En dan is opeens je kind kwijt…

Hel op aarde. De allergrootste nachtmerrie. Dat zijn woorden die ouders gebruiken om uit te leggen hoe het voelde toen ze hun kind kwijt waren. Zelfs uren, dagen of weken later kunnen ze dat gevoel van blinde paniek nog helemaal terughalen. En bijna allemaal zeggen ze achteraf hetzelfde: Ik dacht echt dat dit mij nooit zou overkomen. 

Maar toch. Een paar keer met je ogen knipperen en het kan gebeurd zijn. Al heb je je kind nog zo goed ‘getraind’ om bij jou in de buurt te blijven, ze kunnen zomaar afgeleid zijn en recht op hun doel afgaan. Hoe onaardig het ook klinkt: kinderen zijn niet te vertrouwen.

Vandaag hoorden we het verhaal van een mama die haar zoontje van 4,5 jaar een uur lang kwijt was in het centrum van Lisse. We mochten achteraf haar opluchting meemaken toen ze samen met hem een glaasje limonade kwam drinken bij Kinderwarenhuis Lievelingetjes (hier waren wij aan het knutselen, spelen en een taartje aan het eten). Dankzij een behulpzame meneer die op zijn fiets heel Lisse doorcrosste en alleraardigste Albert Heijn medewerkers konden moeder en zoon weer herenigd worden. Huilend van geluk nam ze haar zoontje in haar armen… Wát een meer dan opluchting dat hij weer terecht was!

Tijdens het drinken van het glaasje limonade was haar zoontje met Jools en Pippa de uitgebreide collectie kinderspeelgoed van Lievelingetjes aan het bestuderen. Waar hij mee in z’n handen naar zijn moeder liep omdat hij het wilde kopen?

Een kompasje. Zodat hij zijn mama nooit meer kwijt zou raken.

Een blij einde van een vreselijke middag!

liefs,

Annette

PS1: Ideetje: kunnen we geen chip in het lijf van onze kids plaatsen? Dat je dan middels een app op je telefoon precies weet waar ze zijn. Op hun 18e verjaardag verwijderen we deze dan feestelijk.

PS2: Bij Lievelingetjes zijn regelmatig leuke workshops. Jools & Pippa hebben vandaag met Aquabeads een poesje en een hondje geknutseld. Morgen (zaterdag 12 mei) kunnen kinderen iets moois voor hun moeder maken. Kijk op www.lievelingetjes.nl voor meer informatie.

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: