Ik? Vloggen? Kan ik dat? Durf ik dat?

Tijdens de voorbereidingen op het Be The Best You Coaching & Reflectie Weekend van Mom in Balance, kwam Sascha -van het MiB hoofdkantoor- met een idee. Een idee waar ik niet gelijk om stond te springen: het leek haar en oprichtster Esther van Diepen namelijk te gek dat ik een vlog zou maken van/over alle belevenissen tijdens dit Coaching- en Reflectieweekend. Nou, niet alle belevenissen: MIJN belevenissen. MIJN hoofd op een scherm. MIJN gevoelens. MEGA persoonlijk. MEGA echt. Uh…. Kan ik dat? Durf ik dat?

Screen Shot 2018-06-10 at 13.20.00

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

– Pippi Langkous –

Het idee achter een vlog over dit bijzondere weekend in Hotel Blooming in Bergen sprak mij enorm aan: om in plaats van in getypte woorden, beeldend verslag uit te brengen van het Be The Best You Weekend. Op deze manier kunnen we achteraf nóg beter laten weten, zien en voelen wat zo’n weekend voor je kan betekenen. Emoties komen meestal duidelijker over op beeld dan in geschreven tekst. Compléét uit mijn comfort zone, want tijdens het kletsen tegen de telefoon kun je niet even rustig nadenken over welke woorden je gaat gebruiken. Hier heerlijk tikkend achter de computer vind ik zoooooveel fijner. Ik kan dan 100 keer teruglezen of het verhaal enigszins logisch te volgen is voor jou als lezer. Dit maakt het voor mij 100 keer overzichtelijker dan wanneer ik klets. Ik ben een zeer onoverzichtelijke denker en kletser en ga van hot naar her.

Dus.

Je bent gewaarschuwd.

Oh jee. Daar gaan we dan. Hier is het vlog van/over het

Mom in Balance

Be The Best You

Coaching & Reflectie 

Weekend

Blooming Hotel

Bergen

8 & 9 juni 2018

vrijdag

en zaterdag

met 14 vrouwen

coaches Esther van Diepen & Marianne Kroezen

heerlijk eten

heerlijk drinken

mooie natuur

lekker sporten

ik schrijf nog even door

want die vlog is zo spannend

om te delen

Misschien wanneer het helemaal onderaan staat

ben je je interesse al kwijtgeraakt

en scroll je niet nog lager

of ben je nog steeds benieuwd?

Het gaat een half uur duren….

Wil je het écht zien en horen??

Zelfs wanneer je weet dat ik je meeneem de badkamer in???

oké

hier komt ‘ie toch maar dan

AHHHHHH spannonnnnnd!!!!

hey

yo

let’s go

Out of My Comfort Zone

Where the Magic (hopelijk) Happens…..

 

Whhaaaaa! Dat was het! Benieuwd of je het tot het einde hebt gehaald… Zo niet, dan staat hier m’n avontuurlijke reis in m’n eigen hoofd op een rijtje:

  • Blij met wat ik heb en doe – geen of weinig ruimte voor meer dan dat – ik zit heerlijk in m’n coconnetje.
  • Geraakt door de verhalen en emoties van de andere deelneemsters.
  • Verward over hoezeer ik geraakt ben en dat het mij niet lukt dit gevoel een plekje te geven.
  • Zoekend naar een manier waarop ik toch met mezelf aan de slag kan in plaats van met anderen.
  • Dankbaar voor een overzichtelijk gevoel, nadat ik echt even goed ben gaan zitten en na heb gedacht over mijn motivatie en doelen op het gebied van Family – Work – Active – Health – Relax en hier SMART actiepunten over ging opstellen die bij mij passen.
  • Energiek en trots na alle presentaties van de andere vrouwen: allemaal hebben we sterke, concrete en soms zelfs hilarische actieplannen om stappen te zetten in ons leven.
  • Zin in mijn persoonlijke actieplan: houden en houden van wat ik heb. Maar, mét een deurtje open voor nieuwe ideeën. Ietwat meer ruimte in m’n hoofd om zo nu en dan aan de toekomst te denken. Het hier en nu is heerlijk, maar voor morgen is ook plek gemaakt.

Oh, nu dit zo op een rijtje staat voel ik mij NOG blijer.

Wát een avontuur. Het is nu zondagmiddag en er zijn inmiddels een avond, nacht, ochtend en bijna middag verstreken sinds het Be The Best You Weekend. Maar: ik voel het nog steeds. M’n hoofd en hart zijn nog een beetje in Bergen. Er is zoveel gebeurd. Zoveel mooie, heftige, prachtige, krachtige, stoere, verdrietige, hilarische, liefdevolle, inspirerende, heerlijke en waardevolle momenten zijn via het hoofd in het hart geknald. En andersom.

Screen Shot 2018-06-10 at 15.36.37

 

Liefste medemama’s: Wat te gek dat we samen dit avontuur aan zijn gegaan. Bedankt voor jullie openheid, (h)eerlijkheid, kracht, pracht en steun.

Liefste Esther & Marianne (en Sascha voor het organiseren): bedankt! Jullie waren ons overzicht in alle emoties. Onze schop onder de kont. Onze helpende hand. Onze actie in de taxi.

We houden contact!

Voor iedereen die dit ook interessant lijkt: och, och, och, wat kan ik je zo’n weekend aanraden. Coaching en reflectie is toch zo belangrijk en waardevol. Altijd. In welke fase van je leven ook. Of je je nu up of down voelt. Of allebei. Of ergens tussen die twee in. Gun dat jezelf. Sta even stil. Om daarna weer vooruit te kunnen gaan.

In het najaar zal weer een Be The Best You Coaching & Reflectie Weekend georganiseerd worden door Mom in Balance. Stuur even een mail naar info@MOMspiration.nl, dan geef ik je naam + mailadres aan Mom in Balance door. Zo word jij als eerste op de hoogte gehouden van de exacte data van het volgende weekend.

Maarrrrr… Kun je daar niet op wachten? Neem dan contact op met coach Marianne Kroezen. Marianne is gespecialiseerd in het coachen en versterken van vrouwen. Zij is ZO fijn en goed: met haar heb je GOUD in handen.

Genoeg gekletst op allerlei mogelijke manier. Tijd voor pizza. En een heerlijk wijntje in de zon.

Liefs!!!!

Annette

Over de schrijfster van dit artikel
Annette de Graaf (34 jaar) is vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops (32) en mama van dochters Jools (4,5) en Pippa (3). Zij is naast lerares Nederlands en Engels op de Internationale School van Amsterdam (waar ze momenteel een jaar onbetaald verlof van heeft gekregen), KLM Blogger en onderdeel van Team Canon Photography Nederland ook oprichtster van MOMspiration.nl; sinds februari 2015 een blog voor (wannabe) heppie mama’s.

Door te laten zien dat het leven veel leuker is met The Sunny Side Up inspireert zij moeders (en overige geïnteresseerden) om blij, gek, gezellig, genietend, luchtig, sportief, reizend, fashionable en gezond de dagen door te brengen. Maarrrr het is helemaal oké om soms even keihard te klagen. Hoort er ook bij! Zolang het niet te lang duurt….

Annette en haar gezinnetje zijn op dit moment samen een jaar aan het reizen. Van juni tot en met december 2017 reden ze in een Jeep met daktent Zuidelijk Afrika door (Zuid Afrika, Namibië en Botswana). Op 9 december vlogen ze -na een korte stop in Amsterdam- door naar Argentinië om vanuit hier Zuid Amerika te ontdekken per bus, taxi, trein, en boot. Met z’n viertjes probeerden ze op een relaxte manier zoveel mogelijk te zien en beleven van deze prachtige landen (Argentine, Uruguay, Brazilië, Paraguay en Chili). In april deden zij een ‘Rondje Nederland’ waarbij ze verbleven op het ss Rotterdam, in de Efteling op vakantiepark Het Loonsche Land, Recreatiepark Terspegelt, WILDLANDS Emmen/CenterParks Sandur. Eind mei heeft ze met Eliza het zuiden van Spanje ontdekt. In juni zal ze door Frankrijk toeren om een aantal Siblu Villages te bezoeken en in juli gaat Annette met een vriendin door Californië reizen.

Over dit alles wordt uitgebreid gerapporteerd op MOMspiration.nl, blog.klm.com en Instagram onder de naam @theflyingdutchfamily

Disclaimer
Annette & haar collega’s Tessa & Marjolijn bloggen alleen over dingen die ze zelf meemaken of producten die zij zelf (hebben) gebruikt. Zij geven hierover ‘slechts’ hun persoonlijke mening.

IMG_5760-2

Gepubliceerd door

Annette de Graaf

Annette de Graaf (17 augustus 1983) richtte in februari 2015 MOMspiration.nl op: een positieve online community voor perfecte imperfecte moeders. In februari 2020 gaf ze het MOMspiration stokje over aan medebloggers Anouk & Marjolijn en ging zelf verder met The Flying Dutch Family. Op Instagram gebruikt ze deze naam ook en het leek haar overzichtelijker om vanaf nu onder één naam te opereren. Onder de naam The Flying Dutch Family houdt ze hetzelfde doel voor ogen: gezinnen inspireren om positief in het leven te staan. Annette is de vriendin van manueel en sportfysiotherapeut Thaddeus Knops. Samen wonen zij sinds juli 2021 in Noorwegen en hebben zij twee dochters en een zoon: Jools (24 september 2013) en Pippa (31 maart 2015) en Sol (30 juli 2019). Zij werkt als juf op Haugesund International School en Thaddeus is hoofdtrainer bij CrossFit Verftet in Haugesund. Daarnaast runt ze haar bedrijf 'Opvoeden met een Growth Mindset' en schrijft een boek met dezelfde titel. Regelmatig heeft ze de eer om Harvard Graduate School of Education te representeren op (internationale) congressen. Leuk feitje over Annette en haar gezin: van juni 2017 tot en met juli 2018 reisden zij met z'n viertjes de wereld rond en hadden dat jaar 86 t(huisjes) in Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Argentinië, Uruguay, Brazilië, Paraguay, Chili, Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Wanneer je op haar account op Instagram @theflyingdutchfamily naar beneden scrolled, krijg je een kijkje in hun bijzondere avonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: