Waarom de hoogzwangere Anna Marie jouw grappen helemaal zat is….

Nou ja, bij ‘jouw grappen’ bedoel ik natuurlijk niet de grappen van jij die dit nu leest. Tenzij jij zo iemand bent die de opmerkingen uit onderstaande tekst van Anna Marie uit je mond hebt laten komen. Maar daar gaan we niet vanuit. MOMspiration’s lezeressen begrijpen namelijk maar al te goed dat wij moms elkaar moeten steunen in plaats van neerhalen. In dit geval gaat het neerhalen misschien (hopelijk) onbedoeld, maar toch. Het zou zo fijn zijn wanneer mensen beter nadenken over hoe hun opmerking of grap op een ander -en in dit geval hoogzwangere vrouw- overkomt. 

Hier is het verhaal (inclusief oproep) van Anna Marie:


Ja. Ik ben heel erg zwanger. En heb een enorme buik. En dat is niet het enige wat enorm is. De pijn aan m’n bekken en rug ook. Het slaapgebrek ook. Het maagzuur ook. De hoeveelheden vocht die ik vasthoud ook. De RSI ook. De onzekerheid over mijn constant veranderende lichaam ook.
Het is vast allemaal grappig bedoeld, de opmerkingen dat ik waggel, of ik niet zeker weet of het er twee zijn, of ik toevallig ook eet voor twee of gewoon ronduit; ‘zo jij bent groot’. Maar het raakt me allemaal net even harder vanwege bovenstaande redenen. En het is niet leuk meer. Ik krijg er tranen van in mijn ogen en voel me nog onzekerder. Dit gebeurt met mijn lichaam en ik kan er niks aan doen.
Ik ben trots dat ik een babyzusje voor James aan het bouwen ben. Laat me alsjeblieft in mijn waarde. Zeg dat je me mooi vindt, zeg dat je respect hebt. Maar maak me geen mikpunt van slechte, afgezaagde grappen meer. 

En onthoud dit alsjeblieft volgende keer als je een ‘leuke’ opmerking over een zwangere vrouw wil maken.


 

liefs namens de prachtige Anna Marie,

Annette

PS: Anna Marie is te volgen op Instagram onder de naam @ennievv


Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Op dit moment doen ze een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterPark Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_3317

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: