Hartverwarmend overnachten op het ss Rotterdam

De ingrediënten voor een te gek vakantieverblijf? Wij kunnen je daar inmiddels álles over vertellen! Na 10 maanden op 77 verschillende plekken in 10 verschillende landen te hebben gelogeerd, weten wij precies wat er nodig is om een dikke vette smile op het gezicht van reizigers te toveren. Zo’n smile die zelfs jaren later weer tevoorschijn komt wanneer de herinnering aan deze trip wordt opgehaald. Want: het gevoel dat je toen hebt gekregen is in je hart gekropen en is here to stay. 

Wij hebben het geluk gehad dat we al in heel wat te gekke hotels, appartementen, b&b’s, cabañas, posadas, lodges, guesthouses en rest camps hebben mogen verblijven. Van de 77 ‘thuisjes’ zijn er slechts een stuk of 4 echt tegengevallen. Op alle andere locaties voelden we ons heerlijk en wanneer we eraan terugdenken verschijnt die smile waar ik al eerder over schreef. Maar….. er waren een aantal home away from homes die alle verwachtingen overtroffen en de middenmoters met de staart tussen de benen af lieten druipen. Voor één van die geweldige TOPhotels waar ons hartje sneller van is gaan kloppen hoef je helemaal niet ontzettend ver te reizen. Deze favoriet ligt (letterlijk) in ons eigen prachtige land en is genaamd ‘het ss Rotterdam‘.

Om je geheugen op te frissen óf zelfs om compleet nieuwe informatie te verschaffen:
Het ss Rotterdam werd in 1958 gebouwd en begon in 1959 met haar eerste overtocht tussen Rotterdam en New York. Later kwamen daar ook cruises bij naar verre exotische oorden. Op 4 augustus 2008 is La Grande Dame onder enorm veel belangstelling de haven van Rotterdam binnengebracht en kreeg ze een prachtige vaste plaats op Katendrecht. Op 12 juni 2013 is het ss Rotterdam officieel overgedragen aan WestCord Hotels, een Nederlands familiebedrijf met 14 mooie hotels in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leeuwarden, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Met veel trots heeft WestCord Hotels het ss Rotterdam als nieuwe 14e parel toegevoegd aan de WestCord-keten. 

HAL-Old-Ships-Rotterdam-V-Arr-New-York-Sep-11-59

Als enorme fan van schepen én mooie verhalen uit het verleden keek ik al maanden uit naar ons verblijf op dit prachtige schip. Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk, want ook de rest van het gezin had er heel veel zin in. Het ss Rotterdam kwam dagelijks voor in gesprekken terwijl we nog heerlijk genoten van de reis door Zuid Amerika. Een ieder met wie we een gesprek voerde kreeg van Jools en Pippa te horen dat wij binnenkort op een heeeeel groot en oud schip gingen slapen.

IMG_5001

Je kunt je voorstellen dat toen het EINDELIJK zover was, de vlinders in onze buiken salto’s maakten. Het moment dat je met de auto dichterbij komt en dan voor het eerst een glimp opvangt van het ss Rotterdam….. Dat is wanneer de liefde écht begint. En des te dichterbij je komt, des te GROOTser alles wordt. Die liefde én vooral ook het schip.

Ontvangen worden door ‘echte’ kapiteins maakte de entree magisch. Door meneer Ruud werden we allerliefst aan boord begeleid richting de receptie. Je voelt je al gelijk deel van een familie en daardoor helemaal welkom. Dit is volgens ons één van de ingrediënten van een meer dan goed verblijf. Het personeel van het ss Rotterdam heeft deze kunst perfect in de vingers. Er is zelfs een speciale Kids Check-in waardoor de meisjes zich heel groot en serieus genomen voelden. Schattig en stoer tegelijk!

IMG_5285

Op onze hut waren we ook op slag tot over de oren. Het oog voor detail in de inrichting en de verrassende ruimte gaf de verliefdheid nog meer kracht.

Jools & Pippa waren de PlayMobil Room naast de Captain’s Lounge niet uit te krijgen. Een walhalla voor ieder kind! (en voor ons als vader en moeder, want wij vonden het óók te gek om mee te spelen….!)

IMG_3111

Ok. Genoeg gekletst. Tijd voor bewegende beelden!

Hopelijk begrijp je door deze video nog iets beter waarom wij zo ontzettend genoten hebben van ons verblijf op het ss Rotterdam. Én begrijp je waarom we het aan jou willen aanraden. Of je nu zin hebt in een romantisch uitje (dineren in de Club Room!) inclusief overnachting, een familievakantie(tje), een High Tea met vriendinnen, een rondleiding (voor alle leeftijden), je op te laten sluiten in een Escape Room óf op zoek bent naar een bijzondere plek om te vergaderen, een congres te houden, kinderfeestje te vieren, te trouwen…. Het ss Rotterdam is THE PLACE TO BE. Ennnn to stay!

EXTRA TIPS voor aan wal (we kregen de meiden er met moeite vanaf….):

  • Laat de Watertaxi je vanaf het ss Rotterdam naar Leuvehaven brengen. Bij de receptie kun je een ticket kopen. Je loopt vanaf hier zo het hart van de stad in. Een aanrader: het Maritiem Museum. Op ontdekkingstocht gaan met Professor Plons was een geweldig avontuur!
    Het museum heeft naast het speciale gedeelte voor jonge fans ook een bijzondere collectie tentoongesteld voor het oudere publiek. Maar dit is ook weer fijn om te bewonderen met de guppies. Jools & Pippa waren erg onder de indruk van de miniatuurschepen en het gedeelte waar je van alles kunt leren over cruiseschepen.

    IMG_3396

  •  De Fenix Food Factory is een lust voor het oog en de mond. Een heerlijke plek om een dagdeel door te brengen én op loopafstand van het schip in de wijk Katendrecht.

  • Om nog even door te gaan met aanraders op het gebied van eten: De Markthal was ZO tof! Het is jammer dat je buik op een gegeven moment toch echt te vol zit, want er is een enorm aanbod aan heerlijke hapjes en drankjes. En naar dat prachtige plafond konden we wel uren blijven staren. Prachtig!

    IMG_5322

  • Wanneer we nog wat meer tijd hadden gehad, waren we zeker ook een bezoekje gaan brengen aan de Euromast (Parquit in het Park), Diergaarde Blijdorp, Speeldernis, Kunsthal, Hofbogen, Aqua Asia Club, Het Kralingse Bos (De Tuin van de Vier Windstreken), Little V, Villa Zebra, ’t Noorden, Man met Bril, Ontdekhoek, Uit Je Eigen Stad, Hotel New York, Plaswijckpark, Nhow, Waalhaven, Koekela Bakery en Juffrouw van Zanten.

Deze tips hebben we niet zelf bedacht, maar gekregen van allemaal Rotterdam Moms & Fans via Instagram. Bedankt daarvoor, echt super lief van jullie om ons te voorzien van adviezen. Wordt echt gewaardeerd! We moeten gewoon nog een keer teruggaan om alle andere hotspots te bezoeken waar we nu niet genoeg tijd voor hadden.

Dus….

We’ll be back, (ss) Rotterdam!!!

Liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Op dit moment doen ze een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantie, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Screen Shot 2018-03-10 at 23.45.58

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: