. Althans, mijn familie dan. Maar met de technologie van tegenwoordig en de fantastische telefoons (I love internet en de camera) ben ik compleet in mijn nopjes!!

Er is niks leukers dan foto’s maken van m’n dochter die in de supermarkt haar karretje vol gooit met snoep of wanneer ze aan het scharrelen is in het bos. Een brede glimlach op de glijbaan moet op de kiek. M’n kleinste meisje die voor het eerst lacht? Fotooooo! Een geweldige outfit (al zeg ik het zelf) bij mijn kleine diva? Dat moet vastgelegd worden. Ja ik weet het, ik ben erg.

Maar weet je wat het ergste is? Het ergste is dat ik alle foto’s op de laptop knal en er vervolgens niks mee doe. Want die fantastische outfit van mijn dochter staat we 12 keer op de foto (hé, ik moet toch de leukste foto eruit kunnen halen?) en alle 12 foto’s komen op de laptop. Nou en doe dat keer 500 en dat nog eens keer 1000 ofzo. Gevolg: een vastlopende super trage laptop en een geïrriteerde man (sorry schat!)

Nog erger is dat ik dus nog nooit een album heb gemaakt. Van geen enkele foto. Ja, ik was het wel van plan hoor! Had zelfs al een album klaar staan van ons huwelijk. Maar ja, dan is de software van de site waar ik het album maak weer onduidelijk of onoverzichtelijk. Dan sla ik het album op en denk ‘ik kijk er morgen nog wel eens goed naar’. Een paar dagen later heb ik nog steeds niet gekeken en een paar weken later is de software verouderd en moet ik het opnieuw downloaden. Weg album! En ik kan dan dus weer opnieuw beginnen. Lekker dom.

Lauren wordt volgende maand 2 jaar. Ik had me nog zo voorgenomen om na 1 jaar een album te maken. En ja, ik ben er aan begonnen hoor! Maar je snapt ‘m al, het ging precies hetzelfde als bij mijn trouwalbum. Nu moet ik zeggen dat ik van Lauren haar eerste levensjaar ongeveer een miljoen foto’s heb. Zie daar maar eens uit te kiezen! Dan ben ik alleen al een maand bezig. Ik heb het geprobeerd maar dat ging ongeveer zo:

“Aaaaaah kijk nou, Lauren was toen net geboren! Oooooh kijk deze nou Henk, Lauren haar eerste lach! *smelt* Aaaaah, haar eerste vakantie in Italië, kijk nou lieverd, kijk nou eens. Vet schattig! Moet je dit zien Henk, Lauren ging toen voor het eerst zitten (ja serieus, daar heb ik ook foto’s van). Kijk nou hoe stoer! Lauren was toen druk aan het kruipen! Kijk nou Henk! Henk?…?” (Henk is vertrokken naar boven…)*weird* toch? hmm…

Anyway, ik heb nu verlof en deze begint haar einde te naderen (ohw noooo!*snik*) dus ik besloot dat het NU de tijd was om een album te gaan maken. Anders zou het er nooit meer van komen, mezelf kennende. En toen kwam ik op de website http://www.fotofabriek.nl Ik werd gelijk enthousiast van deze site. Ik heb de software gedownload. Ik heb bewust voor een niet te groot album gekozen. Zo moést ik wel heel gericht uit aaaaal mijn foto’s kiezen. En dat is gelukt hoor! (applausje voor mezelf!!) Okay ik geef toe, dat uitzoeken was nog een flinke klus. Het leuke is dat je de pagina’s helemaal zelf kunt indelen. Je kunt het dus zo vol maken als je wilt of juist zo rustig en overzichtelijk houden als je wilt. By the way, de software is echt onwijs gebruiksvriendelijk. Heel handig als je niet te veel handelingen wilt doen om een mooi resultaat te krijgen.

Nou en dat is gelukt hoor! Vandaag is het album met de post gekomen! Ik ben er meeeega blij mee! Het album is precies geworden zoals ik graag wilde. Toch iets om heel erg blij mee te zijn. Nu denk ik ‘had ik het maar eerder gedaan, zoveel werk was het nou ook weer niet’.

Heb jij nou ook nog duizenden foto’s liggen? En heb je nog steeds het voornemen om een album te maken? Kijk dan eens op https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/ En als je vanavond toch niks te doen hebt…. 😉

IMG_5492

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (36 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (1,5) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: