Wat ik geleerd heb van helemaal alleen (zonder kids & man) op vakantie gaan…

Een jaar geleden kwam ik thuis van mijn vakantie (zonder boyfriend en kids!) in Eliza was here’s Bloggershuis in Cyprus. Gelijk werd er natuurlijk vanuit allerlei hoeken gevraagd hoe het was. Om toen te antwoorden met: “Het was echt heel leuk!” dekte bij lange na niet de lading. Het stoere, sterke, trotse, genietende, living-in the-moment-achtige, warme en dicht-bij-mezelf-zijnde gevoel wat overheerste is eigenlijk ook lastig uit te leggen. Misschien dat dit filmpje helpt om je een idee te geven bij hoe 4 dagen extraordinary Mama Me-Time voor mij voelde?! 

Ennn omdat ik toen dus idioot veel tijd voor mezelf had, werd ik keihard geconfronteerd met m’n eigen hoofd en lijf. Dat is best heftig wanneer je normaal gesproken 23/7 voor anderen aan het zorgen bent en hierdoor jezelf een beetje vergeten bent. In mijn geval stond ‘heftig’ tijdens deze vakantie gelijk aan een explosie van positiviteit. Wat heb ik het fijn gehad in Cyprus met m’n eendje (Pippa-Taal)! Zal even op een rijtje zetten waarom:

TAKE AWAYS: 


Wat heb ik geleerd?
1 >>>> In het moment leven en hiervan genieten <<<<

Wanneer je kids hebt en zo af en toe eens een keer 1 uur voor jezelf hebt, dan voelt dit al als 1 jaar. Moet je nagaan hoe dat is wanneer het 4 dagen voor jezelf zijn… Voor zo’n lange tijd zelf bepalen wat je wilt doen was een overweldigend gevoel wat gelijk stond aan intens geluk. Iedere seconde werd opgezogen in iedere vezel van mijn lijf. Living in the moment ging helemaal vanzelf, waardoor het groots genieten was!

 

 

 

 

Sea Caves (Tussen Ayia Napa & Cape Greco) < – > Green Bay (bij Konnoi Beach)

Wat heb ik geleerd?
2 >> Eliza was here is een NOG TOFFERE reisorganisatie dan ik al dacht!!! <<

Wanneer ik als blogger samen’werk’ (het is niet echt werken, want MOMspiration.nl doet alleen aan eerlijke ruilhandel) met een bedrijf is het voor mij altijd van essentieel belang dat ik voor de volle 100% achter het product of de dienst sta. Dat ik zie hoe dit product of deze dienst andere moeders kan helpen om blijer, gemakkelijker en/of efficiënter in het leven te staan.
Om de boodschap van het bevriende bedrijf -tijdens het schrijven van een blog- goed uit te kunnen dragen vind ik het heel belangrijk dat ik deze boodschap goed begrijp. Anders word het een nep en commercieel verhaal wat totaal niet bij MOMspiration (en mijzelf) past. 
Dat is op zich niets nieuws, want precies dit is -al sinds de start van MOMspiration.nl 2 jaar geleden- onze visie op samenwerkingen. Waar wij nooit vanaf wijken.
Wel nieuw is de kennis van het merk Eliza was here. Na zoveel tijd doorgebracht te hebben met Eliza zelf, heb ik nog meer het gevoel haar echt te kennen en haar te begrijpen. Want wie kan beter over Eliza was here vertellen dan zij zelf? Hierdoor weet ik nog beter hoe goed wij bij elkaar passen. De passie om mensen blij te maken en authenticiteit zijn wat mij betreft onze belangrijkste gemeenschappelijke delers.

 

 

 

 

 

Wat heb ik geleerd?
3 >> Dat ik mentaal een sterke vrouw ben op mezelf kan vertrouwen <<

Wanneer je in je eentje op een Road Trip gaat, dan moet je dus ook in je eentje de weg zien te vinden. Enzo. Hierbij daagde ik mezelf nog meer uit door geen elektronische navigatie te gebruiken, maar old skool voor de landkaart te gaan die Eliza voor mij klaar had gelegd in mijn appartement. Hierdoor vráág je eigenlijk om spanning en sensatie, want natúúrlijk beland je onbedoeld op onverwachte plaatsen. En dat is precies wat Eliza kenmerkt: waar iedereen linksaf slaat, gaat Eliza rechts. Of andersom. Door relaxed te blijven en te genieten van het proces, was de Road Trip an sich het mooiste avontuur. Eliza’s Playlist (speciaal voor mij gemaakt!) op volume 100 en gaaaaan met die voiture.
En de plekken waar ik dan bedoeld en onbedoeld terechtkwam + de locals die mij spontaan uitnodigden om te komen eten en drinken waren de kers op de taart.
De positieve energie die ik overhield aan de 21 Dagen Zonder Te Klagen Challenge is nog steeds van kracht en merk dat ik nog steeds (zo goed als) niet klaag en scheld. Heerlijk!

 

 

 

 

Wat heb ik geleerd? 
4 >> Vergelijk jezelf nooit met een ander en blijf dicht bij jezelf. Punt. <<

  • In het Bloggershuis (Eveleos Country House in Tochni) hadden alle bloggers 2 dingen gemeen. Namelijk: dat we bloggers zijn én volgens het marketing team goed matchen met Eliza was here. Daar hielden de overeenkomsten wel mee op. We bloggen namelijk allemaal over andere dingen en op een andere manier. Super interessant en tof die verschillen, maar op de een of andere manier begon ik opeens mezelf met al die superhippe, snelle, succesvolle en krachtige meiden te vergelijken. Dat ik dacht:
    “Wát zien zij er GUH-WEL-DIG uit. Wat moet ík dan in vredesnaam aantrekken om er ook een soort van hip uit te zien?? OMG, ik heb alleen comfy Birkenstocks die eigenlijk van m’n moeder zijn. En niet gelakte lelijke teennagels. Ik heb ook al in geen eeuwen meer voor mezelf geshopt!”/ “Damn, HOEzo kunnen zij zo goed poseren voor de camera?” /”HOEveel volgers hebben zij op Instagram?”/ “Zullen zij mij wel leuk/cool/grappig/aardig/gezellig/mooi vinden?” 
    Maar. THANK GOODNESS. Gelukkig kwam al HEEL snel die enorme pets in het gezicht ván mezelf en vóór mezelf:

DE GRAAF. ZI-RIE-JEUS. Doe ’s efkes helemaal normaal. Ben je nie goe bij de kop ofzow????

Alhoewel ik heus en echt en zekers echt wel weet dat vergelijken onzin is, nergens op slaat, niets opschiet, dat we allemaal uniek zijn en al dat soort dingen, deed ik het opeens wel! WHY??? Was echt in shock dat ik mij zo uit het veld liet slaan. Als een malle heb ik mezelf weer bij elkaar geraapt door dus gewoon weer normaal te doen, want ik weet heus wel hoe dat moet:
– Mezelf recht in de spiegel aankijken en zien + zeggen wat een tof mens ik ben. (haha ja écht!)
– Alleen energie en tijd stoppen in mensen die dat ook in mij doen. 
– Opnoemen wat ik allemaal heb en waar ik dankbaar voor ben. 

Het leek wel weer de Middelbare School Tijd all over. Maar dan anders….! Je best doen om ergens bij te horen? STOP! Idioot toch dat ik dat opeens wilde gaan doen?? Maar juist extra sterk en fijn om daarna te realiseren dat het gelukkig maar van korte duur was. Én dat ik er daarna om kon lachen. Want ik probeerde dus ook ‘zo’ te poseren.
Check eerst de Insta posts van de pro’s:

 

 

 

 

En dan wat random pogingen van mij:

 

 

 

 

Om te gieren! Ik voelde me tijdens het maken van deze foto’s ook zó zwaar ongemakkelijk. Doe mij maar de zelfontspanner tijdens het sporten en dan vooral wanneer niemand meekijkt. Of gewoon een gezellige familie/vriendinnenfoto waarbij het totaal niet boeit wat je draagt en hoe het hangt en of the look klopt.
De allerslechtste wannabe fashionista in de geschiedenis.

DUS.

Dit is toch meer ‘mijn ding’. Spontaan en lekker sweaty sporty spice! Deze schoenmaker blijft bij haar leest.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lijkt mij een mooie afsluiter van dit verhaal 😉

Mocht je nog meer tips over Cyprus willen hebben of heb je vragen over vakanties met Eliza was here, let me know!

 

liefs,

Annette

PS: De After Movies van Eliza’s Bloggershuis zijn prachtig geworden. Bekijk de films hier:

 

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). Op dit moment doen ze een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze o.a. zullen verblijven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_5887 2

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: