Ik ben woedend, teleurgesteld en ontzettend verdrietig….

Gisteren stuurde een vriendin van mij een whatsapp berichtje met daarin een link naar een nieuwsbericht. Ze schreef erbij dat ik waarschijnlijk het nieuws nog niet gehoord had en dat het mij zou kunnen shockeren. En dat deed het ook. Bij het lezen van de titel al: Er stond geschreven dat Mr Peter Dalgish -die ik ken door vrijwilligerswerk en gezamenlijke vrienden in Nepal, van wie ik groot fan ben en enorm waardeer en bewonder- beschuldigd wordt van pedofilie. 

WAT????????

Dit kán niet waar zijn. Hier geloof ik niets van. Geen haar op mijn hoofd die hier iets van geloofd. En na het lezen van meerdere artikelen (NY Times, The Globe and Mail, Global News, etc) werd dat gevoel alleen maar versterkt. Wat een onzín! Wat kunnen journalisten dingen compleet uit hun verband trekken en álle fantastische dingen die deze held gedaan heeft voor kinderen in oorlogsgebieden en ontzettend arme landen nu tegen hem gebruiken. Al Peter’s werk voor Street Kids International, de Verenigde Naties in Afganistan, Mission for Ebola Emergency Response, allerlei educatieve centra en dorpen in Nepal en een lange, lange lijst met nog veel meer moedige daden als een soort Moeder Theresa. Ondanks dat hij afgestudeerd was aan Dalhousie Law School, besteedde hij zijn leven tot voor kort aan het helpen van kinderen in de allerergste en gevaarlijkste omstandigheden.

Gelijk heb ik contact opgenomen met mijn vrienden uit Nepal, die Peter als een vader beschouwen en ik heb leren kennen tijdens vrijwilligerswerk in Nepal. Peter (die overigens 60 jaar is en oorspronkelijk uit Canada komt) heeft heel veel jongens uit arme gezinnen in Nepal geholpen door hun opleiding te betalen. Hij leerde ze hoe discipline en hard werken je ver kan brengen. Jongens die nu mannen zijn, zoals mijn vrienden Prabin en Bikram hebben goede banen en zelfs eigen bedrijven dankzij Peter. Peter heeft een huis in Nagarkot, maar is hier niet vaak te vinden. Hij reisde de afgelopen jaren de wereld over om als spreker studenten te inspireren over leiderschap. In april 2016 deed hij dat ook in Amsterdam en al onze studenten en docenten waren zeer onder de indruk. Peter heeft het talent om je door zijn woorden en vragen over zaken des levens na te denken zoals je dat nooit eerder gedaan hebt. Het leven en het helpen van een ander wordt daardoor nog leuker!

Terug naar het verschrikkelijke verhaal.

Begin april werd Peter in zijn huis gearresteerd (met een pistool op zijn hoofd) door de Nepalese politie. Sindsdien zit hij vast in een cel in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is door een vader uit een dorp in de buurt van zijn huis beschuldigd van sexueel misdrijf met een zoon en een neef van die vader. Deze man werkte jarenlang als tuinman voor Peter. Door Peter beschuldigen van misdrijf, hoopte hij veel geld uit de zaak te slepen. De politie heeft zonder enig bewijs de man gelijk geloofd en Peter op vreselijke wijze gearresteerd. Zijn huis werd daarna doorzocht en er werden foto’s van kinderen gevonden, sommigen met ontbloot bovenlijf. Dat dit foto’s van kinderen uit o.a. Ethiopië zijn, waar Peter heeft gewerkt, is in alle krantenartikelen achterwege gelaten.

Peter zit nu in een kleine cel met 10 andere gevangenen. Prabin en Bikram hebben hem hier meerdere malen opgezocht. Ze schreven mij dat Peter mentaal er goed aan toe is, maar dat hij lichamelijk steeds meer afzwakt. Peter vertelde hen dat hij samen met zijn celgenoten een team vormt en dat ze er samen proberen het beste van te maken. Over zijn aanklacht zegt hij: “Ja, dat zoiets ooit zou kunnen gebeuren is het risico van mijn werk -als man zijnde- met kinderen.” Zó krachtig! Ik heb hen gevraagd of ze alsjeblieft tijdens een volgend bezoek hem willen vertellen dat ik aan hem denk en hem positieve vibes stuur. En dat ik er alles aan zal doen om zoveel mogelijk mensen ter wereld te laten weten dat hij onschuldig is.

Central-Jail-Kathmandu

Maar: zijn reputatie zal voor altijd verwoest zijn. Google zijn naam en het gaat alleen maar over de aanklacht. Zelfs de Wikipedia pagina over hem staat er vol mee.

Wat een hel voor deze fantastisch lieve man. Ik hoop zo, zo, zo dat hij volgende week vrij wordt gesproken. Er is namelijk 0,0 bewijs. Maar al komt hij vrij, dan gaat zijn leven nooit meer hetzelfde zijn. En dat allemaal door een man die hier een slaatje uit wilde slaan. Een man die door interviews aan allerlei kranten te geven goud geld verdiend. BLEGHHH!

Ja, ik ben dus woest, teleurgesteld en ontzettend verdrietig. Tranen met tuiten. Maar, ik weet ook dat Peter dat niet zou willen en dat dit hem niet helpt. Daarom zal ik proberen alleen maar positieve dingen te denken en deze op wat voor manier dan ook naar hem te sturen. Want ondanks dat hij mentaal zo sterk is, hij kan alle steun gebruiken aangezien de halve wereld tegen hem is.

GO PETER! Je bent nog steeds mijn held.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei gaan ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekken én gaat Annette in juli met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: