…”Dus jouw man past vanavond op?”

Okay. Er moet mij iets van het hart. En geloof me, ik vind het nogal een ding. Laatst kreeg ik de vraag toen ik vertelde dat ik een avondje wat leuks ging doen met vriendinnen: “…Dus jouw man past vanavond op?”….

Weet je wat ik fijn zou vinden? Als we in een wereld zouden leven waarin papa niet gezien wordt als een oppas of een helpende hand in huis. Waarin de vader en moeder rol gelijk is en het dus niet als een uitzondering gezien wordt dat papa bij de kinderen thuis is.

Ik snap het. Onze maatschappij is nog steeds haar weg aan het zoeken naar gelijkheid tussen man en vrouw. Je ziet het op zoveel vlakken. Bijvoorbeeld binnen het werkveld. Vrouwen vechten nog steeds voor gelijke behandeling. Waarom? Omdat er dus vrouwen zijn die naast hun gezin en huishouden ook graag carrière willen maken. Blijkbaar is dat nog steeds niet vanzelfsprekend en moet een vrouw voor haar rechten opkomen.

Ik snap ook dat de traditionele rolverdeling zo was (en misschien soms nog wel zo is) dat de mannen het geld verdienden en de vrouwen voor de kinderen zorgden. Mannen deden dus geen dingen zoals ‘voor de kinderen zorgen’. Blijkbaar is anno 2017 het nog steeds vrij ‘nieuw’ dat ook de mannen voor hun kinderen zorgen. Toch? Of valt het wel mee…

Mijn man en ik zijn de trotse ouders van twee coole chicks. Beide zijn we naast ons gezin ook druk met ons werk. De dagen zijn soms vol. Heel vol! We verdelen dan ook de gezinstaken. In het weekend plannen we familietijd en gaan we samen de hort op. Ik zeg altijd maar zo; Henk is net zoveel vader als dat ik moeder ben. We proberen de taken zoveel mogelijk te verdelen. Het lukt natuurlijk niet altijd. Soms ben ik wat vaker de hort op ‘savonds en op het andere moment ben ik drukker met de kids in het weekend. Op zaterdagochtend slaapt één van ons uit. Mijn man of ik gaat dan naar beneden met de meiden, eet met ze, speelt met ze, verschoont ze, geeft de fles en zorgt ervoor dat de tent niet wordt afgebroken. We gaan samen naar ouderavonden en zijn beide betrokken bij onze kids. En door de weeks? Ik werk een aantal avonden. Mijn man neemt dan de taken weer over. Doet de meiden in bad, leest boekjes, zingt liedjes en brengt ze naar bed.

Ik vind het fantastisch dat hij zo’n betrokken vader is en dat hij zoveel doet! Is het bijzonder? Nee, vind ik niet. Ik vind het normaal. Waarom? Omdat dit vaderschap is.

Soms kijken mensen me met grote ogen aan wanneer ze horen dat wij het op deze manier doen. Hoe vaak hoor ik niet “goh, wat fijn zeg dat jouw man ook zoveel doet in het gezin”. Ja dat is zéker fijn, maar volgens mij hebben we samen besloten graag kinderen te willen. Of ik het waardeer dat mijn man veel binnen ons gezin doe? Jazeker! Want daardoor kan ik naast ons gezin ook werken wat ik erg graag doe. Mijn man begrijpt dat ik een leukere moeder ben wanneer ik werk. Dat heeft niet iedere vrouw en dat hoeft ook niet natuurlijk. Maar ik heb dat wel. Het maakt mij gelukkig want het is een stukje dat bij mij hoort.

Maar…wanneer ik een avond weg ga voor werk dan is mijn man niet de oppas van onze meiden. Wanneer ik een avondje ga eten met mijn vriendinnen, dat is mijn man niet de oppas van onze meiden. Wanneer ik een ouderavond heb, dan is mijn man nog steeds niet de oppas van onze meiden. Wanneer ik na een week lang korte nachtjes door de nachtvoedingen een middag bij ga slapen dan past mijn man niet op onze meisjes. Nee, hij is vader. Hij zorgt voor zijn kinderen.

Vrienden, oppassers of fulltime nannies helpen. Mijn man is een vader. En ik ben ontzettend trots op hem!

 

Volgen jullie al onze avonturen al via Instagram? Kijk op lieve_lauren_en _pippa

Over de schrijfster van dit artikel:

Tessa Bonhof-Regnerus (37 jaar) is echtgenote van Henk Bonhof, moeder van Lauren (2) en Pippa (0). Woonachtig in Lelystad. Zij is naast studiecoach bij Studiecentrum Lelystad ook werkzaam als docent Plustijd op vier verschillende basisscholen. Tessa vormt samen met Annette de Graaf Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

 

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: