10 Geweldige Uitjes met Kids bij ietwat minder Geweldig Weer

Minder geweldig weer heeft 1 groot geweldig voordeel: je kunt ongestoord je dagen doorbrengen in de allerleukste indoor-vermaak-paleisjes zonder dat je het zonde vindt om daardoor buiten de zon te moeten missen. Om jou te inspireren hebben wij onze allerfavorietse binnenuitjes op een rij gezet.

(de titel is steeds ook een directe link naar de website)

 

  1. Kinderboekenmuseum Den Haag 

Aangezien het Kinderboekenmuseum pal naast Den Haag CS ligt, leek dit ons een mooie gelegenheid om met de trein te gaan reizen. Dat maakte de dag nóg een stuk leuker dan hij al was.

Het Kinderboekenmuseum is erg leuk voor kids van 1 tot en met 12 jaar. Voor de jongste guppen is er op de begane grond een schattige Kikker belevenis en op de tweede verdieping de interactieve tentoonstelling ‘ABC met de dieren mee’. Kinderen vanaf een jaar of 7 kunnen op de 1e verdieping proberen Papiria te redden. Samen met Pippi Langkous, Kruimeltje, Dolfje Weerwolfje en Minoes ga je gewapend met je fantasie op avontuur.

Adres: Prins Willem Alexanderhof 5 Den Haag
Telefoonnummer: 070-333 96 66

2. Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp 

Echt, een leuker zwembad voor (jonge) kids ga je niet vinden. Er is zoveel te doen en te beleven voor zelfs de allerkleinsten, dat voor ons bijna ieder ander indoor zwembad tegenvalt. Natuurlijk vermaken we ons altijd prima wanneer er iets te spetteren valt, maar we zijn nu eenmaal zwaar verwend met dit toffe waterparadijs in de buurt. En ook mensen die niet zozeer in de buurt wonen rijden graag wat extra kilometers om hier een toptijd te beleven.

Leuk weetje: De entree voor kinderen tot 3 jaar is gratis en iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend is er een leuk lesje in het doelgroepenbad voor baby’s en peuters tot 4 jaar. De les voor de baby’s start om 9.15 uur en afhankelijk van de opkomst volgen daarna de lesjes voor de peuters rond 9.30 en 9.45 uur. Wanneer je er om 9.15 uur bent zit je in ieder geval altijd goed!

Tip: bel even met het SKWA of de lesjes tijdens de vakantie doorgaan.

Adres: Bennebroekerweg 800 Hoofddorp
Telefoonnummer: 023-5541041

img_3973

3. The Little Gym Haarlem 

Oh, wat hebben Jools en haar vriendinnetje Norah genoten tijdens het speciale vakantieprogramma van bij The Little Gym in Haarlem.
Tijdens alle vakanties verzorgen zij dagelijks uitdagende en leuke programma’s voor kinderen in de leeftijd van 3 – 8 jaar. 

Geef je kind op voor een ochtend 9-12 uur, middag 13-16 uur, een hele dag of zelfs een aantal weken tijdens de zomervakantie! Reserveren kan volledig flexibel. De programma’s bieden kinderen een heerlijke uitlaatklep voor hun tomeloze energie. Hindernisbanen, spelletjes, muziek en knutselen zorgen voor voldoende uitdaging en plezier! 

Een vakantie vol avontuur!

Adres: Zijlweg 148A Haarlem
Telefoonnummer om je kindje op te geven: +31(0)23-5767316

4. Yoghurt Barn Haarlem 

En terwijl onze oudste dochters klommen, klauterden, renden en rolden gingen de mama’s en jongste dochters genieten van een wel heel bijzondere high tea. In de eerste plaats bijzonder omdat we onze kids mee hadden en in de tweede plaats omdat het eindelijk eens een keer geen ‘standaard’ high tea assortiment was. Niet dat alle andere high tea’s te min voor ons zijn, dat zéker niet, maar het was wel heel erg leuk om het eens op een heel andere manier te beleven. Een high tea met de allerlekkerste origineelste thee, sap en yoghurtjes aangevuld met andere lekkernijen. Die kleine meiden van ons vermaakten zich top in het speelkeukentje van de Yoghurt Barn. Totdat het eten kwam… De yoghurt, het verse fruit, brood met verse komkommerspread: het ging er allemaal in als zoete koek.

En de zoete koek zelf ook.

Adres: Kruisstraat 15 Haarlem
Telefoonnummer: 023 202 0180

 

5. Van Zantenhal – Indoor KinderPretpark

Kinderen én wannabe kinderen van 1 tot en met 50 jaar kunnen tijdens alle vakanties LOS in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep. Op woensdag en vrijdag is het enorme indoor pretpark geopend voor vele uren spring-, dans-, klim-, rol-, glij-, gooi- en valplezier. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte waar ze niet bang hoeven te zijn dat ze omvergelopen of -gesprongen worden door oudere kinderen. De grote boeven kunnen hun hart ophalen op en in de vele opblaastoestellen die de Van Zantenhal tijdens de vakanties rijk is.

Tip: Ga naar de website van de Van Zantenhal voor recente openingstijden.

Adres: IJweg 1415 Nieuw Vennep

6. Langs Berg en Dal – Meer Dan Pannenkoeken!

Al jaren komen wij graag voor een koffietje, pannenkoek of andere lekkernij Langs Berg en Dal in Noordwijk(erhout). Wat wij vooral ontzettend fijn vinden aan deze favoriete plek is dat kinderen zich daar zo goed kunnen vermaken en je zelf daardoor ook een soort van normaal kunt praten, eten en drinken.

In welk restaurant vind je nou een ballenbak én een mini-bios??? Hier dus!

Bij Langs Berg en Dal kun je ook genieten van een High Tea terwijl je kids lekker spelen. Dikke LIKE!

—> vergeet niet te reserveren voor je High Tea….

En wanneer het ook maar een beetje droog is gaan wij altijd graag voor een heerlijke wandeling in de ‘achtertuin’ van Langs Berg en Dal, namelijk de prachtige duinen, het bos en het strand van Langevelderslag. Laarsjes aan en gaan!

Adres: Langevelderlaan 22 Noordwijk
Telefoonnummer: 0252372474

Tip: Check ook Venneper Lodge in Nieuw Vennep. Net iets anders, maar net zo lekker en leuk!

Tip 2: Check ook Het TussenStation in Lisse. Geen speelgedeelte, maar wel SMULLEN!

 

7. Drovers Dog Old South Amsterdam

Dammmnnnnn die BIETburger is zoooooo lekker. En de Rocky Road…. Niet.Te.Doen. Ook zo fijn is de speelhoek waar de kids lekker kunnen spelen, kleuren, lezen of voorbijkomende trams bewonderen. We LOVE Drovers Dog!

Adres: Heemstedestraat 25 Amsterdam
Telefoonnummer:  0206692233

8. Wijs West Amsterdam

Een absolute Place To Be met Kids in Amsterdam. Wijs West is een perfecte combi van een winkel met kleding, speelgoed en andere hebbedingen voor kids, een ontbijt- en lunchroom, kinderyogastudio én speelparadijs. What Else Does A Mama Need?

Kijk op de website van WijsWest voor hun openingstijden en weekprogramma.

Ohhhhh de kinderyoga: Te schattig. En ohhhh die koffie: Te lekker! En shhhhhh die ijsjes van IJSmanschap: TE heerlijk. En ohhhh alles in de shop: Te leuk = Hebben. Hebben. Hebben. (heb mij al 2 keer zwaar misdragen qua aankopen…)

Adres: Bilderdijkstraat 62 Amsterdam
Telefoonnummer: 0203703372

9. Brasserie Park Leiderdorp

Gelegen in park de Houtkamp en naast de kinderboerderij (mocht het een soort van droog zijn), staat een prachtig pand waar The Sky The Limit Is. Of je nu een terrasje wilt pakken (mocht het een soort van droog zijn), wilt ontbijten, lunchen of dineren, een borrel drinken aan de bar of lekker loungen met heerlijke happen en wijnen. Ennnnn de kids kunnen zich heerlijk vermaken in de speelhoek. Tijdens de weekenden en feestdagen wordt er zelfs georganiseerd geknutseld.

Oh en je kunt er ook trouwen. Dus mocht je morgen niets te doen hebben…?!

Adres: Van Diepeningenlaan 2 Leiderdorp
Telefoonnummer: 071 5891288

 

10 Lievelingetjes in Lisse! 

Jools & Pippa zouden iedere dag wel naar Lievelingetjes kunnen gaan. Hun Happy Place to Be. En terwijl de kinderen fijn spelen heb jij je ogen en handen en mond vrij om koffie en/of thee te drinken, tosti’s en/of taartjes te eten, te kletsen met mensen zonder luier én om te shoppen. Lievelingetjes heeft een ontzettende originele collectie speelgoed, boeken, knutselspullen, kinderkamersecoraties, rugtassen, knuffels, spelletjes en 1001 andere geweldige hebbedingen. Cadeautjes kopen wij áltijd hier!

Adres: Koninginneweg 4, Lisse

Telefoonnummer: +31 (0)252 – 74 55 64

Tip: Lievelingetjes heeft ook een webshop!

 

 

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Hierover wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam The Flying Dutch Family.

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

img_4118

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘10 Geweldige Uitjes met Kids bij ietwat minder Geweldig Weer

  1. Hi, wat een super leuk artikel!
    Als we weer eens in jullie region op vakantie komen dan gaan we zeker eens een kijkje nemen naar een van je uitjes.
    Bedankt voor je tips!!

    Groetjes Mama Joon

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: