Mama’s (to be): Laat je niet gek maken!

“De bevalling van je tweede kind zal een stuk makkelijker gaan dan de eerste en het zal ook eerder geboren worden.” En: “Wacht maar, als ….. (lalalala).” Of: “Hoe jij het doet is niet handig, je zou …….. moeten doen. Zo doe ik het ook met mijn kind en dat werkt veel beter.” “Hoe oud zijn jouw kinderen? Oh dan weet je dat nog niet. Wacht maar.”  Serieus. Dan ben je mij kwijt. Hou. Op. Tenzij ik je gevraagd heb om tips, trucs, advies en magische voorspellingen uit je glazen bol, maar anders: shhhhhhhhhhhhhhh. 

Hoogstwaarschijnlijk zijn alle bovenstaande opmerkingen uiterst aardig en behulpzaam bedoeld. Dat probeer ik maar te bedenken wanneer ze naar m’n hoofd geslingerd worden. Ik kan dit best gemakkelijk van me af laten glijden. Ik sta sterk genoeg in m’n schoenen om lekker te doen wat ik zelluf vind en wil. Ik word hier niet onzeker van.

Maar: Wat als je zwanger bent, je je best een beetje onzeker voelt over wat er gaat komen en je allerlei goedbedoelde, maar mega subjectieve adviezen krijgt??

Maar: Wat als je net bevallen bent, je je best een beetje onzeker voelt over wat er gaat komen en je allerlei goedbedoelde, maar mega subjectieve adviezen krijgt??

Nou ja, eigenlijk geldt het voor alle situaties en fases van je leven als (aanstaande) moeder. Deze goedbedoelde, maar mega subjectieve adviezen worden door vrij weinig mensen als ontzettend handig ontvangen. Zo van: “Dank je! Daar kan ik echt wat mee! Als je dit niet had verteld, dan had ik echt wat gemist! Te gek joh!”

Tenzij: (zoals ik al eerder schreef) de (aanstaande) moeder jou om advies vraagt. Heerlijk! Kom maar door. Moeders helpen moeders. Het betekent niet dat al die adviezen gelijk overgenomen zullen worden. Pick the cherries you like en laat de rest lekker hangen.

Zo, dat was mijn advies. Ook geheel ongevraagd.

Maar wel heel goed bedoeld 😉

 

liefs,

Annette

 

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni zal ze door Frankrijk toeren om een aantal Siblu Villages te bezoeken en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_3317

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: