Hardlopen achter de buggy? Yes Please!

Om nu te zeggen dat hardlopen altijd al mijn allerfavorietste hobby is geweest? Nou nee. Tijdens mijn carrière als topsportster deed ik het zelfs alleen (verplicht!) wel ’s een keertje tijdens de zomerstop. En echt niet voor de lol. Liever ging ik dan tennissen, surfen of bootcampen. De Hardloop Flow?! No Way José. Tijdens het hardlopen verveelde ik mezelf namelijk nogal te pletter en tijdens die andere sporten word je minder geconfronteerd met de korte tijd die je ‘nog maar’ bezig bent. EN de lange tijd die je moet gaan. Maar…. daar is dus op een dag verandering in gekomen! 

Ondanks dat hardlopen dus absoluut geen wekelijkse of zelfs maandelijkse bezigheid was, ben ik wel altijd gek geweest op sportieve uitdagingen. Daarom schreef ik mij wel eens spontaan in voor hardloopwedstrijden. –Zonder hier ook maar een centimeter voor te trainen, want daar vond ik dan weer geen bal aan.– Bijvoorbeeld de Westrandwegrun (Halve Marathon op de A5), Rock & Run (12km door Amsterdam Centrum) en de UrbanAthlon (15km + obstakels) in 2012, Mom in Balance 5km run (26 weken zwanger van Jools en 2e plaats!), de Berenloop op Terschelling (10km en 20 weken zwanger van Pippa en 7e plaats!). 

Behalve deze ‘officiële events’ en een stukje rennen als onderdeel van de Mom in Balance, CrossFit of korfbaltraining werden de hardloopschoenen verder zeer weinig spontaan aangetrokken. Zo nu en dan zat er wel eens een recreatief loopje tussen achter de kinderwagen toen Jools en Pippa nog heel klein waren, maar de Stokke Crusi cruist niet heel soepeltjes meer wanneer je je sneller voortbeweegt dan 5 kilometer per uur. De wielen begonnen te schudden + sturen met 1 hand was best een uitdaging + stoepen op en af was geen pretje voor geen van de partijen.

10940472_986264128070789_4914993083450520243_n

Ondanks dat het niet perfect was, merkte ik wel dat de meiden en ik het heerlijk vonden om er samen op deze manier op uit te gaan. Voor deze workout heb je namelijk geen oppas nodig en kan altijd en overal uitgevoerd worden: Rustig aan of intensief. Heerlijk laagdrempelig! Grappig is ook dat overal waar we rennend achter de wagen gespot worden de mensen ons met een glimlach of compliment begroeten!

Schattig feit: Tijdens de Buggy Runs stoppen we regelmatig om bloemetjes te plukken, een ijsje te kopen of om overstekende herten te bewonderen.

Na een tijdje smaakte deze soort workout naar meer en gingen we op zoek naar DE hardloopbuggy. Voor 1 kind leek ons o.a. de Bugaboo Runner helemaal super, maar wij rennen nu eenmaal graag met z’n drietjes of viertjes? Een Bugaboo Runner in iedere hand is iets té uitdagend 😉
In de Stokke kon Jools nog wel mee in het boodschappenmandje onderin, maar het leek ons toch wat veiliger om tijdens de speedy runs een plekje voor haar te hebben uit de buurt van de wielen.

Tijdens online research kwamen we de Mountain Buggy Duet tegen. Officieel geen hardloopbuggy, maar wel een wendbare all-terrain ‘wagen’ die wij wel uit wilden proberen. Omdat we natuurlijk niet zeker wisten of deze buggy wel geschikt zou zijn, kochten we er eentje voor E100,- via marktplaats en knapten deze samen met opa en oma op.

Het was liefde op het eerste gezicht. De Mountain Buggy is meer dan geschikt voor ons! Dankzij onze roze monster hebben we de échte liefde voor samen hardlopen ontdekt. Alle ongemakken die we eerst hadden met de Stokke Crusi (die er natuurlijk ook absoluut niet voor gemaakt is), waren op slag verdwenen. De buggy is ontzettend makkelijk wendbaar en rent heerlijk licht dankzij de luchtbanden. We hebben er al heel wat kilometers opzitten met z’n tweetjes, drietjes of viertjes.

We hebben zelfs vorig jaar aan de Venneper Run -een hardloopwedstrijd- meegedaan samen. Dat trok heel wat bekijks en we haalden zelfs de krant!

12439374_1164971300200070_34492087053747417_n

Niet alleen op sportief gebied zijn we blij met deze buggy, ook voor ‘normale’ uitjes is het een top. Omdat hij niet ontzettend breed is passen we door de poortjes in de supermarkt en zo goed als alle deuren. Behalve de deuren van hele oude huizen, maar dan vouwen we de buggy eerst in voor we naar binnen gaan.

Het enige nadeel: Hij is zooooooo zwaar en blijft niet ingeklapt. Je moet echt wel een grote achterbak in je auto hebben om deze te kunnen vervoeren. Waarschijnlijk komt dat omdat wij een oudere versie hebben. Helaas gaat deze buggy hierom ook niet mee naar Zuid Afrika. Bummer!

De Challenge om een week lang iedere dag te gaan sporten (in oktober 2016) heeft mij zoveel positieve energie gebracht, dat ik nog steeds zo goed als iedere dag sport. Deze buggy workout is -wat ik al zei- ontzettend laagdrempelig, want je kunt het altijd en overal doen. Vaak doen we een combinatie van een stuk hardlopen met allerlei oefeningen (burpees, squats, high knees, planking) waarbij de meiden meedoen of zelluf lekker spelen.

Screen Shot 2017-05-17 at 17.04.48.png

Deze positieve ervaring met hardlopen heeft mij ook het extra zetje gegeven om vaker zelf zonder buggy te gaan rennen. De ene keer een sprint-workout en de andere keer een wat langere afstand. De reden dat ik ‘vroeger’ hardlopen zo saai vond, vind ik het nu juist heeeeeerlijk om even helemaal alleen te zijn. Just me, myself en de toffe omgeving. GO GO GO en het hoofd lekker leeg.

Deze blije vibe en liefde voor buiten actief bezig zijn wordt onze meiden met de paplepel ingegoten. Wanneer ik even een rondje wil ga rennen of een ga voor workout in de tuin, willen de meiden altijd meedoen!

Denk je erover na om een buggy aan te schaffen om achter hard te lopen? Dan is dit artikel misschien het laatste zetje. Want zoals je hierboven leest, heeft het ons niets dan goede dingen gebracht. We kunnen het echt aanraden!

Om je op weg te helpen en de juiste buggy te kiezen, kun je deze links bekijken:

Ins & Outs over de Bugaboo Runner

Bugaboo Runner Review door Runfargirl.com 

The Independent maakte een Top 10 met ‘Best Jogging Strollers’. 

Buggy Running: Onhartelijke online shop voor Running Buggies

Nienke Becker testte een aantal hardloopbuggies. 

Benieuwd of er nog meer enthousiastelingen zijn of binnenkort bijkomen!

 

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

10678792_894701613893708_5414961954447713691_n

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: