De dingen die andere mensen over jouw kind zeggen (en NIET leuk zijn)

Misschien moet ik voortaan standaard een rol tape inpakken in m’n tas. En een spiegel. Voor alle mensen die dingen uitkramen die ze misschien erg aardig bedoelen, maar compleet onaardig overkomen. Opmerkingen die onbewust een ander kwetsen. En in dit geval is ‘die ander’ onze oudste dochter. 

Voorbeeldje van wat er vandaag gebeurde: We waren op een gezellig festival in Knysna en er was ook een apart gedeelte waar activiteiten voor kinderen georganiseerd werden. Er waren 2 mevrouwen aanwezig om dit te begeleiden en in de gaten te houden dat er betaald werd. Jools & Pippa gingen even los op het springkussen (wat in de volle zon stond en daardoor megaheet was geworden), maar zagen al snel een vissenspel. Opa Frank heeft thuis in Nederland iets soortgelijks gemaakt, dus de meiden waren dolenthousiast om hun favo spel weer eens uit te oefenen. Met het magneetje aan de hengel mikten ze met tong uit de mond de vissen uit de teil. Beide meiden genoten hier enorm van. 

Todat…..

Een mevrouw het nodig vond om dit te zetten:

You can clearly see that the younger one in the blue shirt and pink skirt is much better than her older sister!”

Sayyy WHAT?? 

De mevrouw had deze opmerking op ons als ouders gericht, maar bij Jools was het ook aangekomen. Dat zag je aan haar gezicht. We probeerden nog een ‘Wow Jools, you already caught 5 fishes! Well done girl!” En afleiding: “Do you remember when you were doing ‘visvang’ with your friend Abby in the Vaal River? That fishing rod was for real big girls, right?”


Maar het mocht niet baten. In plaats van dat ze heerlijk geduldig en full focus aan het vissen was met haar hengeltje, pakte ze nu het uiteinde van de lijn met de magneet in haar hand, zwiepte in rap tempo alle vissen uit de teil en smeet ze in de emmer. 

Gelukkig leek ze het voorval al snel vergeten toen we met z’n viertjes enthousiast wat potjes ringgooien speelden. Thaddeus en ik waren wat minder vergevingsgezind en blokten professioneel de mevrouw in kwestie uit. 


Toen we niet veel later verder over het festival struinden en ons mee lieten voeren op de happy vibes, waren ook back to blij. 


Heb jij ook wel eens iets soortgelijks meegemaakt? Hoe reageerde je toen?

Liefs,

Annette 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: