Deze 6 opmerkingen over onze korte komst naar Nederland willen we liever niet meer horen!

Zin zin zin in! Na 6 maanden door Zuid Afrika, Namibië en Botswana te hebben gereid, zullen we morgenochtend weer voet op Nederlandse bodem zetten. Eigenlijk was dit niet persé de bedoeling om te doen tijdens ons jaar op reis, maar het kwam toevallig zo uit met de vluchten met KLM. Gelukkig vinden we het allemaal heel erg leuk om heerlijke knuffels uit de te delen aan een aantal lieve mensen. Jools & Pippa kunnen in ieder geval niet wachten om hun neefjes Mason, Moos & Joep te knuffelen!!

Sorry sorry sorry dat we geen tijd voor iedereen hebben…. Het zijn maar 4 dagen en we willen niet dat het een te heftige ervaring wordt voor de meiden (en onszelf).

Alhoewel we al een paar maanden weten dat we op 4 december in Nederland zullen zijn, begonnen we hier gisteren pas echt aan te denken. We hebben onszelf zo getraind om in het hier nu te leven, dat we ons nooit zorgen voor de dag van morgen maken. Dus met bijvoorbeeld deze opmerkingen die we de afgelopen weken kregen, kunnen wij helemaal niks en weten we niet zo goed hoe we moeten reageren:

1.

Dat zal wel heel vreemd en jammer voor jullie zijn dat het Zuid Afrikaanse avontuur er bijna opzit: het is nu aftellen geblazen.

2.

Geniet nog maar van de laatste zonnestralen, want hier is het weer verschrikkelijk!

3.

Zo’n korte terugkeer zal wel heftig voor de meiden zijn. Dan zien ze hun familie en moeten ze daarna weer afscheid nemen voor een half jaar.

4.

Terug in Nederland zijn zal wel als een domper voelen in vergelijking met Zuid Afrika.

5.

Sterkte met afscheid nemen van Zuid Afrika. Dat zal zeker wel lastig zijn!

6.

Jullie zullen wel enorm opzien tegen de lang vlucht. Heftig hoor, vliegen met kinderen bij je. Ik zou dat echt nooit doen.

We prijzen onszelf zo gelukkig met iedere dag in ons leven. Waar het ook is en wat we ook doen. In alles is wel iets moois en positiefs te vinden, zolang je je ogen hier maar voor open hebt. Klagen over dingen die je toch niet kunt veranderen heeft zó geen zin. Negatieve gedachten over nutteloze zaken als het weer komen er niets eens in. Waarom zou je je hierover druk maken? Waarom zou je je humeur hierdoor laten beïnvloeden op een ongezellige manier?

Klagen over dingen die we wel kunnen veranderen hebben we omgezet in oplossingsgericht denken. Regel het!

Op deze manier in het leven staan is het grootste geschenk wat wij onszelf en elkaar iedere dag geven. Het kost wat brain training, maar daar krijg je dus heeeeel veel voor terug.

Wanneer je weet dat wij zo denken, begrijp je misschien dat wij niet zo goed weten hoe we moeten reageren op bovenstaande opmerkingen. Natuuuuurlijk komen de opmerkingen uit een goed hart en zijn ze lief bedoeld. Hier twijfelen we niet aan! Hopelijk geeft je een kijkje in onze koppies en snap je nu onze mond vol tanden 😉

Dus even samengevat over hoe we ons voelen over dat we uit Zuid Afrika vertrekken, een paar dagen in NL zullen zijn en daarna op avontuur door Zuid Amerika gaan: GOED! We voelen ons GOED!

Liefs,

Annette

PS: aan aftellen doen we niet > optellen is veel vrolijker! 165 dagen hebben wij mogen doorbrengen in deze te gekke omgeving en vooral: met elkaar. 24/7. TE GEK toch???

Over de schrijfster van dit artikel

Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje reizen op dit moment door Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Ze doen daar o.a. vrijwilligerswerk voor Kinderfonds MAMAS en KLM’s Wings of Support. In december vliegen ze door naar Zuid Amerika om Argentinie, Chili, Peru, Brazilië en Uruguay te ontdekken. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen. Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_4010

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Deze 6 opmerkingen over onze korte komst naar Nederland willen we liever niet meer horen!

  1. Wow, wat is de tijd snel vergaan. Had het idee dat jullie zoooo lang weg zouden blijven en nu zijn jullie alweer terug. Zo’n mooie reis zo veel mooie momenten. Zou bijna zeggen Happy New Year! 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: