The Flying Dutch Family Update: Hoe gaat het nu met ons? Vliegen we nog?

We vliegen meer dan ooit. En daar hebben we geen vliegtuig voor nodig. We Fly High van geluk. Wat we daar voor nodig hebben? De mooiste herinneringen aan onze reis, de band tussen ons viertjes die sterker dan ooit is en de dagelijkse dingen de we nú mee mogen maken waar we maximaal van genieten. 

IMG_6022

Iedere dag is voor ons een feestje. Waar ter wereld we ook zijn. Wat we ook doen. Natuurlijk gebeuren er ook dingen die minder feestelijk zijn, maar dat hoort er gewoon bij. Peutergeleuter, kleuterdingen, down-momentjes, slechte nachten, vrienden of vriendinnen met problemen en papierregelwerk: allemaal part of life. Onze truc om hier op een chille manier mee te dealen is inmiddels een manier van leven geworden. We maken ons niet meer druk om zaken die je toch niet kunt veranderen. En kunnen we dat wel: dan doen we dat.

Zo maken we vervelende dingen minder vervelend door er geen kracht aan te geven. We klagen zo goed als niet. (stiekem soms wel een beetje hoor haha ;-))

IMG_6050

Zo maken we mooie dingen extra mooi door er heel veel kracht aan te geven. We doen waar we blij van worden en zijn dankbaar voor wat we kunnen en mogen doen.

IMG_5989

Dus wanneer mensen er dan vanuit gaan dat het vast vreselijk moet zijn om nu en zo lang in Nederland te zijn, dat Thaddeus nu weer aan het werk is en dat ik half augustus weer ga werken bij de Internationale School van Amsterdam: dan kennen zij ons niet goed! We vinden het heerlijk dat dit ons leven is en dat we in dit prachtige land te zijn waar onze familie en vrienden wonen.

Ja, het is anders dan wat we het afgelopen jaar gedaan hebben, maar waarom zouden we vergelijken? Nu is nu en wat er nu gebeurt is heerlijk.

We zijn heel dankbaar dat Thaddeus een geweldige kans aangeboden heeft gekregen om bij een goede fysiotherapiepraktijk te kunnen werken én daarnaast te kunnen bouwen aan zijn eigen bedrijf. We hebben met eigen ogen gezien hoeveel mensen alleen maar kunnen dromen van überhaupt een baan. Klagen dat je naar je werk moet gaat er bij ons niet in. Blij zijn dat je naar je werk mag is the way to go.
Of ik al zin heb om half augustus weer te gaan werken op ISA? Die vraag staat voor mij gelijk aan of ik al zin heb in Sinterklaas in december. Vast wel, maar nu is nu. Ik ben bijna nooit bezig met morgen. Laat staan met maanden vooruit. Denken aan vandaag is precies genoeg.

We zijn heel dankbaar dat we voorlopig bij Thaddeus zijn ouders in huis mogen wonen. We voelen ons hier helemaal thuis en van hieruit zoeken we rustig aan naar een plekje voor onszelf. Het liefst in Lisse, dus mocht je iets weten of horen…?!

IMG_6029

We zijn heel dankbaar voor de fijnste dagen en uitjes met mijn ouders. Oh, wat was het boottochtje met mijn vaders nieuwe boot afgelopen dinsdag te gek! Vanmiddag gaan we weer, maar dan ook samen met neefje Mason, mijn allerliefste broertje en prachtig zwangere schone zus. Zin in!

 

 

 

We zijn heel dankbaar voor lieve vrienden die begrijpen dat wij ons leven op een heel laag tempo leven. Afspraken maken en ver vooruit plannen willen wij niet. Dat maakt ons onrustig en daar worden we een soort van benauwd van. We hebben een bijna een jaar geen sociaal leven gehad en om dan in 1 klap je hele agenda (die we trouwens niet eens hebben) vol te schrijven met dingen die moeten en plekken waar je geacht wordt te zullen zijn past niet meer bij ons. Gelukkig hebben we de liefste mensen om ons heen die zelf ook deze levensstijl hanteren en daardoor altijd ruimte hebben voor spontane dates. Want die zijn het leukst!

Ons leven is goed. Ons leven is fijn. Waar en met wie we ook zijn. We hangen zelf iedere dag de slingers op.

Ondanks dat we liever niet of weinig vooruit plannen, is dat voor sommige dingen en mensen nu eenmaal wel van belang. Wanneer het om een reisje gaat maken we graaaag een uitzondering:  

We hebben heel veel zin in ons aanstaande Spaanse tripje met Eliza was here naar Andalusië van 21 tot en met 29 mei. Thaddeus wordt in stijl vervangen door lieve vriendin Kirsten, dus het wordt een echte Girls Only Trip. Vriendin Sarah voegt zich misschien een paar dagen later toe aan het gezelschap om het meidenfeest nog groter te maken!

Nieuwsgierig waar we precies naar toe gaan? Hier zijn alvast wat sfeerbeelden….

 

Check de website van Eliza was here voor meer informatie over onze accommodaties Villas de Alba en Cantueso.

Volg je ons op Instagram? Dan houd ik je dagelijks via het account @theflyingdutchfamily op de hoogte van alle avonturen die we beleven in dit leuke leven.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei gaan ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekken én gaat Annette in juli met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_5753

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Een reactie op “The Flying Dutch Family Update: Hoe gaat het nu met ons? Vliegen we nog?

  1. Ontzettend mooi verhaal van jullie leven dat toch niet iedereen aandurfd Leny en ik wensen jullie heel veel geluk en gezondheid toe groeten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: