Oud & Nieuw: Maak/houd jij je kind wakker?

Voorgaande jaren was de keus lekker makkelijk. Allebei onze dochters waren nog te jong om te beseffen wat er gaande zou zijn om 00.00 uur op 31 december/1 januari. We lieten ze dus lekker slapen. Voor hen was dit een nacht als vele anderen. Maar die tijd is voorbij. Jools is ruim 4 jaar en heeft het er al dagen over dat ze zo graag het vuurwerk wil zien wanneer de klok 12 keer slaat en het nieuwe jaar begint. En dat we alvast moeten oefenen met 12 druiven in onze mond te stoppen binnen 12 seconden. Zusje Pippa hoort dit alles aan en papegaait dat ze dat ook allemaal wil. 

Dus nu hebben we met de niñas afgesproken dat we ze voor middernacht zullen maken om naar het vuurwerk te kijken. We proberen ze lekker op tijd in bed te leggen (wat hier in Zuid Amerika best een uitdaging is met restaurants die pas rond 20 of 21 uur open gaan, dus daar moeten we wat op verzinnen) en er rond 23.30 uur uit te halen. In de tussentijd gaan Thaddeus en ik hier in het Factoría Hotel -in Asuncíon, Paraguay- genieten van een avondje uit (of eigenlijk in) en nemen deel aan een feestavond met lekker eten en drinken. Babyfoon aan en gaaaaan met die lekkernijen + gezelligheid.

We zijn ZO benieuwd hoe de meiden het gaan trekken wanneer we ze wakker maken, ze in een korte tijd enorme indrukken op gaan doen en ze daarna weer in bed te leggen. We durven hier werkelijk nog geen voorspellingen over te doen. Maar misschien zal werken wat meestal werkt in situaties die een beetje anders dan anders zijn: gewoon chill blijven en dan is de chillheid hopelijk aanstekelijk voor de kids.

Supernieuwsgierig hoe jullie dat voorgaande jaren hebben gedaan, wat jullie ervaringen waren en hoe je het nu gaat doen? Deel je tips & trucs alsjeblieft!

liefs,

Annette

PS: Die druiven schijnt traditie hier te zijn. Tijdens iedere klokslag om 00.00 uur moet je een druif naar binnen proppen. Denk dat we voor de meiden wel 1 druif in 12 stukjes snijden ofzo 😉

Over de schrijfster van dit artikel:

Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Oud & Nieuw: Maak/houd jij je kind wakker?

  1. In ieder geval geen hele druiven geven op die jonge leeftijd, zeker als ze die snel in hun mond willen stoppen! Heb dat helaas lecht af zien lopen bij verslikken. Altijd in ieder geval halveren, en liefst kleiner. Vind een druif in twaalf stukjes een geweldig idee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: