HUILEN of LACHEN: “We gaan morgen op vakantie en we hebben nog nul komma niks ingepakt of gepland.”

Nu ik hier zo over bovenstaande quote aan het nadenken ben en het zelfs typ, moet ik zo hard lachen. Dit is dus onze situatie: we hebben nog niet echt een concreet idee waar we naar toe zullen gaan (iets met kamperen?), laat staan dat er wat ingepakt is. Voor ons is dat dus totaal geen big deal. Ik laat morgen aan Thaddeus een aantal toptips over campings in Europa zien -die we via Instagram gekregen hebben: DANK daarvoor!- en we gaan morgenochtend wel even kijken wat we nog hebben aan kampeerspullen. Dit is hoe wij rollen en dat vind ik toch zooooo heerlijk. 

Hoe het komt dat wij niet aan (vakantie)stress doen?

 • Met een paklijst bij de hand – zelfgemaakt of eentje via Reiswijzer Kids & Co, Gezin Op Reis, Kids Travel Service, de ANWB, KampeerChecklist.nl en/of Kampeermeneer – heb je in één klap een duidelijk overzicht van je mee zou kunnen nemen. Zou kunnen dan hè. Want het kan ook te gek. Teveel zooi mee is nie goe nie. Daarom zou ik je aanraden om je eigen lijst te maken. Jij weet toch welke spullen je écht nodig hebt en welke eigenlijk níét echt. De belangrijkste dingen zijn paspoorten, een creditcard of andere betaalpas die op de plaats van bestemming werkt, de iPad (grapje!) en een auto vol blije gezichten. Wanneer je er later achterkomt dat je iets vergeten bent dat niet van levensbelang is kun je ook vast overal kopen.

  img_9728

  Jools en Pippa hebben trouwens ook nog wat inpaktips. Wat mogen we echt niet vergeten wanneer we op kampeervakantie gaan??
  (Waarschuwing: Het stuitergehalte is hoog. Heel hoog. Een gevalletje van slechte timing van mijn kant. De volgende keer doen we het op een ander moment van de dag!)

  https://youtu.be/QMlzMJcnodM

 • Wanneer er iets is waar we ons zorgen over maken, dan spreken we dat uit en lossen het (indien mogelijk) direct op. Door zorgen uit te spreken, hoor je je eigen gedachten hardop. En vaak, heel vaak blijken ze dan eigenlijk best mee te vallen. Wanneer je ze in je eigen hoofd houdt, kunnen ze soms opeens enorme olifanten worden. Terwijl dat niet nodig is.
  Zoals Mees Kees (van de kinderboeken van Mirjam Oldenhave) zegt:

Problemen zijn opscheppers. Ze doen alsof ze heel groot en stoer zijn, maar ze zijn vaak eigenlijk maar heel klein.
Problemen zijn soms zelfs foppertjes. Dan zijn ze eigenlijk helemaal geen probleem.

 • Wat heerlijk relativeert is jezelf afvragen: “Wat is nou het ergste dat kan gebeuren?”

  (en toen bleef het stil…..)

 • Op het moment dat wij morgen de koffers en de auto in gaan pakken, gaan opa en oma met de meiden wafels bakken. Hoe lief?? Dat scheelt een heleboel ‘opeens’ verdwenen spullen!

Heb jij nog meer tips? Kom maar door hoor!

liefs,

Annette

img_9714

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni zal ze door Frankrijk toeren om een aantal Siblu Villages te bezoeken en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

 

 

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: