Nooit meer inpakstress vlak voor je vakantie? Check dit dan!

Voor sommige mensen (of misschien wel veel meer dan dat) is hun vakantie als een soort sandwich: de fantastische vakantie wordt ingeklemd door vooraf én achteraf stress. Vooraf maken ze zich druk over het inpakken. Denk aan rood aanlopende gezichten, klotsende oksels en een hartslag tot aan het plafond: “Leuk man, vakantie. Ik zal blij zijn wanneer we er zijn.” En dan achteraf wel kunnen janken om alle was die hen lijkt aan te vliegen: “Leuk man, vakantie. Ik heb weer een vakantie nodig om hiervan bij te komen!”

Mensen, het kan dus ook anders hè. Levend voorbeeld: ik zit hier nu behoorlijk relaxed dit bericht te typen. Kop thee erbij, koffer + 3 rugzakken op de gang naast de voordeur, vliegtuigoutfits paraat naast de bedden van de meiden en de belangrijkste dingen op de eettafel: paspoorten, toestemmingsformulieren voor reizen met minderjarigen naar het buitenland en portemonnee met creditcard.

Want weet je: als we die laatste reisdocumenten en betaalmiddelen maar bij ons hebben, dan komt alles goed. De rest is allemaal prima te koop op de plek van bestemming.

In dit geval is de bestemming Malaga in Zuid Spanje. Daar vliegen we morgenochtend vroeg heen. Thaddeus gaat niet mee, want hij kon de kans om een te gekke baan aan te nemen niet laten lopen. In plaats van Thaddeus gaat lieve leuke vriendin Kirsten mee. op deze 9 daagse reis (vandaar die toestemmingsformulieren, want Thaddeus en ik zijn niet getrouwd en ik heb niet dezelfde achternaam als onze dochters). We hebben er superveel zin in en die zin is totaal niet ondergesneeuwd door inpakstress. In tegendeel zelfs: het ging heerlijk relaxed. Ik heb vanmiddag binnen een uurtje 1 koffer op de bedden van Jools en Pippa gelegd en 1 helft hiervan gevuld met:

 • 4 badpakken/bikini’s
 • 2 uv shirts
 • 2 badcapes
 • 2 paar zwemvleugels
 • 1 tasje met strand/zwembadspeelgoed
 • 1 tubes zonnebrandcrème van Vision Kids SPF 50+
 • 2 tandenborstels + tandpasta
 • 1 droge huid zalf van Naïf
  en dan van onder naar boven: 
 • 2 paar Teva sandalen
 • 4 paar sokken
 • 6 korte broeken
 • 4 lange broeken
 • 20 onderbroeken (we gaan 9 dagen)
 • 12 t-shirts/hempjes/longsleeves
 • 4 jurkjes
 • 2 truien
 • 2 vesten

De andere helft van de koffer is gevuld met spullen voor mij:

 • 3 bikini’s
 • 1 badhanddoek
 • 1 tube zonnebrandcrème van No Ad SPF 30
 • 1 tandenborstel + tandpasta
 • shampoo + conditioner + douchegel (om te delen met de meisjes)
 • 1 tasje met (kaart)spelletjes
 • 1 Aeropress koffieapparaat + pak DE koffie
 • 1 Nespresso melkopschuimer
 • 1 tas met snoeren voor de Canon EOS camera, laptop en telefoon
  en ook weer van onder naar boven:
 • 2 paar Teva sandalen (netjes en sportief)
 • 1 paar hardloop/trainingsschoenen
 • 6 paar sokken
 • 4 korte sportbroeken
 • 3 korte broeken
 • 1 rokje
 • 1 lange rok
 • 1 spijkerbroek
 • 1 lange sportbroek
 • ondergoed + bh’s + sportbh’s
 • 7 t-shirts/hempjes
 • 5 sportshirts/hempjes
 • 2 jurkjes
 • 2 truien
 • 1 vest

Samen hebben we 21 kg bagage in 1 Eastpak koffer. We zouden 3 x 20 kg mee mogen nemen, maar zoveel spullen heb je echt niet nodig.

Daarnaast hebben we alle 3 1 rugzak met daarin (voor)leesboeken, magazines, een puzzelboek (ik HOU van WIN!) kleurpotloden, Spaanse (eigenlijk Uruguyaanse/Argentijnse/Chileense/Paraguyaanse) leer/activiteiten/stickerboeken, knuffels, laptop, Canon EOSM5 camera, krentenbollen, een bidon, Liga Evergreens, extra onderbroeken, extra setje kleding en een cadeautje van m’n moeder voor de meisjes voor in het vliegtuig.

Geheel in T Style zal ik een heuptas dragen met daarin mijn portemonnee, telefoon, de paspoorten en toestemmingsformulieren. Thaddeus ging stuk van het lachen toen hij zag dat ik dit klaargelegd had. In Chili had ik hem namelijk keihard uitgelachen toen hij dit zooooo niet fashionable accessoire kocht. Maarrrr…. hij had gelijk dat het super handig is én had maanden geleden zelfs een vooruitziende blik: de heuptas is weer helemaal hip.

Ik zeg: check, check, double check. Ik ben er klaar voor. No stress at alllll. Wat we vergeten zijn is vast ook op de plaats van bestemming te koop. En anders niet. We overleven het wel.

Thaddeus brengt Jools, Pippa en mij vannacht om 4.40 uur naar Schiphol en daar meeten we met Kirsten. Laat die Spaanse Meiden Negendaagse maar beginnen! 

Wil je alvast zien waar we de eerste 4 nachten zullen verblijven? Check dan appartementen Cantueso in het zuiden van Spanje op de site van Eliza was here. 

Cantueso

Daarna reizen we met onze eigen huurauto verder naar een ander schattig dorpje in Andalusië: Alhaurin de la Torre. Ook hier slapen we 4 nachten. We hebben een 4 kamer villa met zwembad erbij op een kleinschalig complex (wat zeer typerend is voor Eliza was here. Klik hier om meer informatie te krijgen over Villas de la Torre. 

 

Op dinsdag 29 mei vliegen we van Malaga weer terug naar Amsterdam. Ja en dan zal er was zijn. Maar dat? Dat zien we dan wel weer. En zo erg is het toch ook weer niet? Aan ieder kledingstuk dat gewassen moet worden zit een vakantieherinnering: “Waar hebben de meisjes of ik dat gedragen? Wat deden we daar toen? Hoe voelden we ons toen? Ohhhh die vlek komt van een ijsje in…” Zie je: Zo erg is het toch ook weer niet. Wees blij dat je op vakantie bent geweest en wees blij dat je zulke mooie kleding hebt.

TIP: heb je écht geen zin in een berg was na je vakantie? Breng het dan 1 of 2 dagen voor het eind van je vakantie naar een wasserette. Dan vlieg je met een koffer vol schone was weer terug. 

Volg je ons al op Instagram? Wij zijn @theflyingdutchfamily en zullen op dit account dagelijks foto’s en video’s plaatsen van alle Spaanse avonturen. Zin, zin, zin in!

Voor nu: welterusten. Het wordt een kort nachtje, maar dat is voor een goed doel natuurlijk.

liefs,

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4) en Pippa (2,5). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei gaan ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekken én gaat Annette in juli met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

Screen Shot 2018-05-19 at 10.34.38

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: