Een nieuw Efteling Sprookje: ‘De moeder die geen foto’s wilde maken’

Er was eens een gezin van 4 personen, bestaande uit een vader, een moeder en hun 2 dochters. Samen reisden zij de wereld over en beleefden de geweldigste avonturen. Op een dag besloten zij om op avontuur te gaan in het land waar zij allen geboren waren en zo lief hadden. Dit land heette Nederland. 

Er werden plannen gemaakt om allerlei interessante plekken te bezoeken, waaronder ’s lands bekendste attractiepark: de Efteling in Kaatsheuvel. Het gezin was er al eens eerder geweest, maar wilde hun grote wens om hier ook te overnachten dolgraag uit laten komen. Er werd een huisje in Efteling Loonsche Land geboekt en zo geschiedde….

Al weken van tevoren werd er dagelijks vrolijk gekletst over alle aanstaande Efteling Avonturen. Iedere dag vroegen de dochters aan hun ouders of ze gemeten konden worden, zodat ze op de website van de Efteling konden bekijken in welke attracties ze zouden mogen. De oudste dochter (haar naam was Jools) was 1.09m en at iedere dag haar buikje vol aan groenten om in ieder geval 1 centimeter te groeien. Wanneer ze 1.10m was, mocht ze namelijk in de houten achtbaan ‘Joris en de Draak’. Zusje Pippa verheugde zich het meest op de Piraña. Het was nog spannend of ze op schoot zou moeten of dat ze in de tussentijd 2 centimeter zou groeien en helemaal alleen op een stoeltje plaats zou mogen nemen.

Op een zonnige dag in april was het dan eindelijk zover. Nadat het gezin ingecheckt had bij Efteling Loonsche Land en hoteldebotel verliefd was geworden op hun huisje aan de rand van het bos (zonder boze wolven), werd er flink gespeeld in en boven de kinderboerderij en de uitdagende balken en wiebelbruggen over het water. Hierdoor vielen ze allen als roosjes in slaap en droomden alvast over wat er de volgende dag op hen stond te wachten aan de andere kant van het hek: want daar was ‘hun’ Efteling.

IMG_5368

Met een stralend gezicht vol opwinding werd het gezin wakker. Een aangename verrassing stond voor de deur: Pardoes had een uitgebreid ontbijt bezorgd! Jools en Pippa vonden het jammer dat ze hem niet even gezien hadden, maar genoten als 2 kleine biggetjes van de yoghurt met fruit, croissants en verse jus d’orange én het gezelschap van overgrootoma Corry. Zij ging het gezin een dagje vergezellen en kon de mooiste verhalen vertellen over hoe de Efteling er héél, héél vroeger uitzag. Zij kwam er toen al als jong meisje.

Een perfecte start voor een dag in de Wereld vol Wonderen. 

Maar eerst….. Eerst had hun moeder een andere bijzondere verrassing. Zij vroeg de meisjes wat zij ervan zouden vinden wanneer ze 2 hele dagen in de Efteling geen of in ieder geval bijna geen foto’s en filmpjes zou maken wanneer ze de poorten van de Efteling waren binnen getreden. Jools en Pippa werden nog enthousiaster dan ze al waren, zeker toen de uitleg van moeder kwam: Op deze wijze kon ze nóg beter naar haar dochters kijken en van ze genieten.

Een uurtje later had Jools een kanttekening bij dit idee: “Maar mama, dan kunnen we niet aan onze ooms en tantes en neefjes en opa’s en oma’s en vrienden laten zien hoe leuk we het hebben gehad. We kunnen het natuurlijk wel vertellen aan ze, maar ik wil óók een paar foto’s laten zien. Mama, wat dacht je van 6 foto’s?”

Moeder vond dit een uiterst strak plan.

Het gezin beleefde 2 méér dan geweldige dagen. Ze genoten méér dan ooit van elkaar. Er was geen afleiding. Er werd gelachen, gehuild, gerend, gestruikeld, geknuffeld en gebotst. Er werd de hele dag naar elkaar gekeken, naar elkaar geluisterd en van elkaar gehouden.

Zonder al die elektronische apparatuur was hun liefde zo intens en zo puur.

En ze leefden nog lang…….

…. en heel, heel gelukkig! 

PS: Sommige sprookjes bestáán. Zoals bijvoorbeeld deze! 

Maarrrrrrr: ik zou ik niet zijn wanneer er toch nog wat bewegende beelden aan deze tekst worden toegevoegd. Met minimaal beeldmateriaal van onze tijd in de Efteling en Efteling Loonsche Land heb ik iets anders voor jullie in petto. Of eigenlijk WE, want Jools en Pippa hebben het meeste werk verricht. Als ware Quiz Masters omschrijven zij 7 EftelDingen die jullie moeten raden.

Je antwoorden kun je geven in een reactie onder de posts over dit blog op MOMspiration’s Facebook of @theflyingdutchfamily’s Instagram.

Onder diegenen die de meeste Raad Maartjes goed geraden hebben verloten wij op maandag 23 april 4 entreetickets voor de Efteling.

Ready, Steady, GO!

 

 

Succes hè!  😉

liefs,

Annette

+ co-piloten/praatjesmakers Jools & Pippa

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Op dit moment doen ze een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

2 reacties op ‘Een nieuw Efteling Sprookje: ‘De moeder die geen foto’s wilde maken’

 1. Wat leuk en lief de stemmetjes van de meisjes! Kan echt niet achterblijven hoor…. ik hou van spelletjes 🤗
  En wat mooi dat je echt zo van ze hebt kunnen genieten. I love the Efteling. Maar nog mooier om het door de ogen van onze kids te zien. Zo puur!

  1. Carnval Festival
  2. Pandadroom
  3. Sprookjesbos: Hans en Grietje
  4. Fatamorgana
  5. Halve maan (vliegend schip)
  6. Land van Laaf
  7. Pagode

  Like

 2. Wish me luck!

  1 carnaval festival
  2 panda droom
  3 sprookjesdroom show
  4 fata morgana
  5 halve maen
  6 mono rail
  7 pagode

  Succes met alles verder!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: