Onze tweejarige dochter zonder zwemvleugels alleen in een diep zwembad laten: Kan dat?

Ja dat kan! Natuurlijk zorgen we ervoor dat we altijd heel dicht in de buurt zijn en alle activiteiten nauwlettend in de gaten houden. Vaak spelen we mee, maar we zitten ook regelmatig vanaf de kant toe te kijken. Onze dochters Pippa (2,5) en Jools (4) weten gelukkig heel goed dat ze nooit zonder papa of mama een zwembad in mogen, maar zodra wij erbij zijn, de goedkeuring hebben gegeven en de ‘Baywatch Pet’ op is? Dan gaan beide meiden los in het water. Letterlijk en figuurlijk! 

Screen Shot 2018-01-16 at 16.01.39
Grace Cafayate Hotel in Cafayate, Argentinië

Onze dochters Jools & Pippa hadden voor hun eerste verjaardag hun eerste zwemdiploma te pakken, genaamd het BPK (Baby, Peuter, Kleuter) zwemdiploma. Daarna volgde ieder half jaar een volgend diploma en inmiddels zijn drie van de vier diploma’s in the (bikini) pocket. Weliswaar geen A, B of C, maar wel diploma’s die horen bij wekelijkse BPK zwemlesjes. Hier leren kinderen vanaf jongs af aan reddend te zwemmen, maar ook hoe ze blij, ontspannen en veilig met water om kunnen gaan. We zijn jarenlang trouwe bezoekers geweest in het SKWA Hoofddorp vanaf dat onze guppies een paar maanden jong zijn. Jools begon deze lessen samen met mij toen ze vier maanden was en Pippa was vijf weken toen ze langs de kant toe’keek’. Een paar maanden later (toen we dachten dat ze er iets van mee zou krijgen) mocht ook Pippa meedoen met zingen, dansen, spetteren en plonzen.

Tijdens onze jaar op reis (we zijn momenteel in Argentinië) plukken we de vruchten van de opgebouwde watervrijheid. En vooral de enorme liefde voor zwemmen. De meiden dragen al maanden geen zwemvleugeltjes meer, want ze willen alleen maar zelluf zwemmen. Dat was even schakelen, want we moeten nu natuurlijk nóg scherper dan scherp opletten, maar het gaat echt supergoed.

Kijk maar!

Regelmatig schrikken toeschouwers zich een hoedje en snellen toe om de meiden te redden. Wanneer we bovenstaande informatie delen, komt meestal de reactie dat ze nog nooit van dat soort lessen gehoord hebben.

Hoe zijn jullie kinderen in en om water? Zijn ze watervrij? Zijn ze voorzichtig? Hebben jullie zwemlesjes gedaan nog voor het 4e jaar? Hoe was dat?

Benieuwd naar jullie ervaringen!

liefs,

Annette & family

PS: Sowieso is het ontzettend belangrijk om je kind goed in de gaten te houden (duh!), maar wanneer er water in de buurt is moet je nóg scherper opletten. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje: een paar seconden van onoplettendheid en het is gebeurd. Mede door deze reden hebben wij zo geïnvesteerd in zwemlessen. Bedankt voor alle slimme tip en trucs, zwemjuf Aline van SKWA Hoofddorp! 

 

Over de schrijfster van dit artikel:
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Screen Shot 2018-01-16 at 16.00.09

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Onze tweejarige dochter zonder zwemvleugels alleen in een diep zwembad laten: Kan dat?

  1. Jax die “zwom” een paar weken terug gewoon even uit de gele band. En die wil daar ook voor geen goud meer in.
    Hij is echt een waterratje en vind het heerlijk om met water te spelen

    Like

  2. Ook ik ben een fan van het BPK zwemmen, met kleindochter Tess op maandag bij Aline, en graag met Jools en Pippa speelde. Samen met Siem een vast clubje. Tess is inmiddels ruim 4 en nu op ” echte” zwemles waar ze al hele banen heen en weer zwemt!! Top! En ook oma heeft genoten van de maandagochtend gezelligheid BPK.
    Ik wens jullie nog heel veel plezier en leuk om jullie zo te volgen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: