Spend more time being, not doing!

Als ik aan jou zou vragen om jezelf te omschrijven, om te vertellen wie JIJ nou bent. Wat zeg je dan? Begin je met je naam, je leeftijd, werk of andere bezigheden, hobby’s, of over je gezin, de kinderen? Maar als ik je de vraag nou nog eens stel en zeg: ‘Dat zijn de dingen die jij doet. Maar kun je mij vertellen wie JIJ bent?’ Kan je dan omschrijven wie jij bent? Waar je blij van wordt? Wat jou intens gelukkig maakt? Wat je raakt? Waar jouw passie ligt? Je eigenschappen? Kun je mij vertellen hoe mooi jij eigenlijk bent?

De focus leggen op wie je bent…níet op wat je doet. Maar is dat nou wel zo makkelijk?

Wat zijn we toch allemaal druk met alle ballen in de lucht houden. We willen de perfecte moeder zijn, een fantastische echtgenote, een vriendin die altijd klaar staat voor haar vriendinnen. We willen presteren op ons werk, carrière maken, opklimmen naar een nog mooiere functie. We willen overal aan voldoen en succesvol in zijn. We werken ons soms tot wanhoop toe uit de naad en eindigen soms zelfs in een burn-out.

En dan komt ineens het moment dat we niet meer kunnen. We zijn lam geslagen, emotioneel en willen niets liever dan in bed kruipen, de dekens over ons heen trekken en een potje flink huilen. Maar wat doen we? We herpakken onszelf, vegen onze tranen weg leggen de focus weer op wat we moeten doen en gaan weer verder op dezelfde wijze als dat we daarvoor deden. We moeten zoveel DOEN. Waarom hebben we de drang om perfect te willen zijn en overal aan te willen voldoen?

Maar wie BEN jij eigenlijk? Wat heb je nou echt nodig? Waar word je nou echt gelukkig van? Waarvan groei je en ontwikkel je in wie je bent? Weet je wel dat wie JIJ bent, dat dat is wat jou maakt en niet wat jij doet? Weet je dat je perfect bent, precies zoals jij bent? Weet je wel dat je er mag zijn? Dat je goed bent precies zoals je bent? En weet je dat je trots mag zijn op jezelf, met je (in)perfecties?

In het onderstaande filmpje vertellen deze prachtige oudere dames over hoe zij aankijken tegen deze tijd. De tijd waarin vrouwen zoveel moeten en doen. Wat me zo raakt in dit filmpje is het stukje waarin ze vertellen wat ze anders zouden doen wanneer het nu hun tijd was. Wat ze anders zouden doen met de kennis die ze nu hebben. Geniet van dit prachtige filmpje en denk er eens over na. Want ook jij mag er ZIJN ❤

 

 

Over de schrijfsters van dit artikel

Met MOMspiration als Online Community proberen wij (Annette, Tessa & Marjolijn) jonge moeders op een laagdrempelige manier te helpen om de eerste jaren met kleine kids door te komen. Door middel van een dagelijkse dosis Sunny Side Up-berichtjes op het gebied van TRAVELspiration, FOODspiration, PLAYspiration, HAPPYspiration, SPORTspiration en MINIspiration.

IMG_3754

Al onze blogs zijn heerlijk eerlijk recht uit ons hart en altijd bedoeld om een helpende hand te bieden. Wij laten moeders zien dat het overal (ongeveer) hetzelfde gaat, dat we allemaal maar wat doen en dat je er nooit alleen voor staat. Soms is dat al genoeg om weer een stapje verder te komen in het proces om weer je Eigen Blije Jij te worden. Wij voelen ons vereerd om een onderdeel van dit bijzondere proces te zijn.

Disclaimer

Marjolijn en haar collega’s Annette & Tessa bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Tessa

Tessa Bonhof-Regnerus is echtgenote van Henk Bonhof en moeder van Lauren en Pippa. Woonachtig in de polder en leerkracht van beroep. Tessa vormt samen met Annette de Graaf en Marjolijn Vreeburg en Anouk Boetzer Team Momspiration.nl; een blog voor (wannabe) heppie mama’s. Door positief in het leven te staan en vooral te focussen op de mooie en dankbare dingen in het leven inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om op een vrolijke, enthousiaste, nuchtere, smakelijke, gezonde en gezellige manier door de dag te fietsen. ‘What you see is what you get’ is volledig van toepassing op Tessa. Niks meer, niks minder. Gewoon precies zoals het is. Daar horen natuurlijk ook minder leuke dingen bij maar met een positieve insteek in het leven gaat het zonnetje altijd weer schijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: