Nog 1 dag in Buenos Aires en dan… Rondje Nederland!!!

Laatst vroegen opa Frank en oma Monique via FaceTime aan Pippa: “Waar zijn jullie nu?” Pippa hoefde geen seconde na te denken over een antwoord: “Hier!” Dit kleine woordje bracht ons allemaal aan het lachen, maar zette ons tegelijkertijd aan het denken. Dit kleine woordje is eigenlijk heel groot. Dit kleine woordje is precies zoals wij leven. We leven iedere dag volledig in het hier en nu! Natuurlijk maken we ook heus wel wat plannen voor de toekomst, maar ‘daar’ zijn we niet al te veel mee bezig. Misschien is dit wel het perfecte recept voor keihard genieten? Hier kijken, hier luisteren, hier lachen, hier ademen, hier kussen, hier spelen, hier dansen en hier knuffelen. We maken ons geen zorgen over de dag van morgen. 

Bedankt lieve Pippa, voor jouw wijze woord!

We genieten voor nu nog even heerlijk hier in Buenos Aires:

Om terug te komen op de plannen voor de toekomst…. Die zijn er dus wel! We zijn eigenlijk niet zo van het vooraf vastleggen (dat hebben we de afgelopen 9,5 maand amper gedaan), maar sommige dingen moeten gewoon afgesproken worden. Ennnn het zijn niet zomaar wat random afspraakjes die we hebben. Ze zijn zelfs TE GEK!

Want……..

…….welk land mag niet ontbreken om ontdekt te worden tijdens onze reis…..?

Nederland natuurlijk!

Na 9,5 maand in allerlei andere landen te hebben geleefd, vinden we het heel erg gaaf dat we zeer binnenkort op avontuur zullen gaan in ons eigen prachtige land. We gaan alle belevenissen uitgebreid delen met jullie via Instagram @theflyingdutchfamily, blog.klm.com en MOMspiration.nl. Regelmatig nemen we de Instagram accounts van het park/de boot waar we verblijven over en kun je zo nog meer meegenieten en inspiratie opdoen voor tripjes dichtbij huis.

We reizen dus lekker door!

De maand april staat bomvol fantastische activiteiten en overnachtingen (van thuisje naar thuisje) waar we enorm veel zin in hebben en regelmatig gezellig over kletsen.

Hoe het programma eruit zal zien?

29 maart: aankomst om 10.05 uur op Schiphol, lunchen in Sassenheim en dineren in Wormer

29 maart – 3 april: Pippa en Pasen vieren in Wormer en Sassenheim

3 april – 7 april: Kapiteintje spelen op het ss Rotterdam! We kunnen niet wachten tot we aan boord verwelkomd worden en 4 nachten in een kajuit mogen slapen. Er is zoveel te zien en beleven op dit enorme schip, daar gaan we ons vast heel goed vermaken. Pippa gaat hier ook samen met haar 3 neefjes haar ‘Neefjesfeestje’ (=kinderfeestje vieren). We gaan dan taart eten, een speurtocht over het schip doen, spelen in de PlayMobil Room en patatjes happen in het kindvriendelijke Lido Restaurant.
EXTRA GEWELDIGE INFO: Thaddeus en ik zullen op 5 april de meiden eerst laten avondeten en wanneer zij liggen te slapen zetten we een babyfoon aan en gaan we romantisch dineren in de Club Room.

7 april – 9 april: De Wereld vol Wonderen van de Efteling bezoeken en overnachten in vakantiepark Het Loonsche Land. (Pippa hoopt niet dat de Boze Wolf ’s nachts bij ons op bezoek komt…. Op zondag 8 april nemen we Thaddeus zijn oma een dagje mee de Efteling in. Zij woont hier vlakbij in de buurt, maar is al jaren niet meer geweest. Zo leuk om samen met haar op avontuur te gaan!
We zijn op de website van de Efteling al steeds aan het kijken in welke attracties Jools & Pippa mogen. Jools is op dit moment 1 meter en 9 centimeter en is nu heeeeel veel groente aan het eten om Joris en de Draak in te mogen. Daar moet je namelijk 1 meter en 10 centimeter voor zijn…. Zal ze op tijd gegroeid zijn??

Screen Shot 2018-03-27 at 10.08.54

9 april – 16 april: Een uitstapje naar de buren –> Winterberg/Niedersfelt in Deutschland! Hier zijn we al heel, heel vaak geweest, maar iedere keer ontdekken we weer nieuwe plekjes waar we als een malle kunnen genieten van de natuur en elkaar. Onze favoriete plekken: Der Goldener Pfad op de Hochheide in Niedersfelt ennnn voor wat me-time de Spa van Hotel der Brabander in Winterberg.

16 april – 20 april: Spelen, spetteren en zwemmen tot we erbij neervallen bij Recreatiepark Terspegelt in Eersel. En dan iedere nacht heerlijk dromen + nieuwe energie opdoen in onze OutbackLodge Comfort…. De WaterLodge had ook te gek geweest, maar daar zijn onze kinderen nog te jong voor.
TIP: Je kunt bij Terspegelt niet alleen overnachten in huuraccommodaties, maar zelfs ook kamperen. Of ‘gewoon’ een dagje komen spelen!

20 april – 27 april: Heeeeeel dicht bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen overnachten doen we bij CenterParcs Sandur in Emmen. En natuurlijk gaan we ook een bezoek brengen aan de nieuwste en gaafste dierentuin van Nederland. Hier kun je binnen 1 dag een wereldreis maken. Daar hebben wij wel oren naar! Eens kijken welke dieren we allemaal herkennen die we in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Uruguay, Paraguay, Brazilië, Chili en Argentinië hebben gezien…..

Houd MOMspiration.nl, Instagram (@theflyingdutchfamily, @ssrotterdamofficial, @efteling, @terspegelt, @wildlands_emmen en @centerparcsnld) en blog.klm.com de komende tijd in de gaten om zo met ons mee op avontuur te gaan. Of kom gezellig ‘in het eggie’ langs!

 

Tot gauw lieve allemaal!

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, boot en camper. Met z’n viertjes proberen ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april doen ze een ‘Rondje Nederland waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_3317

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: