“Wat een ontspannen dagje met onze peuters in het winkelcentrum!” Said no parent ever…

De afgelopen dagen hebben we veel, maar dan ook echt héél veel tijd doorgebracht in het winkelcentrum van Kimberley hier in Zuid Afrika. Dat had 3 redenen: we zijn alle vier gek op shoppen, er is verder niet echt heel veel te doen in de hoofdstad van de Northern Cape hier én bij ieder restaurant is een speeltuin/kids club (doen ze GOED).

IMG_7825
Bij bijna ieder restaurant is zo’n gave speeltuin, inclusief ‘oppas’! Het wel fastfoodketens, maar gelukkig zijn er ook wat gezonde(re) opties wat betreft eten en drinken. 

Aangezien we de afgelopen maand voornamelijk in de bush bush doorgebracht hebben, konden we zoveel goederen en moderne faciliteiten onder 1 dak enorm waarderen. Koffietje hier en shoppie daar: we waren helemaal in onze sas.

 

Maar…..

 

Toen….

 

Besloot onze Pips om ALLE ballen uit de sportwinkel uit te testen op stuiterbaarheid.

 

Had Jools een bloederige Crash Test Dummy Experience op een step.

 

Scheurde Pippa een pak stiften open in de boekenwinkel (die ik vervolgens zo netjes mogelijk heb geprobeerd terug te stoppen…)

 

Vond Pippa (terwijl ik met Jools een boek aan het kiezen was) een wasco in mijn tas en krijtte hiermee de vloer van diezelfde boekenwinkel onder: “Kijk mama! Ik heb opa Fank en opa Juud getekend!”

 

Toverde Pippa de glijbaan in de Kids Jungle Play Zone om tot waterglijbaan.

 

 Die laatste 3 voorvallen gebeurden toen Thaddeus aan het eind van de middag even een uurtje naar een CrossFit box was voor een workout. Ik zag het al voor me: Gezellig met de meiden naar de boekenwinkel om samen wat nieuwe boekjes uit te kiezen. Zelf had ik ook niets meer om te lezen, dus we hadden 2 doelen gesteld. ‘We’ was vooral Jools en ik. Pippa was NIET.TE.HOUDEN. Ze zit een beetje in een tussenfase wat betreft middagslaapjes doen, maar deze overgang verloopt op z’n zachtst gezegd niet heel smooth… Ze huilt dan om niets, plast opeens in haar broek, wordt mega onhandig en haalt de bizarste apenstreken uit. Die gezelligheid die ik mij had voorgesteld was ver te zoeken en haastig greep ik bezweet wat boeken uit de schappen, rekende af en stelde mij een rustig kopje thee voor terwijl de kids zich zouden vermaken in de Kids Jungle Play Zone.

 

Mooi niet.

Te veel wishful thinking, moeders de Graaf.

 

De kids wilden alleen maar bij mama op schoot en toen ik ze eindelijk had omgekocht (dat wanneer ze even 15 minuten zonder mama gingen spelen ze daarna een ijsje kregen – ja echt heel erg niet pedagogisch verantwoord, maar ZO worth it), kwam Pippa na 5 minuten aangewaggeld met een natte broek. GREAT.

 

Toen Thaddeus zich weer bij het (niet zo) gezel(lig)schap had gevoegd en mijn hoofd zag, vroeg hij:

 

Wat dacht je ervan om lekker naar onze hotelkamer te gaan, een flesje wijn open te trekken en met z’n viertjes een film te kijken op bed?

 

Beste.

 

Idee.

 

Ever.

 

Eind goed, al goed!

 

liefs,

Annette

PS: En weet je, de volgende keer gaan we gewoon weer. Laten we deze ervaring zien als ‘winkeltraining’! Het kan van hier alleen maar beter worden. Toch?!

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (33 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops en mama van dochters Jools (3,5) en Pippa (2). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Hoe de rest van de 14 maanden durende wereldreis eruit gaan zien en welke landen ze zullen bezoeken?! Dat ligt nog lekker open! Zuid/Midden Amerika? Japan? Indonesië? Houd MOMspiration.nl en de Social Media kanalen in de gaten voor updates (als er ergens WiFi te vangen is tenminste….).

Disclaimer

Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_7327

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op ““Wat een ontspannen dagje met onze peuters in het winkelcentrum!” Said no parent ever…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: