Sushi & Softijs tijdens de zwangerschap? Kom maar door!

Vandaag las ik een artikel van een medemamablogger (mooi galgjewoord) over dat je tijdens de zwangerschap geen softijs zou mogen eten. Nou. Laat dat nu precies exact heu-luh-maal datgene zijn waar ik me suf aan heb gevroten tijdens beide zwangerschappen. Al moest ik er kilometers voor omrijden: Dat heerlijke zachte romige ijsje MOEST ik hebben. En dat dan 2 keer 9 maanden lang zo goed als iedere week. In totaal zijn het vast een stuk of 80 softijsjes geweest. Wist ik veel dat hier een gevaar in zou schuilen. Heb ik dan 80 engeltjes op m’n schouders gehad?

Volgens menig opgefokt mens op Facebook wel. De reacties op het bericht van de mamablogger die hierover schreef bléven maar komen. Vaak op best onaardige toon. En dat is nog zachtjes uitgedrukt.

Daar kijk ik op zich niet vreemd van op. Onderwerpen als borstvoeding, wat je wel of niet mag eten tijdens je zwangerschap, wat/hoe/wanneer de eerste hapjes zouden moeten zijn, draagdoeken, zindelijkheid, spenen en slaaptraining (don’t even start!) liggen ontzettend gevoelig bij menig moeder. We hebben hier allemaal onze (best wel sterke) eigen mening over ontwikkeld. En dat mag. Móét zelfs! Want ondanks dat we allemaal ‘maar wat doen’, hebben we er hopelijk ook wel een beetje over nagedacht.

Een mooi sausje van gevoel en verstand maakt ons de mama die we willen zijn voor onze kinderen.

Natuurlijk zijn er wel een aantal richtlijnen waar we ons aan dienen te houden ivm veiligheid, maar verder zijn we allemaal vrij om onze guppen groot te brengen op onze eigen fijne manier.

IMG_4791

Dit blog is dus niet om je te vertellen wat je wel of niet mag eten tijdens de zwangerschap. En of je wel of niet borstvoeding moet geven. En of je wel of niet je kind (even) laat huilen.

Want ja, weet ik veel?!?! Ik doe ook maar wat.

En hoe ik het doe, of eigenlijk hoe WIJ het doen -want we zijn natuurlijk saampjes verantwoordelijk voor ons grut- dat voelt goed. Bijvoorbeeld sushi eten tijdens mijn zwangerschap voelde goed. TOP zelfs. Mijn verloskundige had namelijk gezegd dat het prima kan, zolang het maar vers is. En dat is het bij Tanuki in Amstelveen. DE (ja DE) ijssalon in Amstelveen (genaamd Da Vinci) mag er ook best wezen trouwens.

Dus.

Volg je eigen gezonde verstand, laat je niet gek maken en maak een ander ook niet gek.

No stresses…….

OH. EN.

Vraag Google NOOIT om advies, maar vraag het aan iemand die er verstand van heeft en die jij vertrouwt.

Das dan weer mijn advies.

liefs,

Annette

PS: Of ik tijdens een eventuele volgende zwangerschap weer softijsjes zou eten? Geeeeeen idee! Zal het tegen die tijd eerst even bij een aantal real life verloskundigen checken. Zij zullen vast de meest up to date informatie hebben. Wanneer zij zeggen dat het niet verstandig is, dan doe ik het natuuuuurlijk niet. Want hoe belangrijk is zo’n ijsje eigenlijk in verhouding tot de gezondheid van je kindje?

IMG_4786
Nom Nom Nom Nom Nom…..

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops, mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2) en woonachtig in Nieuw Vennep. Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam ook eigenaresse van MOMspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is ook oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje verhuizen 28 juni 2017 voor 14 maanden naar Zuid Afrika om o.a. vrijwilligerswerk te gaan doen. En natuurlijk om lekker veel van dit bizar mooie land te zien en beleven.

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_4772.JPG

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: