Mensen. Zeur toch eens niet zo over het weer!

Ja echt. Ik ga een potje zeuren over zeuren. Normaal gesproken is zeuren totaal niet mijn ding, maar ik ben het gewoon even helemaal zat. Zat dat 9 van de 10 Hollanders dagelijks enorm veel van hun tijd bezig zijn met het weer. Mocht je meteoroloog zijn, voel je dan niet aangesproken. Blijf jij vooral iedere dag met het weer bezig zijn. Goed bezig, zeg ik. Dit artikel gaat namelijk over alle mensen die hun humeur laten bepalen door de hoeveelheid regeldruppels, windkracht en tegenvallende temperatuur. Al zeurend over alle zeurders vraag ik mij af: WAAROM?????

Waarom moet vrijwel iedere start van een gesprek gaan over het weer? Waarom vinden we kou zo vervelend? Waarom worden we van donkere tijden depressief? Waarom maken regendruppels mensen chagrijnig?

Mensen. HOU OP. 

Het heeft nul komma nul zin. Van klagen over het weer gaat echt niet opeens die gewilde zon wel schijnen.

JIJ hebt GEEN controle over het weer. 

JIJ hebt WEL controle over hoe je over het weer denkt en voelt. 

wherever-you-go-no-matter-what-the-weather-always-bring-your-own-sunshine-45

BONUSPUNTEN (wanneer je ervoor kiest geen negatieve gedachten te hebben over het weer):

  • Je leven wordt een stuk stabieler –> meer rust in je hoofd
  • Het geeft je tijd en ruimte in je hoofd voor dingen die echt belangrijk zijn
  • Mensen vinden het fijn om jou om zich heen te hebben. 
  • Wanneer je zelf veel positiever in het leven staat, werkt dat aanstekelijk: je creëert een positieve community om je heen. 

Hoe klinkt jou dit in de oren? Ben jij iemand die zijn of haar humeur laat beïnvloeden door het weer? Zou je dit graag anders willen?

Dat kun jij! Als je maar wilt.

Oh en tips gevraagd: Hoe reageer jij op mensen die klagen over het weer? Daar ben ik namelijk ZO slecht in. Ik sta of met m’n mond vol tanden en ogen wijd opengesperd óf kom met een bitchy opmerking. Oeps en HELP!

Nu we na Zuid Afrika en Zuid Amerika terug in Nederland zijn krijgen we bijvoorbeeld dagelijks deze opmerkingen: “Je zult het wel koud hebben!” “Dat zal wel tegenvallen het weer hier!” “Wennen hé, voor jullie nu met die grijze luchten.”

Vertel me: Hoe zou mijn keurige reactie hierop moeten zijn?

 

liefs,

Annette

69ee8b2eb540ade454a3801cb818e89f

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Op dit moment doen ze een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantie, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_3911

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “Mensen. Zeur toch eens niet zo over het weer!

  1. Je kan eens meedoen, tot in extremis toe…. Hartstochtelijk beginnen huilen en al sniffend en snuffend : ‘jaaaaaah snuf…ik heb het kouhouhoud…snif. het is allemaal zo…. Zo nat weet je. Mijn vingers werken niet mee, mijn tenen krullen om en mijn haar ligt zo plaaaaaahaaaaaat….. snik snik snotter… Eens kijken of de anderen dan weten hoe ze hierop kunnen reageren, en heb je toch FF Fun gehad! Maar zeg nu eens eerlijk… Je hebt het vast koud hè 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: