Reizen door Zuid Amerika met (jonge) kinderen: Waarom wel?!

Voordat we kinderen hadden, reisden we veel. Heerlijk veel. Nu we kinderen hebben reizen we nog steeds heerlijk veel. Meer zelfs. Een heel jaar! Alle geluiden over dat reizen met jonge kinderen zwaar, lastig, moeilijk, vervelend of welk negatief woord dan ook zou zijn willen wij graag met de grond gelijk maken. Reizen met jonge kinderen is in onze ogen namelijk het allermooiste wat er is. Iedere dag geven zij ons namelijk een heel bijzonder geschenk: zij leren ons om de wereld te zien door hun ogen. En die is gááááf!

Op dit moment reizen wij door Zuid Amerika en dat zouden wij een ieder kunnen aanraden. Met of zonder kinderen. In je eentje of getweeën. Waarom nooit eerder in dit werelddeel verzeild zijn geraakt is een wonder, want we voelen ons hier heel blij. De landen waar we tot nu toe zijn geweest: Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili vinden we heel fijn. En ja, in dit werelddeel wonen ook kinderen (ja echt), dus vanzelfsprekend zijn er dingen te koop die zij nodig hebben en zijn er faciliteiten voor ultiem vermaak. Maar eigenlijk hebben ze wel genoeg aan zand, stokjes, stenen en water.

Of je nu over een klein budget beschikt of ruimer bij kas zit; hier in Zuid Amerika kun je voor een paar tientjes honderden kilometers vooruit met de bus (Buquebus, Flechabus, Busbud, COT) of voor honderd euro met het vliegtuig van stad naar stad of land naar land.

TIP: Via Skyscanner vind je de goedkoopste tickets voor vluchten binnen Zuid Amerika. Wij vlogen van Punta del Este in Uruguay naar Puerto Iguazu in Argentinië voor E600,- voor 4 personen, van San Miguel de Tucuman naar Cordoba (allebei in Argentinië) voor E300,- en van Cordoba naar Bariloche (Argentinië) voor E400,-. Wij vlogen steeds met Aerolinas Argentinas, dat is een SkyTeam Partner van KLM Royal Dutch Airlines.
LET OP: Bij binnenlandse vluchten mag je maar 15 kg ruimbagage per persoon inchecken. Hier gingen wij 2 keer dik overheen, maar gelukkig knepen de allerliefste stewardessen een oogje voor ons dicht. (oh, misschien had ik dat niet moeten verklappen…!)

Of je nu over een klein budget beschikt of ruimer bij kas zit; hier in Zuid Amerika kun je voor een paar tientjes per nacht een simpel appartement of cabaña huren of voor honderd euro kun je lekker luxe genieten van mooie hotels of vakantiehuizen.

LET OP: Het verschil in prijs is ENORM tijdens het hoogseizoen. Dat is hier in Zuid Amerika van eind december tot en met eind februari. Vanaf 1 maart beginnen de scholen weer, dus dan worden de prijzen weer wat normaler. 

Wij hebben het allemaal uitgeprobeerd. Keihard cheap en heerlijk luxe. Dat eerste was enorm avontuurlijk en we zijn blij dat we dit ook meegemaakt hebben. Van bij mensen thuis een petitepeuterig kamertje huren via Airbnb tot urenlange busreizen. Best stoer voelde dat allemaal. Maar…. toch voelen we ons een stuk relaxter en prettiger bij het laatste: Stiekem zijn we lekkere luxepoezen. Van de prachtigste resorts met spa en al tot vlotte vluchten om een lange busreis te vermijden. We LOVE(d) it.

Argentinië

Voorbeeld 1: Grace Cayate in Cafayate, Salta, Argentinië

Dit hotel in Cafayate (een allerleukst Argentijns dorpje net onder Salta) was een dream coming true. Het liefste personeel, de bizar gave views, te lekker eten, enorm veel activiteiten in de omgeving én wine farms on your doorstep. Alllll we need!

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je door Argentinië reizen, ga dan zeker naar Cafayate. , dan is Grace Cafayate een enorme aanrader! Grace Hotels heeft meerdere hotels verspreid over de wereld, zoals Grace Santorini op het Griekse eiland Santorini. Zoooooo lekker luxe!

Voorbeeld 2: La Aldea de la Selva Lodge, op de grens van Argentinië en Brazilië

Toen we 1 van de 7 wereldwonderen gingen bezoeken, de Iguazú Falls op de grens van Argentinië en Brazilië, verbleven we in een lodge middenin het regenwoud. Deze lodge heet La Aldea de la Selva en gaf ons een wel heel exotisch gevoel. Genieten was dat!
Extra tip: bezoek de watervallen vanuit Argentinië en Brazilië. Die enorme waterkrachten hebben enorm veel indruk op ons allemaal gemaakt. De views zijn niet in woorden of beeld te bevatten…. Toch hebben we het geprobeerd natuurlijk! Hopelijk begrijp je een beetje wat we bedoelen na het bekijken van deze video.

 

 

Patagonia – (Zuid) Argentinië:

Voorbeeld 3: Sieteflores, Hosteria de Montana in San Martin de los Andes

Voorbeeld 4: Nido del Condor Hotel & Spa in Bariloche

Een zwembad dat half binnen en half buiten is. Een Kids Club waar je kunt knutselen till you drop. Een hotelkamer met een uitzicht waar je U tegen zegt… Bedden die goddelijk slapen. Personeel die excursies en een huurauto voor je regelen in een handomdraai. Een natuurspeeltuin waar de kinderen niet uit weg te krijgen zijn. Oh wat waren onze 4 dagen bij Nido del Condor fijn.

We zijn zelfs een maand later nog een keer terug geweest naar Nido del Condor en hebben toen net zo genoten als de eerste keer. Een waar thuisje voor ons dus!

TIP: Kamer 33 is echt de allermooiste. Vraag hiernaar!

Voorbeeld 5: Hostería Morada del Sol in El Bolsón

Voorbeeld 6: Sendero Lodge in Trevelin

Whiiiehhoooeee! 5 Dagen lang ontbijt, lunch en diner verzorgd krijgen…. KOM.MAAR.DOOR.

 

Chili

Voorbeeld 7: Pilolcura Lodge in Valdivia

Een huisje op een Chileens strand…. ZO te gek! Je betaalt 110 Euro per nacht, maar dan heb je ook wel wat. We zijn niet eens van de locatie weggeweest, omdat we ons zo heerlijk vermaakten op het strand. Zandkastelen bouwen, CrossFit workouts doen, wandelen, plonzen in de hot tub, lachen om de koeien op het strand en smullen van het vlees van de asado (bbq).

 

 

Voorbeeld 8: Lodge las Cascadas in Las Cascadas

Uruguay

Voorbeeld 9: Radisson Victoria Plaza in Montevideo, Uruguay
Middenin de leuke stad Montevideo, een MEGA zwembad, leuke Kids Club en ontbijt mét view. We vonden het dat geld (100 Euro per nacht) wel waard.

 

 

 

 

 

Paraguay

Voorbeeld 10: Factoría Hotel in Asunción

Na een mega shabby hotel in Brazilië waren we toe aan een verwennerij. Ik trakteerde Thaddeus op 7 nachten in 1 van de gaafste hotels waar we ooit zijn geweest. Nog steeds denken we hieraan terug met een dikke vette lach. Wat hebben we hier genoten en wat is de hoofdstad van Paraguay, Asunción, leuk!

 

 

 

 

 


Deze manier van reizen betekent wel dat het geld er wat harder doorheen is gegaan tijdens onze tijd in Zuid Amerika. Wij kiezen nu heel bewust kwaliteit boven kwantiteit. We genieten enorm van alles en van elkaar in de mooiste thuisjes dat we niet willen beknibbelen op accommodatie. Liever korter weg en verblijven op prachtige plekken dan langer weg en ons niet prettig voelen in veel goedkopere smoezelige cabañas met geluids- en stankoverlast.

DUS….

Komen we wat eerder terug naar Nederland! Het wordt 29 maart in plaats van 14 mei. We konden onze vlucht heel gemakkelijk wijzigen op de website van KLM.
Eerst zullen we een weekje met onze familie en vrienden doorbrengen, maar daarna gaan we lekker verder op avontuur. Duitsland staat al op de agenda (Winterberg!), maar ook overnachten op vakantiepark Loonsche Land van de Efteling, een bijzonder tijdelijk thuisje op het ss Rotterdam (dat enorme cruise schip dat tot 2010 nog tussen Nederland en Amerika voer), fietsen op Vlieland, kamperen in Frankrijk en surfen in Portugal staan daar in potlood bij. Oh ja ennnnn 10 dagen Californië in juli. YEAHHH!

Tussendoor zullen we op zoek naar naar een vast(er) thuis om vanaf augustus in te gaan wonen. Mocht je iets ten gehore komen, laat je het ons dan weten? Het liefst in de Zaanstreek, Bollenstreek (Lisse, Sassenheim) of Amstelveen. Dank dank!

Tot gauw en liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: